Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sahte nikah

freemaniacss

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar şöyle bir sorunum var.Kız arkadaşım öğretmen.geçen sene muşun bi köyünde söleşmeli öğretmendi.bu sene kadroya geçti,fakat yine saçma bi ilde saçma bi köyde.ben öğrenci olduğumdan evlilik durumu imkansıza yakın.eş durumundan yanıma yani batıya gelebilmesi için 1 senelik aralıksız sigorta istiyolarmış.bizde şöyle düşündük,tanıdıklardan birisini ayarlayıp sahte nikah kıymak.böyle bi durum olursa haziran gibi yanıma gelebilecek.benimde okulum 2012 de biticek.anca 2012 gibi evlilik olabilir aramızda ve kendisi oradaki şartlardan ötürü 2012 ye kadar dayanamıcak gibi orada.
-Şimdi haziranda birisiyle sahte nikah kıyıp geldiğinde ve 2-3 ay sonra boşansa ne olur?Yani bu sahte nikah olayının anlaşılmaması için evli kalınma süresi gibi birşey varmı.
-Doğu görevi 3 sene,eğer haziranda evlenir gelirse doğu görevini tamamlamamış oluyor.Bir sorun teşkil edermi?
Sosyal ağlarda paylaş

abi anlamıyosunuz heralde kız orada dayanamıyor gelmek istiyor diyor, gelmesi için de en az 1 yıl sigorta yatırmış biriyle evlenmesi gerekiyor
bir de tayinlerin şubat haziran aylarında olmasından dolayı sigortaları şimdi ödemeye başlasa bile kızı ancak 2 sene sonra getirebiliyormuş
ama yalandan da olsa evlendirme kimseyle bence de

edit: doğu görevini yapmamış olması sonradan puanının düşük olması dışında bi sorun yaratmaz bence, evlenme mazeretiyle izmir gibi kapalı bölge bi yere tayin çıkarıp kocası(yani sen) da orada çalıştığı ve ikametgahı orada bulunduğu sürece emekliliğe kadar orada kalabilir.

edit2: puanının düşük olması sebebiyle evinizle kızın çalışacağı okul arasında 20-30 km mesafe olabilir, kendisinin tayini gayet kötü yerlere çıkabilir
Sosyal ağlarda paylaş

yani bende öyle diyodum,2 sene sonra evleniriz diyodumda,şimdi atandığı okulda telefon dahi çekmiyomuş,köyde kalıcak.ilçeden gidiş geliş yokmuş.günde 1 kere dolmuş varmış,o da saçma bi saatte olduğundan ilçede ya da şehrin merkezinden gidiş geliş yapılmıyor.şartlar böyle olunca sahte nikah mantıklı gelmeye başladı
Sosyal ağlarda paylaş

freemaniacss said:

şimdi arkadaşlar şöyle bir sorunum var.Kız arkadaşım öğretmen.geçen sene muşun bi köyünde söleşmeli öğretmendi.bu sene kadroya geçti,fakat yine saçma bi ilde saçma bi köyde.ben öğrenci olduğumdan evlilik durumu imkansıza yakın.eş durumundan yanıma yani batıya gelebilmesi için 1 senelik aralıksız sigorta istiyolarmış.bizde şöyle düşündük,tanıdıklardan birisini ayarlayıp sahte nikah kıymak.böyle bi durum olursa haziran gibi yanıma gelebilecek.benimde okulum 2012 de biticek.anca 2012 gibi evlilik olabilir aramızda ve kendisi oradaki şartlardan ötürü 2012 ye kadar dayanamıcak gibi orada.
-Şimdi haziranda birisiyle sahte nikah kıyıp geldiğinde ve 2-3 ay sonra boşansa ne olur?Yani bu sahte nikah olayının anlaşılmaması için evli kalınma süresi gibi birşey varmı.
-Doğu görevi 3 sene,eğer haziranda evlenir gelirse doğu görevini tamamlamamış oluyor.Bir sorun teşkil edermi?

Evlendikten sonra belli aralıklarla bunu belgelemek zorunda çeşitli yerlere, yani evlendim atamam yapıldı oh rahatım hadi boşanayım gibi bir durum mümkün değil, doğu görevi tamamlanmamış ise evlenip geldiğinde, boşanma halinde doğu görevine geri dönüş yapmak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ek olarak şikayet vb. yollarla sahte evlilik anlaşılırsa çok ağır cezalar alabilir. Eğer kız arkadaşının ailesinden birisi bakıma muhtaç ise rapor ile bulunduğu şehirde kalabilir ama bu da çok düşük bir olasılık. Bence yapabileceğin en mantıklı şey, bir tanıdık bulup, kendini çalışıyor gibi göster, sigortanı öde tanıdığın kişiye, siz evlenin. Sahte evlilik, boşanma, sıkıntı yaratır böyle şeyler, para isterler falan.

Crysis said:
gelmesi için de en az 1 yıl sigorta yatırmış biriyle evlenmesi gerekiyor
bir de tayinlerin şubat haziran aylarında olmasından dolayı sigortaları şimdi ödemeye başlasa bile kızı ancak 2 sene sonra getirebiliyormuş

Evlendiği kişinin 2 yıl içinde 300 gün sigortası var ise ( 300 günü uyduruyorum ama buna yakın bir rakamdı. ) hali hazırda, kızın ataması yapılır o sene içinde, tabi stajerliğinin de kalkmış olması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...