Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercih Kodu Yanlış Yazılmış Durum Ciddi

Buddha

Öne çıkan mesajlar

cihant said:

arkadaşının illa mimarlıga giricem diye inadı varsa şbpye girsin mimarlıkla ortak dersler vardır.hiç olmasa havuz dersleri türkçe tarih fln ortaktır ders programlarını karşılaştırsın.şbpden bunları verip seneye düşük puanla kazanabilirse mimarlıga girsin dersleri de saydırır

Yani bu sene girerse mimarlığa o dersleri almak zorunda tekrar kalmıyacak. Münkün bu?
Sosyal ağlarda paylaş

Yani diyelimki düşük puanıyla bile Mimarlığa girdi. O 14 bininci olmuş. Mimar sinan mimarlık 25 bininci klavuza göre. Yine girme şansı var.

Şimdi dielim ki girdi mimarlığa. Bir sürü ortak ders var iki bölümdede bunları verdi. O zaman ne olacak? O derslerden kurtulacakmı? Dielim ki onlardan kurtuldu 2. sınıftan devam edim alttan kalan dersleri mi verecek. Yoksa 1. sınıftan sadece kalan derslerimi verecek?
Sosyal ağlarda paylaş

mümkün.seneye mimarlıgı kazanırsa şbpden kaydını sildirirken transkript alır mimarlıga girdiğinde bölüme verir transkripti, kabul ederler.nasısa aynı dersleri almış vermiş olucak.hatta o kendi derslerine ek olarak mimarlıktan da ders alabilir ama mimar sinanda mimarlıgı ciddi zorluyorlar aldıklarını verebilir mi orası mechul
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Yani diyelimki düşük puanıyla bile Mimarlığa girdi. O 14 bininci olmuş. Mimar sinan mimarlık 25 bininci klavuza göre. Yine girme şansı var.

Şimdi dielim ki girdi mimarlığa. Bir sürü ortak ders var iki bölümdede bunları verdi. O zaman ne olacak? O derslerden kurtulacakmı? Dielim ki onlardan kurtuldu 2. sınıftan devam edim alttan kalan dersleri mi verecek. Yoksa 1. sınıftan sadece kalan derslerimi verecek?

mühendislikte(ve muhtemelen mimarlıkta da)sınıf olayı yok.dersten geçmeye bağlı.mimarlıgın ve şbpnin programında ortak olan dersleri verdiğinde mimarlıgı kazandıgında o derslerden kurtulmuş olucak.danışmanı da yardımcı olursa eğer ikinci dönem mimarlık ağırlıklı bi ders programı da çıkartabilir belki.kesin bişey söyleyemiyorum mimar sinanda okuyan çok arkadaşım var ama kulak dolgunlugu bi yere kadar.tabi bütün bunlar arkadaşının seneye hem uniyi hem de össyi beraber götürebilmesine baglı
Sosyal ağlarda paylaş

Yatay geçiş biraz zor bi olay malesef. Çok yüksek not ortalaması lazım ve yatay geçiş yapması kabul edilse bile her dersin geçerliliği olacak diye bi şey yok.
Ben 1. sınıftayken (2006) bizim bölümden bi kişi gidebilmişti, fakülte genelinde de toplam 3 kişi vardı sanıyorum. Bizim arkadaş Kocaeli'den KTÜ'ye, çok pis sallamıyosam bilgisayar mühendisliğinden fizik mühendisliğine geçmişti. Fakülte türü aynı olsa da farklı bölüm olduğundan eminim.
2. sınıftayken de bi başka arkadaş Yıldız Teknik'e yatay geçiş yapmak için başvurdu, kabul edildi, ama temel derslerin hiçbirinin geçerliliğini kabul etmedi YTÜ. Bu ne demek, bütün 1. sınıfı baştan okumak demek.
Kısacası getirisinden çok götürüsü olan bi olay. Çok riskli ve zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi 2. tercihi oydu sözde. Tercih sonucunda mimar sinan üni, bölge ve şehir planlama gelmiş. yani kodun sonuna 7 eklememiş. Sona 7 eklese mimarlık oluodu. Klavuzdada alt alta gitmiş onu görmüş. Heralde okul kısmında mimarlık fakültesini görünce direk tamam doğrudur demiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Okumayacak. 14 bininci olmuş mimarlık 25 bin. Puanı kırılsa bile yine 25 bin cıvarlarına girer. Mimarsinan olmasa bile daha düşük mimarlıkları yazar. Keşke 4. yada 5. tercihte yanlış yazsaydı. Çünkü 2. tercih garantiydi. 1.yide ya gelirse diye yazmıştı. Neyse bilgiler için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

yatay geçiş olayını aklınızdan çıkarmanız sizin hayrınıza olacaktır. bakın yatay geçiş yapamaz demiyorum, yatay geçiş bel bağlanacak birşey değildir diyorum.

şu an için en mantıklısı bölüme girip ortak dersleri vermeye bakması ve 1-2 sene sonra istediği bölümü kazanıp zararı en aza indirerek devam etmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Batuhan_BJK said:

Buddha said:

2 sene sonra yine girecekse bu 2 yılı neden ünide harcıyor abi?

abi aynı fakültede dersler varsa hatrı sayılır miktarda ortak dersi olacaktır. onları verir aradan çıkartır işte. 2 senelik zararınını 1 - 1.5 seneye indirebilir ortak ders miktarına göre.

olmuyor. Ortak ders alsa da 4veya 3.5 seneden önce mezun etmiyorlar adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...