Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulak kuyruk kesimi

Fabby

Öne çıkan mesajlar

Fabby said:

Bende istemiyorum tabiki hayvanın canının yanmasını ama bu cins köpeklerinin kulak kuyruk kesmi oldugu icin kestircem cok garip durur kesilmemiş halide..
erkekse pipisini kestir kisirlastirmis olursun hani belki kisirlastirmak da istiyorsun diye

suru piskolojisine uyma derim bir suru tam -orasi burasi kestirilmemis - boxer rodvaydir -evet rodvaydir - var ortalikta

hem empati yap Mr. Sipak -evet Sipak- gibi kulaklarin olsa?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
» Hayvanların Kulak ve Kuyruklarının Kestirilmesi Suçu ve Yaptırımları

Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca hayvanlarının kulak ve kuyruklarını kestirenlere ve kesenlere yaptırım öngörülmektedir. Buna göre,
H.K.K. madde 8 uyarınca,
SUÇ:
Madde 8 - Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır.
1. Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbi amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez.
2. Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer TEDAVİ EDİCİ OLMAYAN KUYRUK VE KULAK KESİLMESİ ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbi sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.
3. Bir hayvana tıbbi amaçlar dışında, onun türüne ve etolojik özelliklerine aykırı hale getirecek şekilde ve dozda hormon ve ilaç vermek, çeşitli maddelerle doping yapmak, hayvanların türlerine has davranış ve fiziki özelliklerini yapay yöntemlerle değiştirmek yasaktır.
H.K.K. madde 8, fıkra 2 de kulak ve kuyruk kestirme suçu tanımlanmıştır. Yani, kanuna göre, bu eylem suç teşkil etmektedir.
CEZASI:
H.K.K. madde 14. e) 8 inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına onbin Türk Lirası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına binikiyüz Türk Lirası idarî para cezası.

Bu maddeler uyarınca, yukarıda sözü edilen fiili - KULAK VE KUYRUK KESTİRME - Hayvanları Koruma Kanununa aykırılık oluşturmakta ve de 1200 ytl para cezası gerektirmektedir. H.K.K. uygulamasında yetkili Çevre ve Orman Bakanlığıdır. Bu bakanlık yasa gereği yetkilerini İl Çevre ve Orman Müdürlüklerine devretmiştir. Buna göre, yukarıdaki eylem şahsın ikamet ettiği ilin İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE bildirildiğinde bu müdürlük şahsa ve kesme işlemini yapan veterinere idari para cezası verecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

syd said:

erkekse pipisini kestir kisirlastirmis olursun hani belki kisirlastirmak da istiyorsun diye

Todesengel said:

H.K.K. madde 14. e) 8 inci maddenin birinci fıkrasında yazılı, bir hayvan neslini yok edecek müdahalede bulunanlara hayvan başına onbin Türk Lirası; ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarına uymayanlara hayvan başına binikiyüz Türk Lirası idarî para cezası.
ben saka yapmistim

eger kipegin sorumlulugunu alamicaksan sana da eziyet ona da
kisa kuyruklu dik kulakli hali hazirda

var bence ondan al
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fistan'ın bilgilendirme isteği üzerine konuyu tekrar açtım. Fistan bana özel mesaj atarak "köpek standartları belirleyen kurumlar fci ve ya kif bazı köpek ırklarını bu şekilde tescillemiştir.
bazı köpek ırklarında kulak ya da kuyruk kesimi o ırkın saglıgı acısından gereklidir." şeklinde bir bilgilendirme yaptı. Eminim kendisi daha detaylı bilgi verecektir ama bildiğim kadarıyla Türkiye'de 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre yasak..
Sosyal ağlarda paylaş

"Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbi sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir."
Bu kısmın arkasına sığınıp yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

@ orc_lord

konu niçin kilitlenmişti anlayamadım?! tartışılmasında, ve insanların konuyla ilgili bilgi edinmesinde, ya da fikirlerini söylemesinde ne sakınca var?

bence de köpeğin, sırf estetik amaçlı kuyruk veya kulağının kesilmesi, son derece vicdansızca bir eylem. yasak olduğunu ve cezasının olduğunu da ilk kez burada öğrendim, ve evet her durumda olduğu gibi bu yasağı da delici yasa maddesi olduğunu da yeni öğrendim.

bu hem de çok sevdiklerini söyledikleri hayvanlarının orasını burasını kestirme eylemini ısrarla gerçekleştiren ya da gerçekleştirme meraklısı olan köpek sahiplerinin, estetik kaygı dışındaki gerekçelerini merak ediyorum cidden.

bir de serçe parmağı olayına katılıyorum; insan yalnızca estetik kaygılarla sevdiğini söylediği bir varlığın orasını burasını, nasıl kestirebilir ki? hani yıl ve modeliyle hava atılan lüks araba gibi mi görülüyor bu zavallıcıklar. insan çok sevdiği başka bir insanın daha havalı görünmesi amaçlı herhangi bir organını kestirebilir mi? bile bile sevdiği bir canlının gereksiz acı çekmesi konusunda istekli olabilir mi? mantığım ve duygularım ötesini anlamak ve duyumlamakta güçlük çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

bu hem de çok sevdiklerini söyledikleri hayvanlarının orasını burasını kestirme eylemini ısrarla gerçekleştiren ya da gerçekleştirme meraklısı olan köpek sahiplerinin, estetik kaygı dışındaki gerekçelerini merak ediyorum cidden.

bazı av köpekleri üretilirken tüylü alman ırklarının çaprazlaması kullanılmıştır.
bu alman köpeklerden geçen genler o av köpeklerinin birçok özelliğini geliştirse de tüylü kuyruklu yapıları nedeniyle kullanıldıkları alanlardaki bitki örtüsü(pıtrak,çalı vs.) köpeklerin kuyruklarında yaralanmalara neden olmaktadır.
bu nedenle köpeğin acı çekmemesi açısından kuyrukları kesilir.örnek olarak drahthaar cinsi verilebilir.

bol tüylü kuyrugu ile acı çekmemesi ve hijyenik bakımdan kuyrugu kesilme tercihi olan köpek setter'dir.

ancak rottweiller, boxer, dobermann gibi cinslerde kulak kuyruk kesimi tamamen estetik sebeplerle kestirilmektedir.
bu nedenle yasak yerindedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...