Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hdd de çalışır gibi usb'den çalışan linux kurmak

senko

Öne çıkan mesajlar

daha önce böyle bişi yapmış olan veya nasıl yapıldıgını bilen var mı acep?
hdd'de çalışır gibi derken persistance özelliğini kastediyordum, şimdi live cdleri usb'ye sokuşturabiliyoruz ama o zaman da kerneli ile oynayamıyoruz veya efenim yeni driver yükleyemiyoruz. Bunu aşmanın bir yolu var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Nasıl yapıldığını bilmediğinden yola çıkaraj Arch gibi dağıtımlarla uğraşamayacağını tahmin ediyor ve şu rehberi izlemeni öneriyorum: https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent

Şuraya da bak: http://www.pendrivelinux.com/

Eğer hangi dağıtımı kullanmak istediğini söylersen (ve benim o dağıtım hakkında bilgim varsa) daha fazla yardım edebilirim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

açtım şimdi linkleri sağol
dağıtım seçebiliyorsak ubuntu'yu tercih ederim :)

edik: bide gerge şu kavrama açıklık getirebilirmisin
presistent linux dediğimizde sadece yüklenen yazılımlar, işte kişileştirilmiş özellikler mi saklanabiliyor?

yani persistent iken kerneline yeni birşeyler ekleyibilir ve reboot ettikten sonra o eklenmiş modulu bulabilirim dimi :)
Sosyal ağlarda paylaş

levent çok ufak işler için kullanacaksan herhangi bir persistent yüklesen olur, customize dosylarını yükledigin programları başarılı şekilde tutuyor

benim istedigim kernel degişikliklerini ve driver değişikliklerini tutabilmesi.

peki gerge sen arch ile denedin mi hiç dediğim olayı. saklayabiliyor mu kendini arch linux?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Arch'ın CD'sini takıp harddiske yükler gibi usbye yükle, çalışır. Aslında Ubuntu'yu da öyle yükleyebilirsin, zaten verdiğim linkte o anlatılıyor olmalı. Yükleme bölümünde harddisk şeçerken usbyi şeç işte. Başka birşey yok. Arch'a usbden boot için özel kernel modülü yüklemen gerekli ama Ubuntu'da onlar yüklü geliyordur zaten. Ubuntu'da herşey yüklü geldiği için sevimiyorum sistemi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben prizden elektrik alan externale direk hddye yükler gibi externala yüklemiştim ubuntuyu fakat yeniden başladığında pc bir türlü grub menüsü ekrana gelmiyordu. Bir de externali çıkardığımda grubu yükleyemediğinden error veriyodu pc başlangıçta.Externalde bulunsun istiyorum ubuntu fakat bir türlü yapamadım işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Çok rastlanan bir sorundur ama o seninki. Boot sector hariciye yazılmış, harici çıkınca boot sector ulaşılamaz olduğundan sorun çıkıyor. Yapılacak en iyi şey boot bölümünü ana bilgisayara kurmak. Karışık işler bunlar. Linux hakkında bilgili değilseniz bulaşmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla başardım haa. Temiz temiz taktım cdyi yükleme yeri olarak externali verdim. en sonda boot u nereye yükliyim diye soruyo onu da external olarak işaretledim şu an lokum gibi çalışıyo ubuntu.

Bir sorum olucak. Şimdi yakın zamanda external değiştiricem daha geniş kapasiteli birşey almayı düşünüyorum. Acaba şu anki externalimde yüklü ubuntuyu direk yeni alıcağıma atmak gibi bir şansım varmı ? Tekrar tekrar uğraşmasam aynı şeyleri yüklemekle update etmekle felan. Clonezilla diye bir program varmış ama daha denemedim tabi. Externali alana kadar araştırmaya devam ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...