Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patch 1.1

Cuce

Öne çıkan mesajlar

Siege tank çıktıktan sonra ilk iş +1i yapmak olcak sanırım ve blue flame hellionların önemi daha fazla artcak sanırım :/. ZvT ling-hydraya döncek artık ve roacha artık hiç gerek kalmadı sanırım oyundan çıkarsalar yeridir artık siege tank roachı hydrayla aynı hitte öldürüyor.
BC nerfi de çok oldu bence zaten viking colossus void ray çok iyi counterlıyordu artık ground unitler de rahat counterlayabilcek. Artık carrier gibi bir köşede dururlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zealot rush yapan görmedim ben hiç ilginçtir ki. Canon rush gördüm ama çok cansıkıcı :S Elemanlar zaten yazmış "Zealot rushes are currently too powerful at various skill levels, particularly those that rely on rapidly assaulting an enemy base from nearby "proxy" gateways." Ama dmg indirseler daha iyi olmazmıydı acep?

Siege nerf gerekliydi azcık mm+siege le feci tokatlanıyodu. Ama şu reaperı oyundan kaldırsınlar ciddi cansıkıcı bir hareket kendisi ya. Terranlığımdan utanıyom :D
Sosyal ağlarda paylaş

ozii_x said:

ezmeyin abiler :)

ezmek değil. bence şu an için bu ırk güçlü şu ırk zayıf olayını düşünme. gelişimini yavaşlatır.

oyun mekaniklerini geliştirmeye bak, her ırk için geçerli olan şeyler

-sürekli işçi basmak
-map scouting
-supply block olmamak
-para biriktirmemek
-hot key kullanımı.
-ortalama bi oyunu kaldırabilmek için minimum 70-80 apm averaj
-temiz ve zamanlaması düzgün build orderlar

bunları önce bi geliştir. ondan sonra işte prtooss bana uygun değil diyorsan oyna ya da bahset

benim görüşüm. şu an için sana protossla yenildim zerg terran oyniyim en iyisi demek sadece zaman kaybettirir.

daha bu seviyede balans olaylarına girersen işin içinde kaybolursun güven bana
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi, arkadan bsheee sokmak yok drop ship bilmemne roachla burrowdan adamın mineralini gitmek vs vs cok sahane geliyo olaiblirde. onlar oyunun kendisi dğeil, oyun cıınde yapılacak 2394290349 tane seyden biri.

oyunun asıl eti, cok işci cok bina cok adam. söylemesi kolay ama yapması yukarda saydığım seylerden cok daha zor.
Sosyal ağlarda paylaş

oha ebesini bellemişler siege tank'ın. 50 tamam çoktu belki ama 35 demek %33 falan nerf neredeyse. tank'sız terran'ın marine-mara'lar erimeye çok elverişliler zaten. şimdi bi de tank ezikleştirilirse ne olacak ground'umuz acaba. yarrayering. ling'leri bile öldüremicek neredeyse siege tank. vurayım derken öldürmüş Blizzard. 4 saniyede deploy olduklarını unutuyor galiba bunların ??

BC de eline aldı. vay anasını. thor'a da buff gelmemesine şaşırdım açıkçası. Oyundaki en ağır ünite, öküztronik pahalı ama bi muta öldürmekte kullanılıyor..

bu arada zealot'un geç çıkması ling rush'a karşı baya zorlayacak sanki protoss'u.
Sosyal ağlarda paylaş

benim 107 games played şuan ladder da, bir tane battle cruiser görmedim :d
üstelik 10 senedir strateji namına hiç bişey oynamamış (wc3 de sadece dotadan ibaret :d ) bi insan olarak, 2 hafta oldu hesabı da alalı ilk 5 maçta 3-2 yapıp bronze'a, orda biraz campaign-challengelara bakıp 10 maçta gold'a, orda biraz custom arkadaşlarla oynayıp replay izleyip platin'e, ordan da diamond'a geçtim, her çeşit oyuncu portföyünü gördüm , battlecruiser görmedim. nerf ilginç olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Thor'a buff gelsin diyenler bu uniteyi ne kadar nasıl şekilde hangi uniterlerle birlikte kullanmışlar merak ediyorum. Sadece skill'i ile bir immortal'ı ultra'yı deviriyor. Single target DPS'de oyundaki en iyi unitelerden biri, eşşek kadar hitpoint'i var bir de üstüne üstlük havaya vuruyor ve de splash'i var. Arkasına SCV taktıgınızda is iyice cıgırından çıkıyor, MULE gönderenlerden hiç bahsetmiyorum bile. Plat ve altı liglerde TvZ'de gayet de işe yarayan mass thor taktigi var bi kere.

Bir unitenin efektif olması için illa bişeyi hard counterlaması gerekmez. Sırf tankların önünde durup da 400 hp'yi yedigi ve bu sırada agir hasar verdigi icin bile yapılacak bir unite. Templar giden P haricinde herşeye karşı basabilirsiniz, yanında destek vererek kullandıgınız surece kesinlikle parasının çıkarır.

Eger Thor'a buff gelseydi blizzard hayatının nerd rage'lerini görürdü forumlarda.

Hayır şimdi kafadan bir hesap yaptım, kendisi ile aynı fiyata gelen hydra ordularını teke teke alabilmesi lazım (denemedim), ve bildigim kadarıyla 1 thor 5 roach'u alabiliyor. Daha ne yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

_ILuVaTaR_ said:

çok yavaş abi thor da, efektif olarak kullanmak baya zor. istediği kadar güçlü olsun hareket ettirmeyeceksem ne işime yarayacak.

Aynı mantıkta siege tank da çok yavaş. Sonuçta tankların önünde ya da marine'lerin yanında kullanacaksın thor'u. Elinde thor varsa üssümü koruyayım diye beklersen muta ile dans ettirir adam seni, ama adamın kapısının önüne dayarsan thor'u öyle ignor edemez.

Thor zaten muta'nın hard counter'ı değil. Ama thor+marine çok güzel magic box mutayı eziyor. Sonuçta magic box ile mutaları thor'un üzerine adam parke ettiginde o stim'li marine'ler çok can acıtır.

Bir de şöyle düşünün. Thor'u counter edebilen oyundaki iki unite sadece feedback'li templar bir de speedlingler.

Hareket kabiliyeti istiyorsan MMM yapacaksın tabi, ama zerg fungal+baneling yaptıgında üzülmemek istiyorsan thor şart. Çok fazla MMM ball'u dönüyor oyunlarda zaten, plat ya da diamond'a gelmiş çoğu oyuncu biliyor nasıl MMM'i yenecegini. Önemli olan yanına ne bastıgın.
Sosyal ağlarda paylaş

ya thor zaten birde hareketli olsaydı her terran maçının 10. dakkasından sonra sabit thor görürdük. hem yere karşı hem havaya karşı gayet iyi vuran, hayvan gibi saglam bi unite. yukarda dendiği gibi thor çıktınmı dayıyacaksın rakibin kapısına bitti. hareket ettirme. aç 3-5 tane de siege tank artan mineralle de marine vs . 20supply vs 50 zerg supply temizle gitsin. adamcağız arkadan baneling speedling yukardan paket olmamış muta getiricem diye uğraşsın dursun. toss'un zerg'ün kapına dayanması sadece normal bir combat olacağını gösterirken, terran kapına dayanıp bıcır bıcır kenardan kenardan tırtıklamaya başlıyor,saldırı değil bi anda kapında savunma haline geçiyor sen 1.5x supply ile saldırmak zorunda kalıyorsun. o bakıma hareketli olmasın pls tank thor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...