Joker Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 diyelimki ben köyden geleceği parlak çocuklar getirdim ve onları 2-3 yıl boyunca eğittim adam ettim. sonra bu çocukların şirketimde 5-10 gibi bi süre zorunlu çalışmalarını sağlayacak bi sözleşme imzalatabilirmiyim?
Burax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 zorunlu çalışma derken, tazminat koyabilirsin yaptığın sözleşmeye ama tabii durum işle ilgili olunca, işçiyi koruyan yasa fln vardır, ay dont tink so :(
Joker Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 tabi canım tazminat kastetmiştim. sonuçta 0'dan adamı eğitip bi yerlere getiricem bi 5-10 yıl yararlanmak istiyorum. sağlam bi tazminat isterim çıkıp giderse :)
sinad Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 evet yapabilirsin. var zaten böyle sözleşmeler. Mesla THY'nin pilot, hostes sözleşmeleri böyledir. özellikle pilotların sözleşmeleri 10 yıl gibi bir süreli yapılıyor. 10 yıl boyunca çıkamaz çıkmak içinde 100bin lira gibi ciddi boyutta tazminatlar ödemesi gerekiyor. Çünkü maliyetli bir eğitim alıyorlar. Hosteslerinde bunun gibi. Ancak sen eğitim değerinin üzeri bir tazminat koyamazsın sözleşmeye. Okul içinde şöyle yapabilirsin. Burs verirsin, burs sözleşmesine en az 5 yıl benimle çalışacak yoksa bursu geri öder maddesi falan koyarsın.
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 bildiğin köle bide yok öyle bişey bence, körü körüne
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 ha eğitim derken iş eğitimi ben de öyle lise masrafları falan diye sdfgfdsdfas
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 aradığın şey rekabet yasağı sözleşmesi
Joker Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 o anlaşmaya baktım ama bulamadım biraz farklı gibi.. THY böyle bi madde koymuş sözleşmenin orjinalini arıyorum şuanda.. Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, Türk Hava Yolları’na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak.
cacodemon Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Hukukçu değilim, ama üniversitede aldığım hukuk derslerinden aklımda kalanla ve çevrede gördüğüm örneklerle şunu söyleyebilirim: Genel çerçeveye (tarafların ehliyeti ve kişilik hakları gibi) aykırı olmadıkça ve taraflar arasında kabul edildiği müddetçe bu tür sözleşmelerin hukuka aykırı olacağını düşünmüyorum. Keza devlet ile birey arasında bile bu tür yükümlülükleri içeren sözleşmeler yapılıyor. Bknz: Zorunlu hizmet yükümlülüğü veya Bankacılık Okullarına kayıtta imzalatılan sözleşmeler.
sinad Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Joker said: o anlaşmaya baktım ama bulamadım biraz farklı gibi.. THY böyle bi madde koymuş sözleşmenin orjinalini arıyorum şuanda.. Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, Türk Hava Yolları’na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak. tamam bu madde işte. Verilen eğitimin ciddi maliyeti var 15 yıl içersinde THY'den çıkarsan eğitim ücretini ödüyorsun. THY'nin bursları da böyle. 5 yıl çalışma şartı koyuyor. Üstelik THY 5 yıl burs alanı işe çağırmama hakkı da var. thy bu konuda en çakal kurumlardan biri.
reyou Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 ne guzel lan hazir is, daha ne istiyolar.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2010 Bunu yapan şirketler var, mezun olunca bizle çalışacaksınız yoksa tazminat ödersiniz diyorlar. iş garantisi yüzünden çift taraflı win win oluyor. ama tazminatı ödeyen de ayrılabiliyor. Yine de bu kısa süreli bir anlaşma oluyor genelde, 5-10 yıl gibi işi köleliğe çeviren bi sistemle pek tutunamazsın da 3 sene falan olabilir :)
Öne çıkan mesajlar