reyou Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesela bir telefon resmini, elimizdeki 10000 adet telefon resmi database ile karsilastirip eslestirmek istersek nasil bir algoritma izleyebiliriz? matlab de falan hazir fonksyonlar varmi bununla ilgili yada neler kullanabiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 woooow açıkcası böle bir teknoloji mevcut olsa her yerde kullanılırdı diye düşünüyorum. Hatta bildiğim kadarıyla daha geliştirme aşamasında bu tarz şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 wallbase.net 'te bununla ilgili bir olay var sanki. örnek mörnek: http://wallbase.net/similar/102660 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 www.tinyeye.com kullanılıyo zaten. bya düşük cözünürlüğe cekip bitmap ine bakıp karşılaştırıyo arşivincekilerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 tineye gibi çok basit şeler var ama senin dediğinde telefonun farklı açılardan fotolarını falan da kapsaması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 farklı ısıklarlada cekilmesi lazım vs vs tabiki bütyün fotorafları siyah beyaz yapıp histogramlarını düzenliyebilirsin, ama data kaybı demek bunlar hep. data kaybıda yanlış yapma ihtimali artıcaktır demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Bloodless said: woooow açıkcası böle bir teknoloji mevcut olsa her yerde kullanılırdı diye düşünüyorum. Hatta bildiğim kadarıyla daha geliştirme aşamasında bu tarz şeyler.abi napmissin sen cok zamandir olan bir teknoloji bu, en basitinden face recognition ne zamandir var yani dusunsene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 anarşik şeyler yapmayın lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Cuce said: farklı ısıklarlada cekilmesi lazım vs vs tabiki bütyün fotorafları siyah beyaz yapıp histogramlarını düzenliyebilirsin, ama data kaybı demek bunlar hep. data kaybıda yanlış yapma ihtimali artıcaktır demek evet yaw image processing dersinde bole bisiyler gormustuk teknikleri fln vardi ama unuttum gitti :( yani bildiginiz bir programlama dilinde yapilmis bisyler varsa yada nasi bi arama karsilastirma algoritmasi izlerdiniz oda yardimci olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin. vardi oyle library'ler de, simdi bulamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Hangi alanda kusursuzca kullanılabiliyor? Bu yüzden bunların daha gelişmesi gerekmekte. Face recognationa gelince onun bile saçmaladığını görmemiz mümkün. Chemical'ın dediği gibi farklı yönlerden falan çekilen fotoğrafları tanıması falan zor işler şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Vistek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Mum_Chamber said: bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin. vardi oyle library'ler de, simdi bulamadim. ama burda bütün sadece sekil karşılaştırılcak yanlış anlamadıysam. orda ön eleme nasıl yapılır bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Bloodless said: woooow açıkcası böle bir teknoloji mevcut olsa her yerde kullanılırdı diye düşünüyorum. Hatta bildiğim kadarıyla daha geliştirme aşamasında bu tarz şeyler. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Cuce said: Mum_Chamber said: bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin. vardi oyle library'ler de, simdi bulamadim. ama burda bütün sadece sekil karşılaştırılcak yanlış anlamadıysam. orda ön eleme nasıl yapılır bilmiyorum eger boyleyse, benzer fotograflari degil de, (ayni acidan cekilmis) benzer telefonlari bulmaksa amac is daha kolay. direkt renklerden kurtulup histogram'la bulunmaz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 amerikada var bu olm yıllardır izliyoz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Mum_Chamber said: eger boyleyse, benzer fotograflari degil de, (ayni acidan cekilmis) benzer telefonlari bulmaksa amac is daha kolay. direkt renklerden kurtulup histogram'la bulunmaz mi? histogram sonucta hangi tonlardan ne kadar var diye bilgi veren bi grafik o kadar, şekil mekil belirtmiyo. ama evet anlamlı bir sonuc vericektir tabiki. asıl sorun greytone yaptığında fotorafı, histogramda kontrast kaybı olması. ordada data gidicektir kesin. su yapılabilinir mesela, fotorafı 9'a bölüp her parcanın histogramını ayrı ayrı karşılaştırırsın. dolaylı yoldan şeklide karşılaştırmış olursun böylece. zaten düşük cözünürlüklü bitmap karşılaştırmakda az cok buna denk geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Mum_Chamber said: Cuce said: Mum_Chamber said: bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin. vardi oyle library'ler de, simdi bulamadim. ama burda bütün sadece sekil karşılaştırılcak yanlış anlamadıysam. orda ön eleme nasıl yapılır bilmiyorum eger boyleyse, benzer fotograflari degil de, (ayni acidan cekilmis) benzer telefonlari bulmaksa amac is daha kolay. direkt renklerden kurtulup histogram'la bulunmaz mi? yani su sekilde mesela http://ecx.images-amazon.com/images/I/41QKiOPdamL._SL160_AA115_.jpg http://ecx.images-amazon.com/images/I/41c7Wqw%2BvbL._SL160_AA115_.jpg http://ecx.images-amazon.com/images/I/51eczaMZUZL._SL160_AA115_.jpg mesela bu 3 telefonla asagidakini karsilastircam http://www.prlog.org/10215604-nokia-5800-cloneclone-nokia-5800nokia-5800-copy.jpg simdi bu ilki ile ayni telefon, demesi lazimki bu girdiginiz telefon ahanda 1.sidir. histogram olayi sizce bu olay icin iyi bir yolmudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 ben karsilastirma derken, sanki bir fotografin croplanmis/editlenmis hali ile kiyaslayacaksin gibi dusundum. cucenin mesajiyla anladim olayi. hele boyle ekranda farkli wallpaper'lar, application'lar olacaksa ve fotografta telefon harici stylus kablo gibi seyler olacaksa cook zor. mevcut algoritmalari kullanirsan cogu iki android telefonu birbirine benzer olarak gosterir cunku neredeyse ayni interface'i kullaniyorlar. boyle bir projede tecrubem yok ama cok zor olur gibime geliyor. bir ton detaya bakman gerekli. hani yapilamaz demiyorum, hersey yapilir ama coook ugrasilacak birsey. once fotograftaki telefon harici ogeleri temizlemen lazim, sonra telefonun ekranini temizlemen lazim ki ayni application'larin oldugu telefonlari benzer saymasin, sonra frame ve tuslarin yerlerini tespit etmen lazim ki onlari karsilastirasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satandist Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 tineye.com dan bi haberlere selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 senin istediğin şeyle çok uğraşılması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Google goggles'dan bahsediyorsun sanki? Misal demin telefonumla koyduğun son fotoğrafın fotoğrafını çektim ve google goggles ile arama sonucunda koyduğun o ilk fotoğraf geldi, Nokia 5800 ile alakalı site sonuçlarıyla beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Histogramın öncesinde bi de edge detection gibi bi filtre uygulamak mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 http://www.like.com/ bu adamlar benzer bisi gelistirdi. google daha 1 hafta once satin aldi 100 milyon dolara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar