Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Resim Karsilastirma Algoritmasi

reyou

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

farklı ısıklarlada cekilmesi lazım vs vs

tabiki bütyün fotorafları siyah beyaz yapıp histogramlarını düzenliyebilirsin, ama data kaybı demek bunlar hep. data kaybıda yanlış yapma ihtimali artıcaktır demek

evet yaw image processing dersinde bole bisiyler gormustuk teknikleri fln vardi ama unuttum gitti :(

yani bildiginiz bir programlama dilinde yapilmis bisyler varsa yada nasi bi arama karsilastirma algoritmasi izlerdiniz oda yardimci olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin.

vardi oyle library'ler de, simdi bulamadim.

ama burda bütün sadece sekil karşılaştırılcak yanlış anlamadıysam. orda ön eleme nasıl yapılır bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Mum_Chamber said:

bitmap karsilastirmak degil cozum. her resmi veritabanina kaydederken sayisal bir sekilde ifade etmen gerekiyor. contrast degerlerini r,g,b pixel sayilarini/oranini filan bilmen gerekiyor ki hic alakasi olmayan resimleri direkt eleyebilesin.

ama burda bütün sadece sekil karşılaştırılcak yanlış anlamadıysam. orda ön eleme nasıl yapılır bilmiyorum

eger boyleyse, benzer fotograflari degil de, (ayni acidan cekilmis) benzer telefonlari bulmaksa amac is daha kolay. direkt renklerden kurtulup histogram'la bulunmaz mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

eger boyleyse, benzer fotograflari degil de, (ayni acidan cekilmis) benzer telefonlari bulmaksa amac is daha kolay. direkt renklerden kurtulup histogram'la bulunmaz mi?

histogram sonucta hangi tonlardan ne kadar var diye bilgi veren bi grafik o kadar, şekil mekil belirtmiyo. ama evet anlamlı bir sonuc vericektir tabiki.

asıl sorun greytone yaptığında fotorafı, histogramda kontrast kaybı olması. ordada data gidicektir kesin.

su yapılabilinir mesela, fotorafı 9'a bölüp her parcanın histogramını ayrı ayrı karşılaştırırsın. dolaylı yoldan şeklide karşılaştırmış olursun böylece.

zaten düşük cözünürlüklü bitmap karşılaştırmakda az cok buna denk geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Cuce said:

Mum_Chamber said:

yani su sekilde mesela

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41QKiOPdamL._SL160_AA115_.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41c7Wqw%2BvbL._SL160_AA115_.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51eczaMZUZL._SL160_AA115_.jpg

mesela bu 3 telefonla asagidakini karsilastircam

http://www.prlog.org/10215604-nokia-5800-cloneclone-nokia-5800nokia-5800-copy.jpg

simdi bu ilki ile ayni telefon, demesi lazimki
bu girdiginiz telefon ahanda 1.sidir. histogram olayi sizce bu olay icin iyi bir yolmudur?
Sosyal ağlarda paylaş

ben karsilastirma derken, sanki bir fotografin croplanmis/editlenmis hali ile kiyaslayacaksin gibi dusundum. cucenin mesajiyla anladim olayi. hele boyle ekranda farkli wallpaper'lar, application'lar olacaksa ve fotografta telefon harici stylus kablo gibi seyler olacaksa cook zor. mevcut algoritmalari kullanirsan cogu iki android telefonu birbirine benzer olarak gosterir cunku neredeyse ayni interface'i kullaniyorlar.

boyle bir projede tecrubem yok ama cok zor olur gibime geliyor. bir ton detaya bakman gerekli. hani yapilamaz demiyorum, hersey yapilir ama coook ugrasilacak birsey. once fotograftaki telefon harici ogeleri temizlemen lazim, sonra telefonun ekranini temizlemen lazim ki ayni application'larin oldugu telefonlari benzer saymasin, sonra frame ve tuslarin yerlerini tespit etmen lazim ki onlari karsilastirasin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...