Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Yalıtımı

vernon_sullivan

Öne çıkan mesajlar

çok çok yüksek müzik dinleyeceksen kulaktık kullan bence..

lol

yok duvarları kaplarsın yalıtım malzemesi ile ama dB yükseldikçe malzemenin kalınlığı da maliyeti de yükselecek. bi yerden sonra sadece duvara yapıştırılan malzemeler kesmez zaten.. dübelle takılan hedelere girersin ki evet kırma dökme çıkar.

ayrıca taban, tavan da var hani..

ötekilerde de yapıştırıcı>yalıtım>sıva>boya olur..
çok ucuz değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

kulaklık benim de aklıma geldi hatta birkaç model baktım compelden de sürekli kulaklık kullanmak çok sağlıklı bir şey değil ondan pek istemiyorum. evin önünden sürekli trafik akıyor gece gündüz. bahsettiğin yalıtım malzemeleri için fiyat filan bakıp bilgi alabileceğim bir site var mı? dübel filan çok sorun değil. çeşitli yünler var galiba duvarın içine yerleştirilmesi gerekiyor o kadar teferruatlısına girişemem ama duvar delebilirim sessizlik için.
Sosyal ağlarda paylaş

odanın dört duvarı, tavanı ve tabanı için üçerden 18 parça izocam kestir, tabii bunları odaya sokabilmek için balkon tarafını kırıp bir vinç kiralaman gerekicek ama konumuz bu değil. koçtaşta satılan şu 3x1,5cm lik sert plastik kolonlardan al odanın boyutuna göre işte, 1 metre aralıklarla koyulacak. bunu yapıştırmak için camcına söyle bir yapıştırıcı ayarlayacak. daha sonra tüm odayı 1 boşluk hava, 1 boşluk su, 1 boşluk hava olacak şekilde camlarla kaplayıp (aradaki boşluğa suyu doldurmayı unutmayın sonraki katmana geçmeden) en süper ısı ve ses yalıtımına ulaşabilirsin.

sonra da sulu katmana vakumla delik açıp oksijen motoru vs. yerleştirip içine 10-15 tane balık at, hem akvaryumun olmuş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

odanın dört duvarı, tavanı ve tabanı için üçerden 18 parça izocam kestir, tabii bunları odaya sokabilmek için balkon tarafını kırıp bir vinç kiralaman gerekicek ama konumuz bu değil. koçtaşta satılan şu 3x1,5cm lik sert plastik kolonlardan al odanın boyutuna göre işte, 1 metre aralıklarla koyulacak. bunu yapıştırmak için camcına söyle bir yapıştırıcı ayarlayacak. daha sonra tüm odayı 1 boşluk hava, 1 boşluk su, 1 boşluk hava olacak şekilde camlarla kaplayıp (aradaki boşluğa suyu doldurmayı unutmayın sonraki katmana geçmeden) en süper ısı ve ses yalıtımına ulaşabilirsin.

sonra da sulu katmana vakumla delik açıp oksijen motoru vs. yerleştirip içine 10-15 tane balık at, hem akvaryumun olmuş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...