Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ati HD 4800 ekran kartı görüntü sorunu

Xoo

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bilgisayarım samsung televizyonuma bağlı, Ati HD 4800series (4890) ekran kartım, 4gb ram, AMD Phenom II X4 810 işlemcim mevcut ve bilgisayarı 1920x1080 çözünülürlükte kullanıyorum.Catalystte 3D settings kısmında balanced seçersem (anti-aliasing, filtering vs. Ayar kısmı) Bs playerda izlemekte olduğum 720p Hd kalite filmleri normal bir şekilde izliyorum, eğer high performance yaparsam görüntüde HD adına büyük farklar oluyor fakat keyboarddan filmi ileri aldığımda görüntü takılıyor 2-3 saniye sonra geri geliyor, subtitle koyduğumda ise izlenmeyecek hale geliyor.
Daha önce hep balanced kullanmışım bu ayar kısmını yeni keşvettim ve high qualitydeki filmin kalite farkını görünce balanced kullanmak istemiyorum açıkcası.
Şimdi, grafik kartının kötü olmadığını düşünüyorum –şuanki kartları takip etmesemde-, sistemiminde kötü olmadığına inanıyorum, burdaki sorun nerde sizce? Bilgisayarı 1080p kullanmamda mı? Yoksa sistem eksiğinden dolayımı?

çok teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Alıp koyarım en kısa zamanda ama dediğiniz gibi fark yoksa, highdaki takılmaların sebebi nedir? subtitle koyunca her subtitleın çıktığı karenin takılması ekranın siyah olup 1 saniye sonra kendini toparlamasının sebebi nedir?

-highda eğer subtitle atmazsam direk izleyebiliyorum, ne zaman ileriye almaya çalışsam 2-3 saniyelik bir takılma söz konusu oluyor

-akşama doğru görüntüyü atacağım
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer bir problemimide paylaşıyim, screen shot 720p bir kayıttan alınmıştır(rip olduğu için tam 720 olmasada) Kadının etrafındaki siyah bölge beni çok rahatsız ediyor ve genelde karanlık alanlar bu şekilde çıkıyor, bu durum nedir bilginiz var mı? rip olduğu için mi yoksa ayar hatası mı?

Sosyal ağlarda paylaş

siyahın bazı yerlerde daha siyah bazı yerlerde daha az siyah olmasından ötürü kadife gibi gözükmesini diyorsan, senden ötürü bir durum değil o, normal bir şey.

videolarda siyah alanlar riplenirken en çok bozulan yerler oluyor.
daha kaliteli ripler indirmeyi deneyebilirsin.
bdrip/brrip denilen 1-2GB'lık görüntüler yerine hdrip (yani bluray) 4-5GB'lık videolar daha az bozulmaya sahip.

ya da en iyisi gidip normal bir BD satın almak, ripsiz izlemek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...