Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

şeyi hep merak ediyorum, instagram'a da bu kafada fotografları postluyorlar ya, mesela neden binalarda glow var? tamam color correction güzel, her ne kadar bulutların kontrastı fotografa göre fazla düşük olsa da.

neyse doğru masklanmadığı için mi binalarda hare var yoksa olayı bu mu böyle fotografların. ya da yaparken görmüyor insanlar ama benim süper ekranımda mı gözüküyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Haha bende de gozukuyor. Farkli bir filtre kullaniyorum son donemlerde de bazi fotolarda o glow cok siritiyor. Bu son fotoda oldugu gibi..

Onlemek icin biraz daha ugras gerek bu fotoda cok zaman harcama firsatim olmadi pek.

instagram filtrelerinden gina geldi bana :p
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Haha bende de gozukuyor. Farkli bir filtre kullaniyorum son donemlerde de bazi fotolarda o glow cok siritiyor. Bu son fotoda oldugu gibi..

Onlemek icin biraz daha ugras gerek bu fotoda cok zaman harcama firsatim olmadi pek.

instagram filtrelerinden gina geldi bana :p

ya haddim olmayarak, fotografın perspektifini düzelteyim dedim. (işte canım çok sıkılıyor da bazen)

mimari fotograflarda perspektifi sıfırlayıncaki etki daha güzel oluyor bence, ama bu benim large-format fanı olmamdan kaynaklanıyor da olabilir tabi.

sen ne dersin?

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Admin
Sectigim bazi fotograflarimi paylastigim portfolyo tadinda bir site tasarimina gectim kendi sitemde. Bir kac haftadir yeni dizayni ile yayinda.

http://inanaksoy.com/

Hem site tasarimi hem de fotolar icin elestirebilirseniz sevinirim.

Kisisel tercihim sitenin olabildigince basit tasarimli ve tembel kullanici icin en az kalori yakacak sekilde olmasi. Hizli yuklenmesi de onemli.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Fotolarin daha buyuk gozuktugu bir sekilde daha iyi olur diyorsan o konuda ben de ayni seyi dusunuyorum. Onun disinda kullandigim theme gayet iyi. Hem zaten para virip aldim. :)

Ha azcik kod degistirme editleme gerekti ama fiyat/performans icin iyi bence.

sadece fotolarin daha buyuk gozukmesi degil. ekranda fotolar arasi gecis yapmak icin uc tus var, geri kalan nereye tiklarsan tikla bos. arkadaki resimlere tiklarsam birsey olmuyor. ondeki resme tiklarsam birsey olmuyor. altta bir bar var ki hem cirkin hem bos.

bu ne bok emmi
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bone said:

fotolar çok güzel, özellikle ilk gözüme çarpan hyacinthus, crossing the bridge, i need your nuts, london from the sky, autumn walk çok hoşuma gitti

çok net çıkmışlar, fotoşopla renk, contrast vs oynama var mı?

Sağol. Fotoşop vb ile her türlü oynama var bütün fotoğraflarda.
Kameradan çıkma foto kullanmıyorum hiç bir şekilde ki hiçbir dslr zaten istedigin sonucu vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Mesela fotoların ortasındaki büyüteçe tıkladıgında orijinal boyutu ile gözüküyor. Ondan sonra da fotoya tıkladıgında yeni fotoya geçiyor. Bu sekilde büyük hallerini görerek bakabiliyorsun hepsine.

Ana sayfada hızlıca bakmak için de yön tuşlarına bakarak ilerleyebiliyorsun işte.

Onun dışında görünen foto dısında arka planda gözüken fotolara tıklayıp dogrudan ona geçme hedesini nasıl yaparım bakmam lazım.

Ama genel görümü seviyorum ben. Biraz da kişiden kişiye değişen bir şey. O yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum.

Alttaki menüyü kaldırıcam da bu fb, twitter vb hesabın oldugu toolbar duracak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Yok zaten gücenecek olsam eleştri istemezdim. Çekinmeden saydırın. :)

Yapabileceğimi yaparım zaten onun dışında %100 hak vermediğim durumlarda zaten olduğu gibi bırakırım. Yine de insanlar ne düşünüyor bilmek güzel.

Bakayım biraz düzenleme yapmaya çalışayım, bakalım olacak mı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Onu halletmeye çalışıyorum da sanırım çok fazla kod değişimi gerektirecek.

Onun dışında alttaki menüyü kaldırdım. Slide da gözüken fotoları da yukarıdaki menüye yaklaştırdım. Ana sayfada iken sayfa yukarı aşağı kaydırılmıyor artık.

Footer ile aradaki boşluğu kaldırmayı düşünüyorum da bir yandan da site üzerinde blog da tutmaya başlayacağım yakında. O yüzden alttaki kesime farklı linkler ekleme durumum varken tekrar tekrar iş çıkarmak istemiyorum suan.

Tepeye fb ve twitter yanına bir de g+ butonu ekleyeyim bir de tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sitenin en gıcık yanı resimlerin üzerine geldiğimde onları highlight yapması. Genellikle öteki resme geçmek üzere ileri tuşunda tutuyorum bu tarz siteleri incelerken mouseu.

Seninkinde de aynı şeyi yaptığımda foto highlight oluyor ve tabii ki bir anlamı kalmıyor fotoğrafın.

Onun haricinde sitenin görselliği iyi, doğrudan fotoğrafları ön plana atıyor ama yazılan her eleştri haklı, düzeltmen lazım.

Hayırlı olsun onun haricinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Admin

Epeydir yukleme yapmamisim buraya. Son bir kac aydir pek fotograf cekemiyorum. Cektigim fotolar da halen daha hdd de bekliyor duzenlemem lazim. Bir kac tane albume eklendi burada da paylasayim bari.

Olimpiyat mesalesi Londra'da bizim evin cok yakinindan gecti. Pazar pazar sabahin 7 sinde kalkip fotograf cekmeye gittim. :p

Ciplak bisiklet surme eylemi gerceklestiriliyor Londra'da. Her sene 1 kere duzenlenmekte. Amac motorlu tasitlari protesto etmek. Herkesi bisiklet surmeye davet ediyorlar. Ciplak insan gormek hele ki sokakta onlacasini gormek oyle sanildigi gibi hormonlari costuran bir sey degil. Zaten cogu ciplak insan vucudu pek guzel degil. :) Bir tane hos bir hatun ustunu cikarinca bir anda onlarca fotografci dolusmustu. Ben de soyle bir kare yakaladim

Bir gun evin bahcesinde mangal sonrasi dolunay cok net gozukuyordu. Tripod+d90+70-300mm lensi kapip soyle bir foto cektim.

Simdilik bu kadar.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...