Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Eheh evet NatWest direk öğrenci yolu, ben de ordan açtırmıştım. Hesaptan aylık ücret almayan tek bankaydı, HSBC 7 pound alıyordu. Zaten debit kart verecekler internetten alışveriş felan da yapılabiliyor o kartla.

Bir de bunun az ATM si var diye düşünmeyin, neredeyse her ATM de komisyonsuz para çekebiliyorsunuz UK de. "Free Cash Withdrawals" yazıyor üstlerinde. Genelde pub içerisinde ya da benzinliklerde olan ATM lerde komisyon var ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Lloyds TSB de classic account da acabilirsiniz. Aylik ucreti yok.

ogrenci adam icin cok farki yok takilin. kafaniza takmayin cok.

police registration da sira yoksa 1 saatte bitecek bir sey. pasaportu birakip 2 hafta alamamak gibi bir sey soz konusu degil.

yasadiginiz yerde nerede police reg yapiyorlar ona bakip sabah erkenden gidin. her polis station da reg yapmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf29pbsstudent

Requirement to register with the Police

Nationals of certain countries are required to register with the police if they are entering the UK for more than six months. Your visa will state if this is necessary.

In London, police registration is made at:

Overseas Visitors Registration Office (OVRO)
Brandon House
180 Borough High Street
London
SE1 1LH
Tel: 020 7230 1208

If you are not in London, you can register at the nearest police station specified as a registration office. You will be charged for the initial registration certificate.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Police reg yaparken gireceginiz binada cantanizi falan ararlar. Yaninizda abidik gubidik seyler tasimayin :) telefonu kapatiyorsunuz. iceride fotografinizi cekecekler dandik bir web cam ile ve %99 suclu gibi cikacaksiniz. Onemli degil.. :)

Sonra size sira numarasi verirler girip oturursunuz siranizin geldigi masa tepesinde numaraniz yanar (bankadaki gibi) gidip polis memurunun karsisina oturursunuz. Belgeleri isteyecek. Pasaport, Okul mektubu, diploma neyim ne varsa cikarip gosterin. yaninizda kalacaginiz yerin adresini de getirin ve ingiltere cep tel numaranizi da yazin kenara. Ne de olsa yeni almis olursunuz ve aklinizda olmaz numara.

Sonra size biraz soru sorarlar. Benim kaydi tee yillar once yapan adam futbol manyagi idi, futboldan konusmustum ehhe..

Orda azcik sohbet edersiniz. Yamuk yapmayin bazen (binde bir) kaydi yapmayip ustune sinirdisi ediyorlar. Benden onceki cift reddedildi orda...
Sosyal ağlarda paylaş

Obaa kötüymüş, gerilim gerilim oldum şimdi. O zaman çok sıkışıyor benim Londraya geldiğim hafta 234927 tane iş var. Ev anca ilk hafta bakabilicez, ev bulup gitmek lazım police reg. e.

Bu arada bi soru daha, cep telefonunda tavsiye operatör var mı? smartphone kullanan insanlar napıyor, internet paketleri falan filan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Geldiginde ilk hafta gider kayit olursun. Ev bulup baska yere cikinca da gidip tekrar siraya girip adres degisimi diyorsun. Sadece ilk gittiginde parali, adres degistirmek icin tekrar gittiginde bir sey odemiyorsun.

Telefon istedigin operator'den al farketmez. Hangisi uygun paket sunuyorsa onu sec. Genelde 1gb internet verirler. Telefonun var sadece hat alacaksan 1 yillik sozlesme yapabilirsin. Sim card only aylik 600 dk konusma, sinirsiz mesaj ve 1 gb internet 15 pound falan.

Ben de vodafone var, fena degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Dedigim gibi 1000 de bir denk gelir kafaniza takmayin. Ben sadece olaya ciddi yaklasin diye olabilecek en koyu senaryoyu soyledim.

O ciftin tam olarak neden sinirdisi edildigini polis memuru ile o cift bilir. Gozlemledigime gore 4 yil once olan bu olaydan hatirladigim suriyeli idiler ve eleman illegal olarak kalmis Ingiltere'de 1 ay kadar. Kaydini da yaptirmamis. Bebekleri de vardi yanlarinda. Tahminim bebek dogmasini beklediler..
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Lloyds TSB de classic account da acabilirsiniz. Aylik ucreti yok.

ogrenci adam icin cok farki yok takilin. kafaniza takmayin cok.

police registration da sira yoksa 1 saatte bitecek bir sey. pasaportu birakip 2 hafta alamamak gibi bir sey soz konusu degil.

yasadiginiz yerde nerede police reg yapiyorlar ona bakip sabah erkenden gidin. her polis station da reg yapmiyorlar.

Ben de hiç görüşme felan yapmadım. Hatta yanımda hiçbir belge felan götürmemiştim. Sadece pasaportumu ve 34 pound bırakmıştım girişteki polis memuruna - bunu da tam götürün çünkü bozuk para üzeri veremiyorlar, 10 gün sonra gel al dediler. Bu dediğim 2009 Eylül ayı, şimdi değişmiş midir bilmiyorum. Benim de Tier 4 idi vizem.
Sosyal ağlarda paylaş

bende askerden geldikten sonra niyet ettim ingilterede yüksek lisans olayına. ielts sınavının denemesine girdim 5 küsür puan alınca vazgeçmek zorunda kaldım bu hevesimden vakit darlığından dolayı. bristol'e dil okuluna gidiyorum 18 eylülde. nisan ayında çıkan yasadan dolayı aldığım vizeyle legal olarak çalışma hakkım yok. legal olmayan yollardan çalışmaya kalksam sıkıntı olur mu? danışmanlık firmasında konuştuğum eleman 1 sene boyunca illegal olarak çalışmış sıkıntı olmaz fln dedi eğer istiyosan?

bu arada mortis giderken nintendonu bana versene?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Nasil bir yasa cikmis Nisan ayinda?

Tier4 GSV ile gelen herkesin calisma hakki var tek degisen calisma hakki haftalik 20 saatten 10 saate dusuruldu.

Bunun disinda ogrenci olarak gelenler SVV yada Extended SVV almislar ise onlarin calisma hakki yok. Eskiden de yoktu suan da yok hic de calisma hakki vermediler SVV ile gelenlere.

Illegal calisirsan tabiki de adi ustunde yasal olmayan sekilde calismak sorun cikarir tabiki.

Bir magazadan urun calmakta sorun yok demek gibi illegal calisirsan sikinti olmaz demek..

Yakalanana kadar sorun yok tabiki. Yakalarlarsa sinirdisi edilirsin, calistigin yere 20k pound ceza ve bir sure kapatma cezasi, tekrar ingiltere'ye vize alamama ve buna ek olarak siciline islenecegi icin ileride pasaportundaki sinirdisi damgasi yuzunden cogu ulkeye vize almakta sorun cekme gibi ufak sikintilar cikarir.

Ha danismanin bunlar sorun degil diyor ise risk almak istersen senin bilecegin is tabiki. :)

Eger bu olacaklari bilmeden sorun cikmaz diyor ise zaten danismanlik olayina takim elbise giyip business card basarak girilecegini sanan birisi imis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Uniye gidiyorsaniz haftada 20 saat.
Dil okullarinda ABE business management ya da travel tourism hospitality vb brans egitimleri ile genel ingilizce, ielts vb gibi ingilizce kurslarina gidiyorsaniz ve tier 4 gsv vizeniz var ise haftada 10 saat calisma hakki var.

onun disinda SVV ile -ne kurs icin olursa olsun farketmez- geldi iseniz calisma hakki yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Cas numarasi alarak basvurup aldiginiz Tier 4 GSV vizesi olanlar icin:

degree level kurslar icin 20 saat calisma hakki veriliyor. Degree level alti kurslara gidenlere ise 10 saat.

Degree level kurslar da unilerde oldugundan boyle bir ayrim olustu. Dil okullarinin vize almak icin en populer yol olmasi ve bu sayede yuzbinlerce ogrencinin adaya gelip sonra kolay yoldan oturum almaya basvurmasi nedeni ile dil okullarinin suyunu kistilar kisaca..

Bu ogrenci vizelerini aksam bir gaza gelip detayli aciklayayim golondra.com da bari :p
Sosyal ağlarda paylaş

British Council sitesinde dedigine gore asagi yukari soyleymis o seviyeler;

Guided Learning Hours CEF Levels IELTS band (approximate)
Approx. 1000 – 1200 hours C2 7.5+
Approx. 700 – 800 hours C1 6.5/7
Approx. 500 – 600 hours B2 5/5.5/6
Approx. 350 – 400 hours B1 3.5/4/4.5
Approx. 180 – 200 hours A2 3
Approx. 90 – 100 hours A1 1/2
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...