Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quaresma...

calimero

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Gerek hazırlık maçları gerekse de resmi maçlarda quaresma yı beşiktaş forması altında izleme fırsatı bulduk. her maçta spektaküler hareketlerle seyirciyi heyecanlandırdı, faydalı işler de yaptı, spikerlerin hayranlık dolu sözlerinin sebebi oldu.

Fakat sizce takıma katkısı nedir quaresma nın? çünkü burada da okuyorum, "bu adam aşmış" vs tarzı yorumları fakat ben şu anki futboluyla o kadar da (ya da olabileceği kadar diyelim) faydalı olmadığını düşünüyorum q7 nin.

Sebeplerine gelecek olursak:

- Çok şahsi oynuyor. yeterince hazır değil belki, maç kondisyonu sınırlı, çok uzun zamandır oynamamış fln ama bu durumda o da kendisini biraz bilmesi gerek. ayakları oldukça yavaşlamış ve 1 kere adam geçiyorsa 3-4 defada da kaptırıyor topu.

- Bu madde de yukarıdakine biraz bağlı aslında. takımı acaip derecede yavaşlatıyor quaresma. dikine oynayamıyor ayakları yavaşladığından dolayı. karşısındaki adamı birde geçemiyor. sağa çekiyor sola çekiyor topu, ileri gidiyor geri geliyor. sonunda geçse de defans yerleşmiş oluyor ve ne geçtiğinin ne de ondan sonra attığı pasın bir anlamı kalmıyor.

- Çok şova yönelik oynuyor. Bu aslında beşiktaş ta uzun zamandır görmeye hasret kaldığımız bir şey fakat bu kadarı da oldukça fazla. çok önemli pozisyonlar yaratılabilecek ataklarda gerçekleşmesi ihtimali %1 olan şova yönelik hareketler deniyor. Sanki kendisi quaresma, burası da beşiktaş değil de, halı saha maçında her topu ben kullanayım diyen teknik oyuncu kendisi. Ha ne olmuş quaresma kullanıyorsa diyebilirsiniz fakat işler kötü gitmeye başlarsa takım içindeki dengeleri de oldukça kötü etkiler bu. sonuçta o quaresma ise diğer oyuncular da belli seviyede oyuncular (bkz. hasan şaş vs hagi )

- Bir kanat oyuncusu olarak izlediğim maçların hiçbirinde ne doğru düzgün çapraz koşu ne de içeri kateden yalancı koşu yaptı quaresma. yani diyor ki "siz bana topu verin, ben hareket yapıp adam geçicem". bu durumda bahsettiğimiz takımı yavaşlatma olayı gerçekleşiyor işte. hiç bir adam toptan hızlı değildir, bunu birisinin öğretmesi gerek quaresma ya. ayrıca içeri yalancı koşular yapmadığı için de o kanat boşalmıyor, arkasından gelen garibim ismail kendisine en uzak rakip oyuncu 2 metre uzağında ara pasa koşup bindirme yapmak zorunda kalıyor.

Elbette yine de geçmişteki o pozisyonda oynayan oyunculara göre çok faydalı işler de yapıyor, fakat ceza sahası çevresinde topu alıp tek harekette adam eksiltip (ki bu mevkilerde adam eksiltmek çok daha kolaydır) pas, orta şuttan birini denese çok daha faydalı olur bence şu anki haliyle. Ayrıca takıma ve takım arkadaşlarına biraz daha saygı göstermeli, onların da belli kalitelerde oyuncular olduklarının farkına varmalı ve her topu ben kullanayım ısrarından vazgeçmeli.

Siz ne düşünüyorsunuz quaresma nın performansı hakkında? Elbette şu ana kadar izlediğimiz maçlardan bahsediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Maçı izlemedin heralde 1 asist yaptı, 1 gol attı.

Geçen maç da rakibini attırmıştı.
Uefa'da 3 asisti var.

Abi bize böyle adam lazım, tamam çok top eziyor, çok kaybediyor ama top ona geldiğinde rakip 2kişi basıyorsa diğer adamlarımızın boşta kalma ihtimali var bence.

Ama tabii ki kondisyon çalışması lazım, açıkcası ben bariz görünen adama pas atmama huyunu seviyorum,
aha kesin solda koşana verecek dediğimiz anda topu çekip ortaya yöneliyor fln hoş şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

En güzel açıklamayı bir arkadaş yapmıştı. Türkiye'nin C.Ronaldo'su. C.Ronaldo'da bu kadar egoist olmasa belki Messi'den çok onu konuşurduk. Yada C.Ronaldo liseli tayfasının gözbebeği olamazdı gereksiz show hareketleri olmazsa.

Ben son lig maçında sağdan çektiği 2 şut biliyorum, cezaalanı içinde 2sindede adam bom boştu. Takım öne geçtikten sonra adam kopuyor. Tek eksiği bu.

Adam aşmış gibi yorumlarda son yıllarda bu kalitede oyuncunun bu ülkeye gelmemesinden kaynaklı.

Bu konuda hiçbişey yapılamaz. Zaten gelirkende herkes diyordu en büyük sorunu egosu diye. Ama şuana kadar takıma zarar vericek seviyeye gelmedi o ego.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha ne yapabilir ben anlamadım ? her maç 3 assist 3 golle felanmı oynaması gerekiyor. Tamam çalımlarda top kaptırıyor, şutların çoğu dışarı çıktı ama attığı golde tam akla kazınan cinsten. Adamın yaptığı hareketler amacına ulaşmasa bile keyif veriyor, seyrederken 'yuh be' diye tepki veriyorsunuz. Daha ne olsun ki...Bir adamın tek başına herşeyi yapabilmesi için Messi olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaaquaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa quaerrşşşmaaa
Sosyal ağlarda paylaş

@darksun

ama işte messi değilse de kendisini bilmesi lazım bence. quaresma normal oynasa da zaten o asistleri yapar, golleri yine atar. bahsettiğimiz tarzda hataları ile attığı gollerin alakası yok ki... attığı gol gerçekten mükemmel bir gol, adamda yetenek var ve o yüzden yıldız. asist yaptığı pozisyon da hakeza. bir önceki uefa maçında attığı golde de ceza sahasının hemen dışında topu aldı ve adam geçmeye ihtiyacı kalmadan, yalnız koridoru ve hızını kullanarak ayak dışıyla mükemmel bir gol attı. bunları zaten yine yapsın. ama topu orta sahaya yakın alıp da "hareket yapayım hacı ben" deyince orada bir sorun ortaya çıkıyor. dünyanın en iyi oyuncuları bile artık (messi de dahil) topu tekte oynuyorlar 2 li baskı yediklerinde ve bu sayede defansı zor durumda yakalıyorlar. messi ara sıra cheat mode açıp takır takır gidiyor ama o da messi yani.

Dipnot editi: quaresma tezahüratı yapan arkadaşlara benim de bir beşiktaşlı olduğumu belirtmek isterim...
Sosyal ağlarda paylaş

ben önceden söylemiştim.tamam suan iyi hoş gol atıyor ediyor.fakat henuz mağlubiyetler başlamadı.o zaman gorucez q7 muthiş kral diyenleri :)

ayrıca galtasarayda böyleydi.geçen sezon lige 6 da 6 la başladı fenerde 7 de 7 yle.

hazırlık maçları ve uefadan ona buna 3-4 sallıyorduk.keita muthiş falan derken sonra gördük takımın halini

yani çok abartmamak lzm.tamam güzel gol attı q7.ama henuz asıl olay başlamadı:)
Sosyal ağlarda paylaş

Her oyuncunun bir oyun stili vardır.. Quaresma her maç bir gol bir asist yapıp 30 defa top kaptıracaksa ben BJK taraftarı olarak kabul ederim..

Ayrıca quaresma o tarafta niye tek kalıyor garibim İsmail dediğin arkadaş ne bir tarafa açılıyor ne bir koşu yapıyor ne boşa kaçıyor öyle izliyor. Eee quaresmada Ayhan Akman değil geriye vermek yerine ortayı deniyor yada geçmeyi deniyor..

Bugün yaptığı ortayı Türkiyede kaç adam yapar. İsmaili örnek alalım orta yapmadan önce topu yuvarlıyor öne doğru geriliyor öyle orta yapıyor.. Malesef artık o devir geçti quaresma hızlı bekletmeden ortayı yaptı ne kendisini tutan defans pozisyon alabildi nede içerdeki oyuncuları tutan defanslar..

Quaresma ya her top geldiğinde 2 kişi gidiyor. Gutiye her top gittiğinde 2 kişi gidiyor Beşiktaş zaten bu yüzden bu sene ofansif oynayacak çünkü o adamların boşalttığı yerlere girecek forvetlerimiz..

Son olarak Quaresma kalitesinde oyuncular biraz şımarık olur biraz bencil olur. Yoksa dünyanın en iyi tek pas yapan adamı ol Bucasporda oynarsın anca.. Barcelona maçlarının istatistiklerine bakarsanız en çok top kaybeden Messidir.. Misal 20 top kaybetmiştir ama top kendisine 120 defa gelmiştir.. Ama başka bir adam 2 kere kaybetmiştir ama 15 defa top gelmiştir. Biraz oranına bakmak lazım durumun..

Son demiştim ama aklıma geldi.. Beşiktaş uzun zamandır ilk defa bugün 11e11 oynadı oda neden quaresmanın şahsi oyununa rakibin dayanaması..

Şimdi niye böyle bir kanı oluşuyor yavaş yavaş. A) Kıskançlık B) bize yıllarca Ayhan Akman TR nin en yüksek yüzdeli pas yapan oyuncusu GS nin dinamosu diye yedirdiler bizde futbolu bu zannettik adama kadar koş karşına rakip çıkınca sağına soluna bak 5 metre içinde adam yoksa dön kaleciye pas ver.. C) Kıskançlık
Sosyal ağlarda paylaş

Maç rahat olunca yapsın bu hareketleri sırf benim değil birçok futbol severin hoşuna gider. Sonuçta bu show oyunu, geçen sene en iyi olduğumuz zamanda bile göze hoş gelen bir oyun veya paslaşma olmuyordu. Ben halimden memnunum, böyle devam etsinler sorun yok. Bir tane yırtıcı forvet gelse hızlı o zaman maçların daha rahat geçeceği kesin. 20 şuttan 2'sinin gol olması kısırlığı gösteriyor, her takımda 20 pozisyon vermez bize.
Sosyal ağlarda paylaş

Tutturmuşlar büyük takımla oynamadı vs, Villareal küçük takımmı, ona bakarsanız şu anda kimse cidde rakip ile oynamadı ona rağmen hal ortada. Bu hafta Trabzon ve Bursa maçları var ciddi olarak, bakalım orada ne olacak.Kıyas yaparken ayrıca bazı şeylerede dikkat edelim Q7'yi en az 2 kişi tutuyordu bugün, daha ciddi rakiplere karşı teke tek daha bile rahat oynayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Villareal'i unutmuşum. Fakat adam gibi sadece tek bir rakiple oynadınız. Yine çok erken değil mi konuşmak için? Aynı şey kendi takımım için de geçerli. Bir başka takım için de. Sırf Bjk için konuşmuyorum yanlış anlamayın. Ha, çok iyi oynuyorlar o başka, inşallah sezon boyu böyle geçer, kaliteli güzel maçlar izleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide zaten adamın iyi yolda olduğunu söylüyoruz, yoksa zaten mükemmel bir kondisyon/motivasyonda olsa inter niye bıraksın. Biraz zamana ihtiyaç var ama şu ana kadarda oynanan maçlarda adam seyredeni memnun eden bir oyun oynuyor. Şahsen geçen sene özellikle sezon bitiminde atılan yanlış paslardan saçlarımı yoluyordum, bu sene pas yüzdemiz bayağı yüksek bu bile bana çok büyük bir değişiklik. Hala son paslarda problem var gerçi ama geçen sene ile asla mukayese edilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...