Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cutting edge ekran kartı

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

SLI la uğraşmak istemiyorum, eylul başı alacam 1000 tl civarı ödenek ayırdım, 5 aydır ne cıktı ne bitti haberim yok, bişiler yazıverin

edit: şöle bişi buldum ati
http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax5970-2gbd5-md-hd5970-gddr5-2gb-256bit-ati-dx11-pcie-2.1-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=46235
Sosyal ağlarda paylaş

kullandigin display ve power a gore degisir, ben bir hatada mudehale ve daha ekonomik cozumler uretilebildigi icin iki adet 5850 nin 5970 den daha mantikli olacagini dusunuyorum.

satmaya calistiginda iki adet 5850 yi rahat rahat satmak var, 5970 in elde yari fiyatina patlamasi var.

12v rail dan ac gibi akim cekmesi var, buna psu yetistirmek var.

2 ayri kartin thermal design olarak avantaji var, yanyana iki gpu nun izdirabi var.

birde elbet en son cikan rakam daha hos olacaktir.

dusuncelerini bunlari hesaba katarak tekrar dusun.
Sosyal ağlarda paylaş

hatta oyun bakimindan dusunuyorsak 2 adet fullhd display kullanmiyorsan 5850 ve 5870 hayli hayli herseye tek baslarina da yetiyorlar sunduklari performansa gore inanilmaz guc tuketim degerleriyle.

kisa vadede buna ayrilacak butceyle her yeni seride %15 lik bir farki 100 dolar daha ucuza alabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

napıcan1000 dolarelık ekran kartını?

quadro fx var misler gibi eğer render falan yapıcaksan modelleme vs. yoksa zaten salak olmak lazım o kadar parayı ekran kartına gömmek için.

1000 dolar değil 1000 ytl, salak vb. kelimelerden kaçınalım.

Gaming pc için çift ekran kartı yerine tek kullanmak için tavsiye istemiştim Kharon. true put 800 civarında veren 850 wattlık psu mevcut bende, güç tüketimi sorun olmaz diye düşünüyorum, önceliğim soğuma ardından ses.

Box dan iyi soğutmayla gelen kartlar hangi vendor larda?
Sosyal ağlarda paylaş

bende oncelikli amac belli bi performansin uzeriyse belli basli avantajlar kazanip baska bir setup dusunebilir diye alternatif sundum. illa tek kart istiyorsan 5970 secim, orasi dogru.

vendor farkini mainstream kartlardaki kadar gormek pek mumkun degil cunku bu araliktaki kartlar oyle cok satilan kartlar degildirler, o yuzden neredeyse hepsinin board ve sogutucu tasarimlari hatta markadan bagimsiz malzeme kaliteleri bile ati referans. belki karti aldiktan sonra arctic cooling xtreme falan gibi aftermarket bi cozum dusunursun.

bu noktada alacagin vendordan ziyade paket icerigi fiyat farkini yaratiyor biraz, asiri fark olmadigi takdirde ucuza yonelmeni tavsiye ederim.

son olarak ben yinede 2x 5850 yi ciddi olarak dusunulmesi taraftrayim daha once saydigim avantajlari goz onunde bulundurarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Başımdan kötü bir SLI faciası geçmişti, faciadaki etmen faktörler kartların birbirlerine çok yakın olmalarından dolayı aşırı ısınma ve nasıl oluyorsa enterasan hava circulation dan dolayı tozun direk aralarında birikmesiydi. Ses de inanılmaz ölçüdeydi.

Bu yüzden tek kart a yüklenmek niyetindeyim. Crossfire yapmış birilerini bulabilirsem bir danışırım asker dönüşü, ses ve ısı durumlarını.

Gerçi onun da çözümü düzgün kasa biliyorum, bendeki cooler master o zaman daha yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.guruht.com/2010/03/geforce-gtx-480-vs-hd5970-benchmark.html

gtx480 5870den iyi 5970den kotu deniyor genellikle, cok incelemedim ben de tek bildigim fermi yuzunden dx11 testellationda gtx480ler daha iyi performans sagliyor.

ama 480shadder olmasi, yuksek isida calismasi eksi tabi, cok guc cekmeside iyi bir ozellik degil. (gerci bu araliktaki kartlarda guc cekiminin bi onemi yok bence, ferrari alip benzin parasi dusunmek gibi)
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ama 480shadder olmasi, yuksek isida calismasi eksi tabi, cok guc cekmeside iyi bir ozellik degil. (gerci bu araliktaki kartlarda guc cekiminin bi onemi yok bence, ferrari alip benzin parasi dusunmek gibi)

pek oyle degil, cok guc cekmesi verimsiz tdp ye isaretdir. alcak overclock tavani demektir, kasaya , overall sicakliga, psu ya zeval demektir.

bariz basarisiz bi kart bence
Sosyal ağlarda paylaş

haklisin evet, yani ne kadar cok guc cekerse haliyle o kadar oc limitin dusuyor.

kart basarisiz, tek ozelligi testallationda iyi performans vermesi.
zaten videoyu seyrettiysen 460sli geciyor cogu yerde 480i. ama 460sli'nin guc tuketimini sen dusun artik :)

tek kart alinabilecek tek opsiyon 5970 gozukuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

480'in avantajı physx ve 3d gözlükler.
yoksa sırf hız istiyorsan evet 5970 iyidir.

bu arada salak vs yorumlar yapmayalım. herkes 15 inç monitörde 1366x768 ve low ayarda oynamak zorunda değil.
bazıları fps düşüşü yaşamadan ultra-high oynamaktan keyif alıyor.
bazıları da iki monitör-üç monitör takılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mevcut tum oyunlari bir yavaslik yasamadan max ayarlarla oynamak icin x470 yetiyor, illa 1k vermen gerekmez. SlI konusunda haklisin, cok mantiksiz hemen hemen hic bir oyun desteklemiyor ustune problem cikartiyor, ancak modelleme yapiyorsan isine yariyabilir o ekstra proessing power. onun disinda 700 lirayada ihtiyacini karsilarsin. Ben ati pek tercih etmiyorum, daha once kullandigim ati kartlar hep problem cikartti nvidia daha iyi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bence nvidia daha iyi, benim kisisel gorusum budur. Atiyle daha once ekran karti surucusu konusunda cok problem yasadim. oyunlarin coguda nvidia sponsorlugunda yapiliyor, bazi oyunlar atide daha dusuk performans veriyor. ati raw processing power olarak daha iyi gozukebilir, benim derdim compatibility, istedigi kadar iyi olsun.

Bence nvidia daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

mascio said:

napıcan1000 dolarelık ekran kartını?

quadro fx var misler gibi eğer render falan yapıcaksan modelleme vs. yoksa zaten salak olmak lazım o kadar parayı ekran kartına gömmek için.

Şu üslüptaki bir mesaja "sanane" gibi bir cevap gayet yeterli olabilir aslında da, detaylar şöyle; bu tarz 900-1200 TL gibi olan ekran kartlarından alınca, mevcut ve 1 sene içinde çıkacak her türlü oyunu Very High ayarında, 2-3 seneye kadar High civarında, inatçıysan 4-5 seneye kadar Medium'a kadar düşerek oynayabiliyorsun.

Aynı süre içinde orta karar kartları tercih ediyorsan 2, düşük bütçeli kartları tercih ediyorsan 3 ekran kartı alıyorsun, çünkü oyun oynanmaz hale geliyorlar. Sonuçta maddi olarak sadece aynı şeyi taksitlendirmiş gibi oluyorsun, ama hiçbir zaman oyunları max grafikte 60 fps ile süper zevk alarak oynayamıyorsun.

"SALAK MISINIZ LAN AHAH" diye çıkışanlar da genelde bu detayları bilmeyen ya da uzanamadığı ciğere mundar diyenler oluyor. Kim salak, kim akıllı, bunun kararını ben veremem tabii.

Tabii bunlar işin analitik kısmı. Diğer kısmında ise şu var, kimisi senede bir orta karar bilgisayar toplar, kimi en kralını toplar 3-5 sene gitsin ister, kiminin parayı koyacak yeri yoktur o kral dediğimiz şeyi 2 senede bir yeniler falan. Hepsi göreceli olduğundan kişinin kendisini bağlar, kimsenin kimseye hakaret etmesine gerek yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...