Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasaklariyla ilgili bir soru.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

Bu dumansiz hava sahasi neleri kapsiyor acep ?

Sorun su; kapicimiz olacak katiksiz okuzun kapisi bizim pencerelerimizden birinin altina denk geliyor ve bu adam tam orada oturup sigara iciyor. Insan gibi soyledim iki kere "abi bizim eve doluyor, cok rahatsiz ediyor" diye, dinlemedi. Olay dinlememek de degil, tamam diyor yine yapiyor tasak gecer gibi. Az once yine yakaladim yine soyledim. Acik havada da icemicek miyiz gibi artislik yapti. Tek acik hava benim pencerenin onu degil deyince verecek cevap bulamayip tipis tipis gitti diger tarafa.

Merak ettigim bu adamin benim penceremin altinda, beni etkiler sekilde sigara icme hakki var mi ? Oyle geyigine rahatsiz oluyorum durumu da yok, solunum yollarimla ilgili rahatsiz oldugumdan inanilmaz etkiliyor. Anlatamiyorum okuz herife.
Mesaj tarihi:
eğer dediği gibi açık havaysa legal olarak bir yaptırımı yok, içebilir. İçmemesini istiyorsan yıldırma yöntemleri izleyeceksin. Mesela ne zaman sigara içecek olsa git bi havluyu bezi ıslat pencereye as, adam orada durdukça kafasına ensesine şıp şıp damlasın. Böyle böyle engelleyici yöntemler :)
Mesaj tarihi:
Valla abi adam tutupta direk pencereden evinin içine dumanı üflemiyorsa, bir şey yok. Cidden dışarda içmekte özgür, o dumanı rüzgar alıp senin evine sokarsa kimse adama bir şey diyemez.

Ama bir de yazılı olmayan yasalar vardır, hani kimine öğüz, manda, ne bileyim camış deriz ya, işte o yasalardan pek anlamayan insanlar. Gerisi karşındakinin insanlara olan saygısına kalıyor valla.
Mesaj tarihi:
Abi bu konuda yasak getirmis bazi ulkelerde bu tip giris yerlerinin belli bir mesafe yakininda sigara icilmesi yasak. Bizde de bi benzeri vardir diye umut ediyorum ama cok sey mi istiyorum bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
di said:

Abi bu konuda yasak getirmis bazi ulkelerde bu tip giris yerlerinin belli bir mesafe yakininda sigara icilmesi yasak. Bizde de bi benzeri vardir diye umut ediyorum ama cok sey mi istiyorum bilmiyorum.

bizde ve iskoçyada yok öyle şeyler.

http://3.bp.blogspot.com/_4VP2EQk0Y2Q/R3Oq-Y0UtUI/AAAAAAAAA7A/LlUjaEyM4ww/s1600/smoking_point.jpg
Mesaj tarihi:
off su dök diyince geldi aklıma

zemin katta şımarık bi kız çocuğuyla sevmediğim bi annesi vardı çok eskiden

bu kız dışarı çıkıp kaldırıma oturmuş zır zır bağıra bağıra ağlıyodu. annesinin baktığı yok felan.

ben de sinir oldum aldım bi bardak suyu tam kızın kafasına döktüm 3.kattan

kızcağız dumur olup susmuştu sonra anında annesi çıkıp kim attı o suyu diye bağırınmıştı hahah tabi ben içerde kıs kıs hehehe

hatırlayınca bile eğlendim ya

kızı susturmuştum neticede.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Mesela ne zaman sigara içecek olsa git bi havluyu bezi ıslat pencereye as, adam orada durdukça kafasına ensesine şıp şıp damlasın.

güzel yöntem.
su dökmek gibi değil. su dökersen bi defaya mahsus ve çok direkt olur. kavga çıkar vs.
ama havlu koyarsan, "aa burda havlu kurutuyorlarmış, kafama su damlamasın" felan der çeker gider.
su kaçağı var numarası da yapabilirsin.
Mesaj tarihi:
Bir tek sigaranın dumanıyla odanın seni rahatsız edecek kadar duman dolması pek mantıklı gelmedi bana. Tabi sana gıcıklık olsun diye,duman makinesi modunda arka arkaya 2şer sigara yakıp odanın penceresinden üflüyorsa bilemicem.
Mesaj tarihi:
Birsey asilabilecek bir yer degil, o yuzden havlu ve su olayi yalan. Diger yandan cikarilan yasa beni bu konuda korumuyor, oturup ona da baktim.

Valla inanipsaniz da inanmasaniz da sonuc degismiyor benim icin. Zaten rahatsiz oldugum bir meret sigara, ustune solunum sorunum da oldugundan o sigara dumaninin bana gelmesi, bogazimi sikmakla ayni kapiya cikiyor.

Hatta soyle diyeyim; sadece oturma odasinin penceresi acikken yatak odasindan aliyorum ben o kokuyu. O kadar kotu net ve surekli bir hava akimi var bu adamin lanet kapisindan bizim evin icindeki tum noktalara.

Pencereleri kapatmak da bir secenek de sicak be kardesim. Biraz olsun hava gelsin istiyoruz.
Mesaj tarihi:
Bu kapıcı sizin apartman sakinlerinin parası ile orada oturmuyor mu?

Yöneticiye dersin ki böyle böyle bu herif defalarca penceremin altında sigara içiyor ve bana laflarda bulunuyor şikayet edince de. Yalan söylemenin kötü bir yanı yok, senin paranla sana artislik yapıyorsa cezasını çekecek. Şöyle yöneticiden bir uyarı gelsin bak bakalım orada bir daha duruyor mu.

Herşeyi kavgayla çözmeye gerek yok, mani talks beybi.
Mesaj tarihi:
di usta senin başına amma çok dert geliyo haa. ne dertli başın varmış bilae. üzüldüm vallahi. bende de var o sorun aşşada içiyolar sigarayı 2. kata it gibi kokusu geliyo nasıl içiyolarsa artık
Mesaj tarihi:
Yonetici bundan beter bir tip, en basitinden aldiklari kopegin ziriltisini cektik kac hafta. Apartmanda yavru kopek besliyor vatandas.

Kase vursun diye evrak goturuyorum, "ya mesgulum su anda, sonra yapsak olur mu ? yarin falan gelsen sen" diyor. Gezmeye gidecekmis pasam, cekmeceden kaseyi alip kapiya gelmeye useniyor.

Nasil dustum bunlarin arasina anlamadim ki.
Mesaj tarihi:
Bloodless said:

Pickles said:

di usta senin başına amma çok dert geliyo haa. ne dertli başın varmış bilae. üzüldüm vallahi.

=)

+1

ne zaman di'nin mesajına yorum yazacak olsam 'ulan bırak garibim zaten dert sahibi elleşme...' tribine giriyorum.
Mesaj tarihi:
di said:

Yonetici bundan beter bir tip, en basitinden aldiklari kopegin ziriltisini cektik kac hafta. Apartmanda yavru kopek besliyor vatandas.

yavru köpek beslemekle beter bir tip olunuyorsa abooo...
Mesaj tarihi:
AYM iptal ederse her türlü legal olucak herifin sigarası sdfgsf

Öküzle uğraşmak zor, sen de yıldırıcı önlemler uygula diyeceğim ama fazla da ileri gitmemek lazım. Haksız duruma düşme.
  • Yeni Oluştur...