di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Isik hizinda yolculuk degil de worm hole misali mekani ve zamani bukerek gidilebilir. Zira arada carpacak bir cisim kalmiyor o haliyle. En klasik ornegi vereyim hatta; uzayin duz bir ip seklinde oldugunu varsayarsaniz, uzayin iki noktasini (ipin uclarini) bir birine yaklastirmayi basardiginizda, gideceginiz mesafe kisalacaktir ki bu durumda bu yakinlasma iki ucun birbirine degmesi olarak kabul ediliyor. Bu bukme olayini da inanilmaz cekim gucu yaratarak yapiyorsunuz. Misal kara delikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 o zamanlar ısık hızında yolculuk yapsak bile nasıl bişeylere carpmıycaz sorusu vardı hep. şimdikibilgisaalar yoktu,i, olmıycaklar diye düşünüyorlardı. muhtemlen su anda firing solution'ı spice gibi fantazik seyler olmadanda yapabiliriz gibi gleiyodur bilim adamlarına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 di said: Isik hizinda yolculuk degil de worm hole misali mekani ve zamani bukerek gidilebilir. Zira arada carpacak bir cisim kalmiyor o haliyle. En klasik ornegi vereyim hatta; uzayin duz bir ip seklinde oldugunu varsayarsaniz, uzayin iki noktasini (ipin uclarini) bir birine yaklastirmayi basardiginizda, gideceginiz mesafe kisalacaktir ki bu durumda bu yakinlasma iki ucun birbirine degmesi olarak kabul ediliyor. Bu bukme olayini da inanilmaz cekim gucu yaratarak yapiyorsunuz. Misal kara delikler.bu daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=995756&Date=01.10.2010&CategoryID=99 solucan deliklerini ve zaman yolculuğunu hawking abinin gayet basit bir şekilde anlattığı bir makale. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 ben bu adama katılmıyorum abi, aynı deneyi ben küçükken yaptım, küçük bi kağıda " sömesterdan önce dön ve ödevlerini yapmayı tembihle " yazdım ( eheh son gündü ve baya ödevim birikmişti, gece ağlamıştım sinirden falan ). E o kağıdı kaybettim ben, ve biliyorum ki imkanım olsa mikimde olmaz dönmem yani. neyse bu ayrı konu, katılmadığım nokta şu, Bundan 5 dakika sonrası, bundan 5 dakika sonrasında yaşan mıyor mu? Hep böyle düşünmüşümdür, yani zamanı sürekli devam eden birşey yerine bizim gibi parça parça parçalar halinde birleşimiş biçimde devam eden birşey gibi düşünmüşümdür. O yüzden fotoğraf makinesi, "asla" senin o anda ki moodunu yakalayamaz, çünkü o "mood" farklı zaman parçalarının birleşmesinden oluşmuştur. E bu durumda, gelecek gelecekte, geçmişte geçmişte sürekli olmaya devam ediyor.Bu yüzden geçmişi değiştirmek, geleceğe etki etmez diye düşünüyorum. Bide hızlanıp geleceğe gitmek çok lame bro ^^ :) bizim kod falan yazarken terbiyesizlik veya ampacılık dediğimi olay ehehhehe. ha tabi benim hiçbir akademik başarım ve fizikle öle aman aman alakam yok, buda kıçımdan uydurduğum teoremlerden bitanesi. just my 5 cents yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 "Solucan deliğinden bakarak bilimci bir dakika önceki kendisini görebilir. Peki bilimci solucan deliğini daha önceki kendini vurmak için kullanırsa ne olur? Şimdi ölüdür. Peki tetiğe kim bastı? İşte size paradoks" radikalde yazıdan alıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 solucan deliginden baktiginda gördügün senin üzerinden yansiyan isik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 ışık tarafından mı öldürüldüm o zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 işte onu farklı düşünmek lazım, yani geçmişte ki kendimi öldürünce bu zamana nasıl geldim değil, geçmişte ki kendini öldürünce senin yaşamış olduğun geleceğe bir etkisi olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 salvation said: "Solucan deliğinden bakarak bilimci bir dakika önceki kendisini görebilir. Peki bilimci solucan deliğini daha önceki kendini vurmak için kullanırsa ne olur? Şimdi ölüdür. Peki tetiğe kim bastı? İşte size paradoks" radikalde yazıdan alıntı. Einstein der ki zamanda yolculuk sadece geleceğe doğru mümkündür. Haliyle gecmise müdahale soz konusu değildir. Bu yüzden pek paradoks dayanadım ben bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2010 O zaman Einstein'a göre zamanda yolculuk zaten mümkün degil, sadece gözlem mümkün, dersem yanlis mi düsünmüs olurum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hincludex Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 eger ayna baska bi yone bakıyorsa yani tam karsıda degilse 45 dereceyle duruyor atıyorum. orda ayna olduğunu bile anlamıcaz. gerçi tam karşımızda dursa bile.. aaa dünya gibi bi gezegen daha var orda derdik d neyse.. (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 onu ayarlarlar :) nasa aya gittiginde oraya bi alet birakti, ayla dunya arasindaki mesafeyi tam olcmek icin. Buradan lazer yolluyolar oraya caripip geliyo ona gore olcuyolar cm sine kadar. Hatta ayin her yil dunyadan uzaklastigini buldular bu sayede, zamani geriye sardiginda bir kac milyar yil once ay dunyaya cok daha yakinmis, o zaman yasasak kocaman bi ay gorecektik tepede. edit simdi baktim: her yil 4 cm uzaklasiyomus. 4 milyar yil once yasasak, 16 milyar cm, o da 160 bin km eder. normal uzaklik 384 binmis. yani yariyariya daha yakinmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2010 senede 4 cm, bir insan ömründe ortalama 320 cm eder. yani hayatin boyunca farkedemeyecegin bi uzaklasma. Bosuna heyecan yapmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Emrin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 dünyanın dönüş hızını da arttırmışız bu arada kuzey yarım kurede kurulan barajlar yuzunden :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2010 o da çok hassas canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mach Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 The big bang theory'nin bir bölümünde vardı. Elemanlar daha önce aya konulmuş bir aynaya lazer ışını gönderip yansımasını bir ekrana düşürüp seviniyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 nedanko said: onu ayarlarlar :) nasa aya gittiginde oraya bi alet birakti, ayla dunya arasindaki mesafeyi tam olcmek icin. Buradan lazer yolluyolar oraya caripip geliyo ona gore olcuyolar cm sine kadar. Hatta ayin her yil dunyadan uzaklastigini buldular bu sayede, zamani geriye sardiginda bir kac milyar yil once ay dunyaya cok daha yakinmis, o zaman yasasak kocaman bi ay gorecektik tepede. edit simdi baktim: her yil 4 cm uzaklasiyomus. 4 milyar yil once yasasak, 16 milyar cm, o da 160 bin km eder. normal uzaklik 384 binmis. yani yariyariya daha yakinmis. lineer bi hızda uzaklaşmıyodur gibi geliyo bana gerçi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar