Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Selamınız aleyküm arkadaşlar. Direk anlatıyorum. Bilgisayardan yine uçak gibi ses çıkıyo, deliler gibi dönüyor fan. Ondan sonracıma bir süre sonra bu fan bi anda ölüm sessizliğine bürünüyor, böyle odada bir huzur, bir ferahlık. Ama bu sessizlikten yaklaşık 1-2 dakika sonra çat diye bilgisayar kendini kapatıyor ve yine 2-3 dakika boyunca açmıyor kendini. Yani açmıyor dediğim basıyorum power tuşuna ışıklar boklar püsürler yanıyor, sesler geri geliyor ama starting windows sahnesinden sonra ekran gidiyor, işte ışığı idle yanıp sönmesi veriyor. Sonra biraz bekleyip tekrar açınca aleti düzeliyor ve bir dahaki nöbete kadar sorunsuz çalışıyor. Ekran kartından kaynaklı tabi sorun çünkü bağıran o diye düşünüyorum, bu bağırma hakkındaki topiclerim de önceden mevcuttu zaten. Ama bu fanın durup kapanmasının neden kaynaklandığını merak ediyorum ben, bir fikri olan varsa bir adım öne lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Fan gevsemistir, kenari catlamistir, fena tozlanmistir ya da sensor bozulmustur ( gerci sensor bozulmasi genelde isiyi olcememeye variyor, fazla olcmeye degil ). edit : kapanma olayi fazla isinmadan da durma olayina yorum yapamadim. periyodu nedir bu olayin ? alet kapanmadan once ne kadar sure yuksek devirde calisiyor mesela fan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 bana cpu kaynaklı gibi geldi, cpu fanın bence senin duruyor ve ısınmadan bilgisayar kendini kapatıyor. aklı başında hiç bir sistem, ekran kartı ısınınca bilgisayarı kapamaz çünkü :) cpu fan'ında arıza olabilir, değiştirmeyi dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 di said: Fan gevsemistir, kenari catlamistir, fena tozlanmistir ya da sensor bozulmustur ( gerci sensor bozulmasi genelde isiyi olcememeye variyor, fazla olcmeye degil ). edit : kapanma olayi fazla isinmadan da durma olayina yorum yapamadim. periyodu nedir bu olayin ? alet kapanmadan once ne kadar sure yuksek devirde calisiyor mesela fan ? Abi alet zaten açtığından itibaren çılgın bir devirde fan döndürüyor. Periyodunu da tam olarak bilemiyorum ama genelde oyun oynarken oluyor bu olay, onun dışında dizi vs. izlerken hiç kapanma olmadı. Gece uyuyakalıyorum mesela bir şey izlerken, sabaha kapanmamış oluyor. Oyun oynarken olmasını ben ekran kartına bağladım şu bilmemezliğimle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 dekistöp ise aç kasanın kapağını durana bakıver bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Evet onu yapmayı getirdim aklıma birazdan zorlayıp deniycem. Kapağı çıkarıp önüne vantilatör koyayım bir de bakayım belki geçer sdfsd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 bilgisayarim hoykuruyor vol 2 gecmis olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 fan erimiş bile olabilir ilginç şeyler oluyor arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 desktopsa cpu fanı tozlanmıştır. cok kolay cozumu. aç sora parmakla bile temizleyebilrsin topakları. gozle gorulur bi sessizlik ve serinlik yaşicaktır bilgisayarın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Yan kapağı çıkarıp önüne vantilatör koydum bayadır problem yaşamıyorum dsfdsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 cpu fani gitmiştir, kasayı bi temizle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Şimdi uzun test süreçlerimden sonra şunu farkettim ki ses patlaması ekran kartından geliyor. ATI Overdrive'dan manuele aldım fan hızını %40 a çektim bi rahatlama oldu çünkü diğer türlü kendi kendine %100'de falan çalışıyor. Şimdi de şöyle bir sorun var, bunun kaynağı nedir diye sormak istedim kartı yerinden söküp bütün tozlarını almadan önce. Dediğim gibi fanı %40'a çekiyorum, inanılmaz bir rahatlık geliyor odaya. Bilgisayarla hiç bir şey yapmıyorum, oyun dizi vs. hiç bir şey yok sadece chrome msn falan açık ama durup dururken fan bi anda kendini tekrar %100'e atıyor, biraz haykırıp sonra kendi kendine tekrar %40 a geri iniyor. Ekran kartının ısısı da bu arada 93-97 derece arasında hiç bir şekilde zorlamazken. Bunun sebebi tozlanma olabilir mi dersiniz? Yoksa başka bir durumlar da mevcut mudur? Tşk öptüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Üfledik geçti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar