Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarayıcı

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yeterli param olduğunda sadece kütüphane kitaplarını OCR edip eReader'ıma koyma amaçla bir tarayıcı almak istiyorum. Nasıl bir şey gerekli? Ucuz ikinci el olur mu?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Evde üç yazıcı var zaten.

Ucuz bir tarayıcı alayım öyleyse. Önerdiğiniz OCR programı var mı?
Mesaj tarihi:
üçü bir arada niye alacaksın ki, iyi scan edecek bir scanner yeterli olur.

canon var bende, kendi ocr yazılımını bir de çok tavsiye edilen bir ocr yazılımını denemiştim, sanki canon'un kendi programı daha efektif gelmişti. yanlış hatırlıyor olabilirim tabii. hangisini denemiştim onu da net hatırlamıyorum ama, screenshotlara bakınca finereader'ı denemiştim sanırım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Okul kütüphanesinden sonra tekrar okumayı isteyebileceğim kitapları tarayacağım sadece. Ya da tekrar tekrar döneceğim hukuk kitaplarını.
Mesaj tarihi:
Abi sana kalmis yapip yapmamak ama bence pek akil kari bir is degil, denedim ordan biliyorum.

Sen oturup tarasan bile OCR'lar o kadar iyi is cikaramayabiliyor.
Mesaj tarihi:
sırf yazı olan sayfalarda fena değil. ama dergilerdeki harfleri tanıtmak çok zor olabiliyor.

esas olan kitabın her sayfasını tek tek taratmak.
çok hızlı tarayıcılar da pahalı. bir sayfayı 5-10 saniyede tarattın diye düşünürsen 200 sayfalık bir kitap 1000-2000 saniyeye geliyor tabii aralıksız çalışırsan.
ama bir günde bir kitap biter yani aralıksız çalışmasan bile...

forumda bir video koymuşlardı adam fotoğraf makinesine dayıyor kitabı, sayfaları birkaç saniyede hızlıca geçiriyor, makine tüm sayfaları tek tek yakalıyor felan. güzel bir sistemdi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
2000 saniye sadece yarım saat abi, ne var ki? Yapılır yani.

Bazı kitaplar Türkiye'de satılmıyor. Bazılarının hiç yeni baskısı olmuyor. Bazılarında eReader'ın search ve bookmark özellikle çok gerekli olur. Bir sürü neden yani.

Mesela şu kitabı sırf insanlara hizmet olsun diye tarayıp koyabilirim: http://forum.paticik.com/read.php?16,2917340,page=2#msg-4329219
  • Yeni Oluştur...