Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Vikipedi Okuyucu Mektupları

roket adam

Öne çıkan mesajlar

dasda said:

kürdistan denen yer [değiştir]

google earth u incelerken kuzey ırak denen bölgeye baktıgım zaman kürdistan denen yer karsıma cıktıve işin entresan kısmı bir cok devletin topraklarından alınmıs bir harita resmi var bunu kasıtlı olarakmı koydunuz -- 27 Haziran 2008

Şunun da coğrafi bir bölge tanımı olduğu hala anlaşılamadı memlekette. her kürdistan lafını ağzını alan bölücü oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

^^

* Sürekli fizik kitaplarında fotonların kütlesi olmadığı yazılıyor.

Hayır,fotonların bir kütlesi vardır.Niçin? Eğer fotonların kütlesi olmasaydı büyük gök cisimleri tarafından bükülmez,karadelikler tarafından yutulmazdı.Bu durum çok küçükte olsa fotonların bir kütlesinin olduğunu ispatlar.

E=m*c2

E=m*c2 değildir.Einstein maddenin enerji olarak değerini hesaplarken neye göre hesapladı? Protonların ve nötronların yani çekirdeğin parçalanmasına ve bu parçalanma sonucu ortaya çıkan enerjiye göre.Ama kardeşim sen enerjinin kütlenin ışık hızının karesiyle çarpımına eşit olduğunu söylüyorsun da bu hesapları yaparken tamamen protonlar arasındaki bağ enerjisini hesaba katıyorsun.Fizikçilerde enerjiyi hesaplarken (fizyon veya füzyon) aynı yöntemi kullanmıyorlar mı?Peki ama protonlar ve nötronlar en son parçacıklar değil ki.Protonların içinde quarklar var.Onlarında kendi aralarında müthiş bir bağ enerjisi var.Atom bombası patladığı zaman quarklarda patlamıyor ki.Quarkların içindeki enerjide açığa çıkmıyor.Dolayısı ile enerjiyi hesaplarken quarkların bağ enerjisini hesaba katmıyorsun.Sadece protonların bağ enerjisine göre hesaplıyorsun.Kaldı ki quarklar son parçacıkta değiller.Quarkların içinde daha ne kadar içiçe parçacık olacağı bilinmiyor.Onlarında bağ enerjisini hesaplarsak müthiş rakama ulaşılır.Dolayısı ile E=mc2 değildir. Sizinle paylaşacağım çok daha ilginç fikirlerim var ancak inşaallah başka bir zaman. H.H. ARTVİN-YUSUFELİ -- 22 Temmuz 2006
Sosyal ağlarda paylaş

Kaplumbaga kabuğu kırıldı [değiştir]
kaplumbağamın kabugu kırıldı veteriner e götürdüm antibiyotık verdı ve suan yemek yemıyor ne yapmalıyım -- 6 Eylül 2007

abi çok iyi ahahah

ofofofof ölümcül aşsldfkşsaldf
``www.wikipedi.org`` sitesini şikayet edecem ne bu ya ``vatan ve toprak sevgisi `` yazıyom hiçbişey göstermiyo mahkemelerde sürüm sürüm sürükleticem sizi babam benim hakim biliyo musunuz siz??????????? -- 29 Eylül 2007
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Toplu mezar bulanlar [değiştir]

* {}}ceto25{{}}~ben define ararken üstünde haç olan çok büyük bir toplu mezar buldum erzurumda görüntülerini gönderebilirim isteyenlere~ --26 Mayıs 2007

AHAAHAAHAHAHAHAA DEFİNE ARARKEN NE LAN

said:
YEMIN EDERIM

BEN DİLENCI DEGİLİM ALLAHIM BANA YARDIM ETSIN KIMSENIN HAKKINI YEMEK İSTEMİYORUM YEMİN EDERIM KREDI KARTI BORCUMU BUGUN ÖDEMEM LAZIM BU MSJ NEREYE GİDİCEK BBİLMİYORUM BU TAM4 ÜNCU GÖNDERİŞİM NE OLUR EGER İMKANINIZ VARSA BANA YARDIM EDIN 650 MILYON KREDI KARTI BORCUM VAR BUGUN ÖDEMEZSEM HACİZ GELİCEK BORÇ OLARAK ARIYORUM BU PARAYI 1 AY SONRA YEMIN EDRIM ÖDİYCEM ALLAHIM BANA YARDIM ET 15 Ekim 2007

serin hikaye bile diyemiyorum asdashdahdadsjas!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...