Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Bende vize başvurumu yolladım new yorka, şimdi kardeşimle beraber heyecanla bekliyoruz.

http://www.google.co.uk/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=WC1B+5JX&sll=50.824343,-0.137248&sspn=0.00961,0.019248&ie=UTF8&hq=&hnear=London+WC1B+5JX,+United+Kingdom&z=16

Okulun adresi bu sanırım. Bu bölge ne diye geçiyor acaba ? Gumtreeden ev felan bakmaya başlayacağım zira.

Bide burdaki fiyatlar haftalık mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

O bölge Russel Square diye geçmiyorsa Holborn diye geçiyordur. Sen direk central line üzerinden doğuya doğru bakmaya başla bence. Ulaşımın çok kolay olur Whitechapel'da falan ev tutsan. Zone 1 gibi güzel yerler değil tabii ama baya bir eğlenceli.

Chancery Lane'de bazen ucuza evler çıkabiliyor. Yine de bir bak derim.

Ya da Northern Line'dan kuzeye/güneye bak Zone 1 dışında. Oval moval olur. Ucuzdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Allure- said:

City University Cass'de MSc Investment Management veya Msc Finance düşünüyorum, bölüm hakkında, özellikle entry requirement hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı? GPA sıkıntım var, deli gibi GMAT kasıyorum, 750+ alacak şekilde çalışıyorum yani, ortalama konusunda sıkıntı yaşadınız mı? 2.50 civarı bir ortalamadan bahsediyorum.

Cass Business School'da shipping master ı yapan bir arkadaşım var şu anda. İstersen irtibata geçireyim sizi belki yardımcı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

ankara anlaşmasını nasıl yapioruz abi
,hadi ankara anlaşması yapalım mı dioruz ingilterede :)

Ben baya arastirdim kisa sure once. Hatta Ilgitere'nin Ankara Antlasmasi'ni kabul etmesinde anahtar rol olan davayi takip eden avukatlik burosuyla falan da gorustum isim garanti olsun diye. Baya detaylica anlatti adamlar Turkiye'den nasil olur, Ingiltere'den nasil olur diye.

Ana hatlariyla bulup oku bir yerden, aklina takilanlar konusunda ben yardimci olayim yine yapabildigim kadariyla.

Hatta okumaya suradan baslayiver; http://www.aydansmith.com/londra-muhasebe/ankara-anlasmasi-antlasmasi

Cok ufak bir kac degisiklik var sanirim ama orada yazanlar genel hatlariyla dogru.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Oku sonra ankara anlaşması yap. Sonra da harcadıgın parayı geri kazan. ;) Ha min 4-5 yılın geçer İngiltere'de. İstemiyorsan hiç bulaşma tabiki.

istiyorum abi ama ciddi paralar soz konusu. yuk olmak da istemiyorum daha fazla aileye. hani cidden bu egitimin karsiligini alacagimi bilsem gozumu kirpmam da iste orasi soru isareti.
Sosyal ağlarda paylaş

Ailenin parasi varsa, karsilayabiliyorsa, biraz daha yuk olacaksin, 2-3 sene daha gec ama minimum 5-6 bin lira maas ile baslayip gerekiyorsa ilerde ailene bakacaksin.

Ama su yazdigim Turkiye'de kalip 2-3 bin lira maas ile 3 sene fazla calismakla olacak is degil. Anca kendine yetersin bu sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an bende Londra'dayım. Buralara gelirseniz her türlü yardıma açığım.
Ama şu var ki, sadece İngiltere'ye geleceğim diye çok kötü bir yere gidecekseniz şartlarınızı çok zorlamayın, çünkü buradaki koşullar da zor gibi ve inanılmaz bir çekişme var. Benim tavsiyem notlarınızı iyi tutup, iyi bir okula gelmeniz, British Council Türkiye'den burs kovalamanız, bana vermemişlerdi çünkü güya çok geç kalmıştım ama şansınızı zorlayın. Okullar ziyarete geliyor İstanbul, Ankara'ya gidin konuşun finansal destek açısından ne yapabiliriz diyin. İngiltere'de her iş konuşmaya bakıyor öyle diyim.
Herkese kolay gelsin.
Ek olarak şunu söyleyeyim genelde iyi okullar, mesela Cass'ın lafı geçmiş genelde interview veya video conference tarzı birşey yapıyorlar. Bu gerçekten önemli, çünkü notlarınız kadar buna da önem veriyorlar. Mesela personal statement, veya sizle ile ilgili uzun uzun sorular olabilir bunlara çok dikkat edin derim. Hakikaten çok şeyi değiştiriyor başvurunuzun nasıl olduğu, sadece notlar değil yani...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...