Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ensesi kalın bir mühendis olacaksan hem de nasıl yarar eheh

Yöneticilerin veya başarılı olduğunu düşündüğüm tesisli adamların özgeçmişlerine bir ara çok bakardım. İşletme/iktisat ile mühendislik lisansı olanların sayısı birbirine çok yakın belki mühendisler daha bile fazladır. Her neyse, tüm mühendislerde kocaman mba yazıyor genelde bio'larında. Lisans boyunca teknik kısma boğulup düzgün bir mühendis olmaya uğraşırken sanırım yapılacak işin fizibilitesini ölçüp biçme genel piyasaların nasıl yürüdüğünü çözme işine fazla vakit ayrılamıyor olsa gerek ki mba bu yüzden yapılıyor sanırım.
Mesaj tarihi:
mba genelde iş tecrübesi ardından yapılıyor zaten yanlış bilmiyorsam, en azından avrupa'da hep böyle kabul şartları. türkiye'de mezun olur olmaz mba olayı var. bizde mba'in olayı sanki ar-ge olmadığından biraz "mühendis alanında çalışamazsa da yönetici olsun"culuk oynamak gibi.

düzenleme: yazılmış lan.
Mesaj tarihi:
ya illa aşmış bi okul olmasa, akreditasyonu olan daha eh işte bi okul olsa?

+40 credit hours zaten neredeyse tamamı, 2sene süresi.. e gmat toefl falan da istiyor tamamı.. hani bilemedim şimdi.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Evet yarın saat 11'de tüm evraklarımı verip vizeye başvurumu yapıyorum 6 eylüle biletimi almıştım, umarım çok uzun sürmez

tek emin olmadığım bir şey var vize ile ilgili

o da askerlik konusu:

2011 kasımda tecilim bitiyor benimi tecil belgemi de tercüme ettirip yarın vericem. Danışmanlık şirketine sordum nasıl uzatıcam diye ingiltereye gidince konsolosluktan yapacakmışım okuldan kağıt alıp dedi. Peki bunlar 1.5 senelik eğitim vizesini verecekler mi bana benim 5 ayım kalmışken askerliğe. Herhalde sorun olsa danışman bir şey derdi diye düşünüyorum ama aklıma takıldı.
Mesaj tarihi:
ya öle bişey yapmadım bugun başvurumu yaptım evraklarımı vs

dediim gibi 5 ayım var bitmesine , ama danışmanlık şirketine sorudm

onlar londradan yapacaksındediler o işi çünkü şu an öğrenci deilim sonuçta öğrenci belgemi alacam ki tecil ettirebiliyim.

yani bunu düşünür die düşünüyorum konsolosluk.
Mesaj tarihi:
di said:

29 yasina kadar 2 senelik keyfi tecil hakkin bulunuyor okul icin yapilan tecilden bagimsiz. Dilersen bunu kullanabilirsin.

okul icin tecilden bagımsız keyfi tecil diye bisey yok. 4 yıllık okuldan mezun isen ve yuksek yapmıyorsan 2 sene tecil hakkın var. keyfi mi olur adı, okul tecili mi olur bilemem :)

yuksek yaparsan, egitim aldıgın sure boyunca tecil edilir. okulla ilisigin kesildigi anda da tecilin biter.

29 yasından sonra okul okusan da farketmez, askersin.
Mesaj tarihi:
toggie said:

di said:

29 yasina kadar 2 senelik keyfi tecil hakkin bulunuyor okul icin yapilan tecilden bagimsiz. Dilersen bunu kullanabilirsin.

okul icin tecilden bagımsız keyfi tecil diye bisey yok. 4 yıllık okuldan mezun isen ve yuksek yapmıyorsan 2 sene tecil hakkın var. keyfi mi olur adı, okul tecili mi olur bilemem :)

yuksek yaparsan, egitim aldıgın sure boyunca tecil edilir. okulla ilisigin kesildigi anda da tecilin biter.

http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_karar_detay.asp?IDNO=2335&ctg=000002000004000006

said:
Liseyi bitirdikten sonra iki yıl tecil hakkı bulunan davacının; tecilinin sona erdiği yılı takip eden yılın bitiminden önce bir yüksek okula kayıt hakkı kazandığı anlaşıldığından, üniversiteye kayıt için askerlik durumunu belirtir bir belgenin verilmesi gerekir.

Keyfi tecil hakki oluyor bu. Okul ya da benzeri bir sebebe gerek yok.
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

Toggie abi peki yüksek lisans yapınca ondan sonra 29 a kadar tecil ettirebilir miyiz ?ne yapmak lazım

AOF de dahil olmak uzere herhangi bir dort senelik bolum 29'una kadar kurtariyor seni. 29'dan sonra ancak yuksek lisans yapicam dersen ve kazanirsan 2 sene daha musade ediyorlar. Sonrasinda curuge cikma, bedelli yapma ya da yurt disinda 1095 gun calisma harici kacis yok.
Mesaj tarihi:
di said:

toggie said:

di said:

http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_karar_detay.asp?IDNO=2335&ctg=000002000004000006

said:
Liseyi bitirdikten sonra iki yıl tecil hakkı bulunan davacının; tecilinin sona erdiği yılı takip eden yılın bitiminden önce bir yüksek okula kayıt hakkı kazandığı anlaşıldığından, üniversiteye kayıt için askerlik durumunu belirtir bir belgenin verilmesi gerekir.

neresinde keyfi oldugu belli ki bunun? liseyi bitirdikten sonra universiteye hazırlanabilmen icin 2 sene tecil hakkın var iste. ilk sene uniye giremedin diye hemen seni askere almıyorlar. keyfi degil ki bu? ben universiteyi bitireli 2 sene oldu. yasım 25. eger bu sene yuksek lisans programına kaydolmazsam askere gidecegim tıpış tıpış. keyfi tecil ettirme hakkım yok.
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

Toggie abi peki yüksek lisans yapınca ondan sonra 29 a kadar tecil ettirebilir miyiz ?ne yapmak lazım

yuksek lisansın bitince askerlik islemlerin baslar. doktora kurtarır o saatten sonra eger turkiye'de isen.
Mesaj tarihi:
toggie said:

di said:

toggie said:

di said:

said:

neresinde keyfi oldugu belli ki bunun? liseyi bitirdikten sonra universiteye hazırlanabilmen icin 2 sene tecil hakkın var iste. ilk sene uniye giremedin diye hemen seni askere almıyorlar. keyfi degil ki bu? ben universiteyi bitireli 2 sene oldu. yasım 25. eger bu sene yuksek lisans programına kaydolmazsam askere gidecegim tıpış tıpış. keyfi tecil ettirme hakkım yok.

Ya birader her sekilde 2 sene tecil hakkin var iste 29'una kadar. Ne icin oldugu onemli degil. Ben keyfi dedim, sen sut de cikolata de danone de ne dersen de.

Keyfiden kasit da sebep gerektirmemesi iste. Sikinin keyfine. Öf.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Askerlik tecili bittigi gune kadar vize alir isen sana kursunun suresini kapsayacak sekilde vize vericekler. Vize surene askerlik tecil suresinin darligi etkilemez.

Tier4 GSV vizesi basvurusu yapiyor isen ve kursun 2 yil ise sana 2 yil + 3 ay gibi vize verirler.

Bu rakamlara 1,2 ay ekle bazi durumlarda...

Simdi sen vizeni alip geliyorsun ingiltere'ye
Kursuna gidip kaydini bitiriyor ve resmen ben adaya geldim burdayim diyip basliyorsun egitimine.
Askerlik tecili bitmesine 1 ay kala okuldan ogrenci belgeni alip, kimlik&pasaport alip, fotograf ve tecil ucreti ne kadarsa artik alip askerlik tecil islemi icin konsolosluga gidiyorsun.
Konsolosluk da doldurdugun tecil formu falan belgeleri alip tamam diyor. Turkiyeye postaliyorlar.
Sonra askerlik tecil islemin yapildi diye belge geldiginde de sana diyorlar gel teslim al.
Gidip aliyorsun..
Mesaj tarihi:
Ben bi vize sorusuyla geldim.

Letter from a bank confirming funds olayı var ya, bunun örneği olan var mı kimsede? Neler istediklerini maintenance guide da yazmışlar ama bankaya gidip ne yazalım derlerse aha bunları içeren bişeyler dediğimde peki derler mi şüpheliyim şahsen.
Mesaj tarihi:
abi orda yazan şeyin bahsettiği belirli bir vakte kadar yaptığın harcama ve yatırımların ekstresini gösteren bir yazı değil mi?
şu kadarlık ekstre verin bana mümkünse ingilizce olsun şunda şöyle böyle kullanıcam o yüzden dedin mi anlarlar gibi
  • Yeni Oluştur...