senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 daha önce böyle bişi yapmış olan veya nasıl yapıldıgını bilen var mı acep? hdd'de çalışır gibi derken persistance özelliğini kastediyordum, şimdi live cdleri usb'ye sokuşturabiliyoruz ama o zaman da kerneli ile oynayamıyoruz veya efenim yeni driver yükleyemiyoruz. Bunu aşmanın bir yolu var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Nasıl yapıldığını bilmediğinden yola çıkaraj Arch gibi dağıtımlarla uğraşamayacağını tahmin ediyor ve şu rehberi izlemeni öneriyorum: https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent Şuraya da bak: http://www.pendrivelinux.com/ Eğer hangi dağıtımı kullanmak istediğini söylersen (ve benim o dağıtım hakkında bilgim varsa) daha fazla yardım edebilirim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 açtım şimdi linkleri sağol dağıtım seçebiliyorsak ubuntu'yu tercih ederim :) edik: bide gerge şu kavrama açıklık getirebilirmisin presistent linux dediğimizde sadece yüklenen yazılımlar, işte kişileştirilmiş özellikler mi saklanabiliyor? yani persistent iken kerneline yeni birşeyler ekleyibilir ve reboot ettikten sonra o eklenmiş modulu bulabilirim dimi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 senko yapabilirsen bana da haber versene bi externalHDD var elimde ubuntu kurayım diyorum ona da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Bazen çalışır onlar, bazen çalışmaz: http://www.pendrivelinux.com/what-is-persistent-linux/ Ben genelde Arch'ı harddiske yükler gibi USB'ye yükleyerek kullanıyordum, tam sistem oluyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 levent çok ufak işler için kullanacaksan herhangi bir persistent yüklesen olur, customize dosylarını yükledigin programları başarılı şekilde tutuyor benim istedigim kernel degişikliklerini ve driver değişikliklerini tutabilmesi. peki gerge sen arch ile denedin mi hiç dediğim olayı. saklayabiliyor mu kendini arch linux? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Ben denedim ayni guide'i lakin beceremedim. Kullandigim usb stick'le mi alakali bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Arch'ın CD'sini takıp harddiske yükler gibi usbye yükle, çalışır. Aslında Ubuntu'yu da öyle yükleyebilirsin, zaten verdiğim linkte o anlatılıyor olmalı. Yükleme bölümünde harddisk şeçerken usbyi şeç işte. Başka birşey yok. Arch'a usbden boot için özel kernel modülü yüklemen gerekli ama Ubuntu'da onlar yüklü geliyordur zaten. Ubuntu'da herşey yüklü geldiği için sevimiyorum sistemi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Ben prizden elektrik alan externale direk hddye yükler gibi externala yüklemiştim ubuntuyu fakat yeniden başladığında pc bir türlü grub menüsü ekrana gelmiyordu. Bir de externali çıkardığımda grubu yükleyemediğinden error veriyodu pc başlangıçta.Externalde bulunsun istiyorum ubuntu fakat bir türlü yapamadım işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Biosdan ayarlayacaksın ama nerden boot edileceğini sistemin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 ben bunu yapmıştım bi ara ama aynı şey mi bilmiyorum http://wiki.pardus-linux.org/index.php/ISO_Kalıbını_USB_Belleğe_Yazmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Tamam orası ok de benim derdim zaten externalı çıkardığımdaki grub not loaded sorunu. İlla repair çekmem gerekti windows cd si ile(Tabi çok bilgim olmadığı için). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2010 Çok rastlanan bir sorundur ama o seninki. Boot sector hariciye yazılmış, harici çıkınca boot sector ulaşılamaz olduğundan sorun çıkıyor. Yapılacak en iyi şey boot bölümünü ana bilgisayara kurmak. Karışık işler bunlar. Linux hakkında bilgili değilseniz bulaşmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Valla başardım haa. Temiz temiz taktım cdyi yükleme yeri olarak externali verdim. en sonda boot u nereye yükliyim diye soruyo onu da external olarak işaretledim şu an lokum gibi çalışıyo ubuntu. Bir sorum olucak. Şimdi yakın zamanda external değiştiricem daha geniş kapasiteli birşey almayı düşünüyorum. Acaba şu anki externalimde yüklü ubuntuyu direk yeni alıcağıma atmak gibi bir şansım varmı ? Tekrar tekrar uğraşmasam aynı şeyleri yüklemekle update etmekle felan. Clonezilla diye bir program varmış ama daha denemedim tabi. Externali alana kadar araştırmaya devam ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 pickles o şekilde kurunca ubuntuyu driver güncellemelerini yapabildn mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Güncelleniyo güncelleniyo cillop gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Öyle kurunca normal kurmuş gibi oluyorsun zaten. Ama arkadaşımız boot için yine hariciyi şeçerek hata etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Niye ki ? Externali çıkarıp restart attığımda grubu görmeden direk windows açılıyor, geri takıp başlattığımda grub menüsü geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Sorun yok eğer ana diskin MBS'yi silmediysen zaten :) Ama ilerde iki tana harici dist takmaya kalkarsan aynı anda biosuna bağlı olarak sorun çıkabilir yine de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 http://sourceforge.net/apps/mediawiki/bootinfoscript/index.php?title=Boot_Problems:Computer_does_not_boot_without_external_drive şuraya bağlı kalarak böyle birşey yapmıştım ama daha doğrusu varsa lütfen anlat bir dahakine onu uygulayayım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2010 Doğru yapmışsın. Yeni bir disk taktığında boot sırasından çıkar yeni diski yeter. Başta internal diskteki MBS (ya da MBR işte) Windows'a göre düzelttiğini söylemediğinden hata dedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 ya bak adını unuttum bi program vardı, sen distro seçiyodun o sana en yeni versiyonu indirip usbyi formatlayıp bootable şekilde yükleyip veriyodu. hatırlamaya çalışıyorum da bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 http://www.linuxliveusb.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar