Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanyanın Gündem Kitabı ^^

GEd

Öne çıkan mesajlar

valla çevremde almancı dolu.onların anlattıgı kadarıyla kitabı yazan adam haklı :)

şimdi almanyada hakkaten adam gibi calısıp okuyan insanlarda. var

ama onun harici buranın mahalle ortamını varoşunu direk ortaya götürenlerde var.

tabi artık yapacak birşey yok.almanyanın yarısı türk.önceden önlem almak lzmmış
Sosyal ağlarda paylaş

Adami kovdular görevinden :)

Almanyanın demokrasi savaşı, fikrini söylediği ve almanyanın 90% hak verdiği bir adamı nasıl kovarsınız. Demokrasimizi kurtarın diye ağlıyor almanlar şimdi^^

Kovma gerekçeside alman bankasının 2004 yılında aldığı Ceo-Codex tarzındaki bir kuraldan. İşte yöneticiler toplum önünde bankanın imajına zarar veremezler falan.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen alman televizyonunda muhtemelen bu konu gündeme geliyor ve bir kaç kişiyle sokakta röportaj yapıyorlar. bir alman kadına soruyorlar konuyu. türkler çalışmıyor bütün gün boş duruyorlar, bir de bir sürü çocuk yapıyorlar, bunun ağırlığını tüm almanya çekiyor falan diyor.
sonraki diyalog:
-peki siz ne iş yapıyorsunuz?
-çalışmıyorum.
-kaç çocuğunuz var?
-4.
!?
Sosyal ağlarda paylaş

Kitap cahilliğini vurguluyorsa Almancılarımızın bence büyük kısmı doğru olabilir. İlk giden 1 nesil genelde eğitimi az veya yok kesimden gitti. Oraya adapte olacağına köyünü yanında götürdü. Kendini eğitmek yerine ordaki kahvede öldürdü gününü. Anca 3. nesil yavaştan nüfusunu kullanıp kendini insan saydırmaya başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

almanya'nın zekadan çok daha önemli sorunları var şu anda ve sırf bu ırkçı refleksler yüzünden adım atamıyorlar.

geçen günlerde spiegel'den alınma bir yazı vardı hürriyette. 2050 yılında alman nüfusunun %60'ı 60 yaşından yukarıda olacak ve bunların %15'i kendisine bakamayacak kadar bunamış 80 yaş ve üzeri insanlar olacak. her sene en az 300 bin göçmene ihtiyaçları var ve bu olsa bile 2050'de nüfusları 12 milyon azalacak. peki geçen sene kaç göçmen kabul etmişler? 17000 mi ne.

zaten işimiz bitti bari 40 sene daha kafamıza göre rahat yaşayalım diyorlarsa bilemem.

bu avrupa milletinde işler kötü gidince dışarıdan bir düşman bulup, onun üstüne çullanma kültürü çok gelişmiş. bari nüfusunuzu koruyabilecek kadar çocuk yapacak zeka sizde olsaydı haha
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gayet hakli ama.. Dogru söyleyeni 9 köyden kovarlar..
60'larda gelenler (1. nesil) entegrasyon konusunda "0" ilerleme kaydetmisler. Tamamen iclerine kapali, gurbetciyim gururluyum, Almanya'da yabanci Türkiye'de almanci, 50 senedir yasadigi ülkenin dilini hala tarzancadan beter konusan bir topluluk.
2. 3. nesil vs. de kendi capinda ayri bir güzellik. Cogunlugu (hepsi degil) kültür olarak arada kalmis, asiriya kacar derecede gururlu bir kesim. 16 senedir kaliyorum Almanya'da ve hala esim ve ailesi disinda anlasabildigim bir insan cikamadi. Ben beceremiyorsam buranin Hans'i Helga'si ne desin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

yani iq kısmını bilmiyorum da oraya zamanında gidenlerin çok büyük kısmı genel olarak türkiyede de tutunamayıp altta kalıp ümit olarak gidenler olduğu için kültürel, sosyal ve kafasal olarak alt kesim oldukları doğru aslında. Elbette genellemenin dışında kalanlar da vardır da, genellemede haklı adam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...