Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Travestileri nasıl bilirdiniz?

tunch

Öne çıkan mesajlar

bunun gibi trilyon tane insan var bu ülkede allah aşkına ya. ulan küçücük bebekleri hastanelere almıyolar ailesinin sağlık güvencesi yok diye. Travesti mi bu kadar problem haline geldi ?

yani travesti olması bişeyleri mi değiştirdi ? sonuçta insan olarak evet çok acı bi durum,ama 100 lerceside var malesef bizim ülkemizde
Sosyal ağlarda paylaş

travesti olması bişeyi elbette değiştirdi

en aından , senin bu topiğe atıcağın mesajı değiştirdi. "evin anayı nasıl bilirdiniz" diye bu yaşlarda bir "kadını" veya "ahmet amcayı" koysaydık , olayların hiçbirini değiştirmeden ; "sokaklarda çocuklar da var böyle" gibi bir mesaj atmış olmıycaktın. hatta zaten o amca , "yoksullara yardım" kuruluşları tarafından himaye altına bile alınmış olucaktı.

travesti olması elbette birçok şeyi değiştirdi
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya giris cok yanlis. Neden "insan oldugu halde alinmadi" degil de "travesti oldugu icin alinmadi" deniyor bi kere ?

Bir bireyin cinsiyet degistirmek istemesi anlayisla karsilanabilir ama travesti olup o sekilde kalmayi benim aklim pek almiyor kusura bakmayin. Zorunluluk mu ? Hayir degil. Peki kadin olmak icin bir gecis sureci mi ? Ancak fahise olup ameliyat parasini o sekilde cikarmayi dusunuyorsan. Diger turlu yine degil.

Bu kisileri toplum bu hale getirdi degil. Bu kisiler bu tip durumlara duseceklerini bile bile bu hale geldiler.

Hayat kadini olsun, travesti olsun, kimsenin bu tip bir duruma dusmesini istemem fakat bu hale gelmelerinin en buyuk sucu bu kisilerin yaptiklari secimler. O yuzden travestiler icin duygu somurusu yapip olayi "travestiler iste bunlarla yasiyor"a getirmeye gerek yok. Lanet olsun ki fakir ailelerin ufacik cocuklari da ayni sekilde yasiyor bu ulkede.

Bir de kisisel bir fikir olarak; gordugum travestilerin hem gorunusleri hem kart sesleri inanilmaz itici ve igrenc. Boyle mutasyon gecirmise benzer bir halde kalmis olmayi secmek icin cok ama cok rahatsiz olmali bir insan.

Vucut kimyasindan ya da genlerinden dolayi cinsiyet degisimi istegini anliyorum da buna anlam veremiyorum gercekten.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Boyle mutasyon gecirmise benzer bir halde kalmis olmayi secmek icin cok ama cok rahatsiz olmali bir insan.

Yada çok cesur, istediği gibi biri olmaya çalıştığı için en azından. Ben takdir ediyorum bu topluma rağmen çok büyük cesaret kendilerini ifade edebilmeleri.

O olayda amaç işte duygu sömürüsü yapmak olabilir işte travesti diye yardım etmiyorsunuz ondan insan yerine koymuyorsunuz vs gibi. Ama eğer bu duygu sömürüsü işe yararda o hesaba para yatarsa iyi fikir nihayetinde iyileşip belki ikinci bir şansa sahip olur.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel haberler var

inci dün öğleden sonra göztepe SSK hastanesine yatırıldı. kaldığı pansiyondan ambulans ile alınarak , gayet güzel şekilde (olması gerektiği gibi) ilk tedavileri yapılarak. Bütün masrafları sağlık bakanlığınca karşılanıcak.

sağlık bakanlığına açılan ve biraz "saldırgan" olan 2-3 telefon sonrasında , gayet bizi dinleyen 3. bir yetkilinin yardımıyla , herşey "en azından şimdilik" yoluna girmiş durumda. maddi manevi destek olanlara birkez de burdan teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım bir şey var. böyle bir ülkede nasıl bu kadar çok travesti olabiliyor. hayır soru neden insanlar travesti olmak istiyor değil. bu ülkedeki bir çok insan kendine bir travestiyle beraber olmayı yediremezmiş gibi geliyor. Ek olarak biseksüel olmayan birinin nasıl bir travestiyle beraber olabileceğini anlamak pek mümkün değil. Ya Türkiyede ciddi bir gizli biseksüel kitlesi var ya da insanların azgınlık seviyesi korkunç durumlara gelmiş durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

benim anlamadığım bir şey var. böyle bir ülkede nasıl bu kadar çok travesti olabiliyor. hayır soru neden insanlar travesti olmak istiyor değil. bu ülkedeki bir çok insan kendine bir travestiyle beraber olmayı yediremezmiş gibi geliyor. Ek olarak biseksüel olmayan birinin nasıl bir travestiyle beraber olabileceğini anlamak pek mümkün değil. Ya Türkiyede ciddi bir gizli biseksüel kitlesi var ya da insanların azgınlık seviyesi korkunç durumlara gelmiş durumda.

Zaten bir travesti ile beraber olan biri sadece aktifse bile yine eşcinsel olarak kabul ediliyor. Ama öyle garip bir ülkede yaşıyoruz ki, erkek eşcinselliği tabu nihayetinde erkeğe yüklenen bir misyon var nasıl olurda koskoca adam ardını dövdürür insanlar anlamıyor bunu.

Ayrıca Türkiye'de homoseksüel olarak kabul edilmek için genel yargıya göre ilişkide sadece pasif olmak gerek, aktifsen eşcinsel değilsin diyorlar :). Halbuki hemcinsi ile ilişkiye giren kişi aktif veya pasif olsun eşcinsel olarak kabul edilir veya biseksüel.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

şöyle bir durum anlatayım yer alsancak - bornova sokağı arkadaşlarla gidiyoruz aramızda da bir polis arkadaş var daha yeni polis oldu izmir de görev yapıyor adama diyoruz ki olum polisler bile travestilerle beraber oluyor kaç kere gördük burada diyoruz.Adam inanmıyor tam o anda bir polis memuru geldi ekip otosu ile travesti ekip otosuna doğru gitti göz altına alacak dedi arkadaş sonra travesti ön koltuğa oturdu.

Nasıl olur böyle bir şey olamaz diye bir şaşkınlık evresi geçirdi ondan sonra baya bir kızdı beni meslekten soğutmayın bahsetmeyin bu olaylardan diyerek tepki gösterdi sonra devam ettik yola.

Onun dışında izmirde genelde travestiler diğer illerdekilere göre daha rahat yaşıyor ve evet insanların azgınlık seviyesi çok fazla türkiye de,"nefes alsın yeter","kaldırım taşında delik olsa" diye başlayan muhabbetlere çok tanık oldum,elektrik süpürgesi ile mastürbasyon yapan bünyeler bile var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...