Fabby Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Arkadaşlar boxer safkan köpegim var.Kulak veya kuyrugunu kestirmeyi düşünüyorum daha ufak 1.5 aylık tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fabby Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 kestirme derim hayvan oldugu sekilde guzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Kendi serçe parmağını kesmeni öneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 sadece kuyruk kestir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fabby Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Bende istemiyorum tabiki hayvanın canının yanmasını ama bu cins köpeklerinin kulak kuyruk kesmi oldugu icin kestircem cok garip durur kesilmemiş halide.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 ben de başlıkları doğru yere açmanı öneriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Burax said: Kendi serçe parmağını kesmeni öneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Fabby said: Bende istemiyorum tabiki hayvanın canının yanmasını ama bu cins köpeklerinin kulak kuyruk kesmi oldugu icin kestircem cok garip durur kesilmemiş halide..erkekse pipisini kestir kisirlastirmis olursun hani belki kisirlastirmak da istiyorsun diye suru piskolojisine uyma derim bir suru tam -orasi burasi kestirilmemis - boxer rodvaydir -evet rodvaydir - var ortalikta hem empati yap Mr. Sipak -evet Sipak- gibi kulaklarin olsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 kötü gözükcek diye hayvandan bişeyler kesmek mantıklı değil. doğru da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 abi niye kestiriyosunuz ki dovusturcek misin hayvani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 BonePART said: abi niye kestiriyosunuz ki dovusturcek misin hayvani hiç yaa ne saçmadır kesme muhabbeti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2010 said: » Hayvanların Kulak ve Kuyruklarının Kestirilmesi Suçu ve Yaptırımları Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca hayvanlarının kulak ve kuyruklarını kestirenlere ve kesenlere yaptırım öngörülmektedir. Buna göre, H.K.K. madde 8 uyarınca, SUÇ: Madde 8 - Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır. 1. Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbi amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez. 2. Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer TEDAVİ EDİCİ OLMAYAN KUYRUK VE KULAK KESİLMESİ ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbi sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir. 3. Bir hayvana tıbbi amaçlar dışında, onun türüne ve etolojik özelliklerine aykırı hale getirecek şekilde ve dozda hormon ve ilaç vermek, çeşitli maddelerle doping yapmak, hayvanların türlerine has davranış ve fiziki özelliklerini yapay yöntemlerle değiştirmek yasaktır. H.K.K. madde 8, fıkra 2 de kulak ve kuyruk kestirme suçu tanımlanmıştır. Yani, kanuna göre, bu eylem suç teşkil etmektedir. CEZASI: H.K.K. madde 14. e) 8 inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına onbin Türk Lirası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına binikiyüz Türk Lirası idarî para cezası. Bu maddeler uyarınca, yukarıda sözü edilen fiili - KULAK VE KUYRUK KESTİRME - Hayvanları Koruma Kanununa aykırılık oluşturmakta ve de 1200 ytl para cezası gerektirmektedir. H.K.K. uygulamasında yetkili Çevre ve Orman Bakanlığıdır. Bu bakanlık yasa gereği yetkilerini İl Çevre ve Orman Müdürlüklerine devretmiştir. Buna göre, yukarıdaki eylem şahsın ikamet ettiği ilin İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE bildirildiğinde bu müdürlük şahsa ve kesme işlemini yapan veterinere idari para cezası verecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 sahilde yürürken kızların ilgisini çekeyim tıtıtı mantığıyla köpek alıyosan git kestir köpeğin sağını solunu eyvallah. bence sen hiç köpek alma be hacı yazık günah hayvana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 syd said: erkekse pipisini kestir kisirlastirmis olursun hani belki kisirlastirmak da istiyorsun diye Todesengel said: H.K.K. madde 14. e) 8 inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına onbin Türk Lirası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına binikiyüz Türk Lirası idarî para cezası. ben saka yapmistim eger kipegin sorumlulugunu alamicaksan sana da eziyet ona da kisa kuyruklu dik kulakli hali hazirda var bence ondan al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 kuyrugu kesicene barınaga ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Dağda çoban köpeği olsa tamam dicem belki de ona bile diyemem. Git serçe parmağını kese +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2010 kulak kuyruk illa kesik istiyorum dersen barinaktan al bu foruma barinaktan al dicemi hic sanmazdim ama dedim iste :7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Fistan'ın bilgilendirme isteği üzerine konuyu tekrar açtım. Fistan bana özel mesaj atarak "köpek standartları belirleyen kurumlar fci ve ya kif bazı köpek ırklarını bu şekilde tescillemiştir. bazı köpek ırklarında kulak ya da kuyruk kesimi o ırkın saglıgı acısından gereklidir." şeklinde bir bilgilendirme yaptı. Eminim kendisi daha detaylı bilgi verecektir ama bildiğim kadarıyla Türkiye'de 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre yasak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 "Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbi sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir." Bu kısmın arkasına sığınıp yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 @ orc_lord konu niçin kilitlenmişti anlayamadım?! tartışılmasında, ve insanların konuyla ilgili bilgi edinmesinde, ya da fikirlerini söylemesinde ne sakınca var? bence de köpeğin, sırf estetik amaçlı kuyruk veya kulağının kesilmesi, son derece vicdansızca bir eylem. yasak olduğunu ve cezasının olduğunu da ilk kez burada öğrendim, ve evet her durumda olduğu gibi bu yasağı da delici yasa maddesi olduğunu da yeni öğrendim. bu hem de çok sevdiklerini söyledikleri hayvanlarının orasını burasını kestirme eylemini ısrarla gerçekleştiren ya da gerçekleştirme meraklısı olan köpek sahiplerinin, estetik kaygı dışındaki gerekçelerini merak ediyorum cidden. bir de serçe parmağı olayına katılıyorum; insan yalnızca estetik kaygılarla sevdiğini söylediği bir varlığın orasını burasını, nasıl kestirebilir ki? hani yıl ve modeliyle hava atılan lüks araba gibi mi görülüyor bu zavallıcıklar. insan çok sevdiği başka bir insanın daha havalı görünmesi amaçlı herhangi bir organını kestirebilir mi? bile bile sevdiği bir canlının gereksiz acı çekmesi konusunda istekli olabilir mi? mantığım ve duygularım ötesini anlamak ve duyumlamakta güçlük çekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 idilik konuyu ben kilitlememiştim, sanırım moderasyondan başka birileri kilitlemiş. fistan'ın bilgilendirme ricası üzerine de yeniden açtım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 idilik said: bu hem de çok sevdiklerini söyledikleri hayvanlarının orasını burasını kestirme eylemini ısrarla gerçekleştiren ya da gerçekleştirme meraklısı olan köpek sahiplerinin, estetik kaygı dışındaki gerekçelerini merak ediyorum cidden. bazı av köpekleri üretilirken tüylü alman ırklarının çaprazlaması kullanılmıştır. bu alman köpeklerden geçen genler o av köpeklerinin birçok özelliğini geliştirse de tüylü kuyruklu yapıları nedeniyle kullanıldıkları alanlardaki bitki örtüsü(pıtrak,çalı vs.) köpeklerin kuyruklarında yaralanmalara neden olmaktadır. bu nedenle köpeğin acı çekmemesi açısından kuyrukları kesilir.örnek olarak drahthaar cinsi verilebilir. bol tüylü kuyrugu ile acı çekmemesi ve hijyenik bakımdan kuyrugu kesilme tercihi olan köpek setter'dir. ancak rottweiller, boxer, dobermann gibi cinslerde kulak kuyruk kesimi tamamen estetik sebeplerle kestirilmektedir. bu nedenle yasak yerindedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 bende uyuz oluorum, boxer, doberman ve ozellikle rottweiler larin kuyrugunun kesilmesine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Yazık valla köpeklerin burunlarını üşüdüklerinde kuyrukları ile kapattıkları sölenir ne kadar doğru bilmem Birde Boxer tarzı köpeklerde kuyrugun sıkışması kapıya falan durumunda çok fazla acı çektiklerinden kestiklerini duymuştum nekadar doğru ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar