Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Arkadaşlar selam; 700w OCZ marka psu kullanan bir bilgisayar toplamıştım geçen sene. Intel core i7 , 4gb ram falan epey sağlam yani.. Neyse bugün bütün gün açıktı. Starcraft II oynadım durdum... Biraz önce bi 5dk sleep mode a alayım dedim içeri gittim geldim uyandırdım pc yi. kasa çalıştı ama ekranda görüntü yok. reset atiim dedim pc ye... resete bastım alet komple kapandı... ama usb lerde enerji var hala. mouse un lazeri falan yanık kaldı ama kasa çalışmıyor.... mouse ışığı da hani böyle titreyerek yanıyodu. fişten çektim aleti, gene bağladım. çalıştırmaya çalıştım. kasa açılır gibi oluyo sonra pat diye kapanıyo. sonra gene mouse klavye ışıkları yanık kalıyo böyle titrek... PSU ya el değmiyodu kasayı bi açtım da... Sorum da şu. PSU mu yanmıştır? Yoksa aşırı ısınınca böyle bi kendini koruma durumu var mıdır? ya da acep ekran kartı mı yandı? SC2 de bi bug ekran kartını gereğinden fazla çalıştırıyormuş diye bişeyler okumuştum da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 pek anlamam ama psu yansa hiç elektrik gitmez diye biliyorum basarsın açma tuşuna bişi olmaz yani. benim 300 watlık ezik bilgisayarım böyle yapıyor psu'su yanınca en azından öyle diyeyim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Evet daha önce 2 kez psu yaktım... hiç bişi olmuyo power a basınca... dur bakalım soğusun kasa biraz tekrar açmayı denicem... o zaman belli olur ne olduğu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Black-ice said: pek anlamam ama psu yansa hiç elektrik gitmez diye biliyorum basarsın açma tuşuna bişi olmaz yani... şu tavsiyeye sakın uyma, psu bozulunca abuk sabuk voltajlar verebiliyo anakarta, ki bu da önemli olan HERŞEYİ bozabiliyo. PSU'nun yandığından şüpheleniyosan, en güvenli seçeneğin başka psu ile denemek. Black-ice şanslı olsa da bu haldeki bilgisayarı açmaya çalışmak sorunu daha da beter hale getirebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 hdd gitmiş hacım senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 CaNNi said: hdd gitmiş hacım senin. Allah allah ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Anakart yanmış olabilir olsa olsa en kötü ihtimal o yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hammerzeit Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Starcraft II ekran kartı yakıyor falan diyorlardı forumlarda. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Aldarion said: Anakart yanmış olabilir olsa olsa en kötü ihtimal o yani... işlemci ve ramler de gidebiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ctesi günü PSU yandı, cuma akşam kapattım, Cumartesi sabah açılmadı, tuşuna bastım elektring gelmedi hiç bişi gelmedi ışıkı yanmadı vs :) PSU'da sorun olunca böyle oluyor yanim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Başka psu ile çalıştırmaya çalıştım... sonuç aynı... bulgular anakart yönünde... anakart değiştikten sonra çalıştırıp başka birşeyler yanmış mı yanmamış mı anlayacağız artık... çok severek 10 senedir uğraştığım ve kullandığım toplama pc işinden de elimi eteğimi de çekiyorum bundan böyle... Deli gibi tozlanır temizlik ister, upgrade ister, PSU su yanar ekran kartı cortlar... Formatı dert kurması dert...Bir dahaki bilgisayarımı ya iMac ya da iyi bi laptop yapıcam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Burax said: ctesi günü PSU yandı, cuma akşam kapattım, Cumartesi sabah açılmadı, tuşuna bastım elektring gelmedi hiç bişi gelmedi ışıkı yanmadı vs :) PSU'da sorun olunca böyle oluyor yanim :) benim de yanmıştı mesela ama gayet parıldayıp fanları döndürüp sonra stop ediyodu alet sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 benim de benzern srunum var vatana götürdüm söylerim psu mu anakart mı sorun diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 "Neden tunca benziyor mermer." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Geçenlerde banada benzer bi olay oldu. Bi kaç kere elektrik gidip geldi. Sonra benim psu dan bi yanık kokusu yayılmaya başladı. O sırada pc kapalıydı. Direkt çıkarttım psu'yu kasadan acaba anakarta bişey olmuşmudur. Nasıl anlayabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 baska bir psu ile deneyerek? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 pc kapalıyken psu falan yanmaz? ben mi yanlış anladım acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Spidee said: "Neden tunca benziyor mermer." asedefe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 sabonis said: pc kapalıyken psu falan yanmaz? ben mi yanlış anladım acaba. Zaten dandik bi psu'du 4-5 kere elektrik gidip geldi. Voltajdan fln mı oldu nedir bilmiyorum. Baya koku gelince hiç çalıştırmadım çıkardım. Yeni psu alma durumuda karışık eğer anakart sağlamsa 75tl ye fln bi psu alıp idare etmek istiyorum. Eğer anakart gitmişse yeni bi kasa toplamak istiyorum o yüzden arada kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar