Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Frpnet.net


Keri

Öne çıkan mesajlar

Frpnet sitesi 14 Nisan 2004 tarihinde kurulmuş bir fantastik kurgu sitesidir. Sitenin amacı FRP'nin, fantastik kurgu ve fantastik edebiyatın türkiye'deki gelişimini hızlandırmak ve insanların bu hayal dünyasının içine rahatça girebilmesine olanak sağlamaktır.

Frpnet sitesinde fantastik diyarlar hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz. Dragonlance, Forgotten Realms, Ravenloft, Conan, Call of cthulhu, Vampire, Planescape, Starcraft ve daha fazlası hakkında en detaylı bilgiler diyarlarımızda.

Diyar bilgilerinin yanında FRP hakkında bilgilendirici yazılar ve programlar bulup oyunlarınızda rahatça kullanabilirsiniz. oyun yöneticileri (DM-GM-ST) için de oldukça güzel öğütler ve programlar mevcut.

Sitede, site kullanıcılarının ve site yazarlarının yazdığı hikayeler, makaleler, incelemeler de mevcut. Tanınmış kişiler ile de yapılmış röportajlara siteden ulaşabilirsiniz.

Eğer fantastik resimler arıyorsanız galer bölümünde binlerce fantastik temalı resim bulabilirsiniz. Frpnet Galeri, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük fantastik galerisi olma özelliği de taşımaktadır.

Fantastik edebiyat ve bilimkurgu edebiyatını da bu siteden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Yeni çıkan tüm fantastik ve bilimkurgu kitaplarıyla ilgili en güncel bilgiler sitede veriliyor. Hemen hemen her gün güncellenen sitede bulamayacağınız bilgi yok gibi.

Eğer fantastik kurgu ve frp ile ilgileniyorsanız bu site vazgeçemeyeceğiniz bir site olacaktır.

http://www.Frpnet.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FRPNET Database Açıldı!

Türkiye'nin ilk DM veritabanı açıldı. Artık oyun yöneticisi arama derdi sona eriyor.

DM Database, isminden de anlaşılacağı gibi Türkiye’nin oyun yöneticisi veritabanıdır. En çok bilinen oyun yöneticisi kısaltması DM’den (Dungeon Master) ismini alır.

Herkesin kişisel bilgilerini girdiği alanlar, işyerlerine göndermek üzere hazırladığı CV’ler vardır. Peki ya FRP profilinizi yazabileceğiniz bir alan? İşte FRPNET DM Database sizin FRP profilinizi tanımlayabileceğiniz alan olacak.

http://database.frpnet.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş




Efsane oyun Fallout'un tüm tarihçesi FRPNET'te...

Fallout hayranları biliyoruz ki uzun zamandır bu tür bir haber bekliyorlardı. Fallout 3 çıktı, yakında Fallout: New Vegas çıkacak ve hatta Fallout Online söylentileri ortalığı kasıp kavururken; biz de FRPNET olarak bu oyunun tarihçesini severlerine sunalım dedik.

Editörlerimizden ve Fallout GM'lerimizden Özay "Wallace Rockstone" Şen'in çevirisini yaptığı Fallout Tarihçeleri sitemizin Diyarlar bölümünde okuyuculara sunuldu. Her Fallout severin okuması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıntılar Fallout sayfamızda...
http://www.frpnet.net/fallout.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...


Her yere kolayca geçişin yolu bulundu.

Sizler sitemizin çoook geniş alanlarında rahatça ve hızlı bir şekilde yolculuk edebilesiniz diye usta büyücülerimiz her alana bir portal açtı.

Boyutlarımız arasında geçiş yapmanın en kolay yolu açtığımız bu portal olacaktır. Büyücülere ve büyü malzemelerine ihtiyaç duymadan kendi başınıza yolculuk yapmanın tadını çıkarın.

Zorda kaldığınız her anda sitenin sağ üst köşesindeki portal sekmesinden Frpnet Portal'a ulaşabilirsiniz. Siz de portalı ziyaret edin!

http://portal.frpnet.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...


Frp oyuncularının beklediği büyük an geldi.

Size daha önce Q-Workshop'ta yaşanan yeniliklerden bahsetmiştik. Q-Workshop’u size tanıtmamıza gerek var mı? Hiç sanmıyorum. Ama yine de bilmeyenler olabilir. Bu nedenle kısacık bir bilgi verelim ve sonra hemen heyecanla beklediğimiz duyurumuzu yapalım.

Q-Workshop, 2001 yılından beri dünyada en çok çeşide sahip olan, ödüller alan ve frp oyuncularının oyunda açmaya kıyamadığı nitelikte frp zarları üreten firmadır. Dünyada birçok ülkede satış ofisleri olan Q-Workshop, distribütörlerini büyük bir titizlikle seçer. Bir süredir FrpNet Conventionlarına destek veren firma yetkilileri ile görüşmelerimizden sonra en doğru kararın beraber yol almak olduğunu düşündük. Yani Q-Workshop, ilk defa Türkiye’de satış yapmaya hazırlanıyor. Frpnet, Q-Workshop’un Türkiye Distribütörü oldu. : ))

Haberin devamı için: http://www.frpnet.net/frpnet-q-workshop.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...


İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı başlıyor!

Bu sene birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İstanbul Kitap Fuarı 30 Ekim 2010 Cumartesi günü kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece'de düzenlenecek olan 29. İstanbul Kitap Fuarı 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, yaklaşık 300 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

Biz de Laika Yayıncılık ve FRPNET olarak bu önemli fuarda yerimizi alıp fantastik kurgu sevenlere hizmet etmeye hazırlanıyoruz.

Ayrıntılar için: http://www.frpnet.net/tuyap-kitap-fuari-2010.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Eh Türkiye'nin en uzun soluklu sitesi, paticikte bilinmiyor pek, bırakta tanıtsın adam kendini. FRPNET'i severiz, Keri'den ötürü :)


amatörlüklerinin uzun soluklulularıyla doğru orantılı olmasından bayık bir site olduğu biliniyor ama :(


hele sitedeki "makalelerin" yarısının arasına türkçe esprililer/deyimler sıkıştırılmış, kötü wikipedia çevirileri olduğunu eklemeliyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Yeni çıkan Tılsım-ı Kudret isimli eser hakkında Göktuğ Canbaba ile konuştuk. Kendisi kitabın yazım sürecinden ve kitaptan bahsetti.

Buyrun bakın: http://yazi.frpnet.net/Roportajlar/169-Goktug-Canbaba-ile-Tilsim-i-Kudret-Uzerine.html



Kitap Hakkında:
Mezopotamya insanlarının tanrılarla konuştuğu zamanlarda doğmuş bir efsane, Osmanlı'nın büyülü sokaklarında tekrar hayat buluyor. Baharat Tüneli’nin ozanları, eski tılsım üstatları ve hatta bizzat saray ahalisi fısıldıyor efsunlu hikayeyi kulaktan kulağa. Zaman, insanoğlunun avuçlarından kayıp giderken Tılsım-ı Kudret efsanesi de yaşadığımız çağa ulaşıyor; fakat İstanbul’un kadim sokakları, tüm bunların bir efsaneden çok daha fazlası olduğunu anlatıyor...

“Uğultuların arasında bir ses duydum,
Öte diyardan bir haykırış.
Araladım bin zincirli kapıyı ardına dek,
Korkuyla kavrulan birini buldum.
Kıl gibi ince bir ipin üzerinde yürüdüm,
Kanım yere damlarken insan tohumlarını gördüm,
Bedenim alevin korudur, yalanın özü,
Ateşten toprağa, hiçlikten varlığa döndüm.”

Kitabın PDF formatındaki Ön Okumasını sitemizden indirip Adobe Acrobat Reader programı ile okuyabilirsiniz.
İndirmek için tıklayınız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...


Yakın bir zamanda 7. yılını dolduracak olan Frpnet, yazarlarıyla büyümeye devam ediyor.

Sizlerin güveni, desteği ve katkılarıyla bugünlere kadar büyümeyi sürdüren Frpnet şimdi de yazarlarına "küçük" bir katkı sağlamak için kolları sıvadı. Başlangıç olarak sitede bulunan "Diyarlar" ve "Bilgi" bölümlerine yazılacak yazılar için yeni gelen yazılara telif ödemesi yapılacaktır. Daha sonraki aşamada; Frpnet bünyesinde bulunan Frpnet Dergi projesinin yeniden canlanmasını takiben dergi yazarları da bu telif hakkından faydalanacaktır.

Diyarlar bölümü için; mevcut diyarlara ek olarak veya bölümümüzde yer almayan bir diyar hakkında yazı/yazı dizisi yazabilirsiniz. Yazı uzunluğu ve içeriği tamamen serbesttir. Daha önce anlatılmamış bir diyar hakkında yazmak isterseniz öncelikle tanıtıcı bir Genel Bilgi yazısı ile başlamak daha mantıklı olacaktır.

Bilgi bölümü için; sitemizde mevcut olan bilgilere ek olabilir, mevcut olan bilgilerin genişletilmiş hali olabilir veya bölümümüzde daha önce bahsetmediğimiz yepyeni bilgiler yazılabilir.

Telif Sistemi:
Telif sistemi şu şekilde işleyecektir;

- Her 1000 karakter (Boşluksuz) için 0,5 TL ödeme bakiyenize geçecektir. (Microsoft Word benzeri programlardan kontrol yapabilirsiniz.)
- Toplam bakiyeniz 50 TL olduğunda ödemeniz belirteceğiniz hesaba yatırılacaktır.
- Sadece yayınlanan yazılar için ödeme yapılacaktır.
- Şu an için geçmişe dönük telif ödemesi yapılmayacaktır.

Sonraki dönemde tekrar hayata geçmesi planlanan Frpnet Dergi (basılı veya e-dergi) için yazılacak yazılarda da aynı telif yöntemi uygulanacaktır.

Evet, biliyoruz; size büyük paralar veya telifler vaad etmiyoruz fakat sizlerin desteği ve sevgisi dışında bir geliri ve beklentisi olmayan bir site olarak şimdilik bu şekilde bir başlangıç sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda tabii ki daha fazlasını sunmak istiyoruz fakat yazdığınız yazıların karşılığında bir öğlen yemeği, soğuk bir içecek sunabiliyorsak ve; "Frpnet'e yazı yazdım, o parayla içiyoruz," deyip yüzünüze bir tebessüm kondurabiliyorsak ne mutlu bize. Yazdığınız yazının ve gösterdiğiniz önemli emeğin karşılığını az da olsa hakkınızı ödemeye çalışacağız. Bilginin, emeğin ve düşünenin yanında olacağız.

Yazılarınızı admin [at] frpnet.net mail adresine gönderiniz.

http://www.frpnet.net/frpnet-telif-oduyor.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...


Koç Üniversitesi FRP Kulübü (KUFRP), bu sene de, geçen senekini aratmayacak kadar muhteşem bir organizasyona hazırlanıyor. KUnvention 2011 adını verdikleri bu FRP conventionında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde eğlenceli saatler fantastik kurgu ve FRP severleri bekliyor. FRPNET'in ve distribütörlüğünü yaptığımız Q-Workshop'un da sponsorluklarıyla 16-17 Nisan 2011 tarihlerinde fantastik bir haftasonuna hazır olun!

Ayrıntılar: http://www.frpnet.net/kunvention-2011.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...


Vay beaaa... Kocamaaan 7 yıl geride kaldı. Bu süre zarfında olan en güzel şey ise Frpnet'in de tıpkı bir çocuk gibi öğreniyor olması ve büyümesi.
İlk başlarda emeklemeye başladı, o zamanlar henüz birbiriyle tanışan, FRP'ye gerçekten gönül vermiş az sayıda insandık.
Sonraları aramıza yeni yeni insanlar katıldı ve bu samimi aileye hem destek oldular hem de ailenin bir ferdi oldular. O sıralarda henüz yürümeye başlamıştı Frpnet.
Artık sokağa çıkmaya başladığı zamanlarda yanında elini tutacak pek çok aile ferdi vardı, bu yüzden bir an önce koşmaya çabaladı. Kimi zaman koşmaya çalışırken çamura bastı, kimi zaman tökezledi. Yılmadı, pes etmedi ve bu çabalar sonucunda düzgün bir şekilde koşmayı öğrendi.
Artık rahat rahat yürüyordu ve hatta koşup oyun bile oynayabiliyordu.

Bu 8 sene içerisinde Wizards of the Coast ile anlaşmalar yaptık, Türkiye'nin en büyük oyun dergisi LEVEL basın sponsorumuz oldu, Oyun portalı Tek Jeton ile ortak projelere imza attık, dünyanın en büyük zar üreticisi Q-Workshop zarlarını, yaptığımız distribütörlük anlaşması sonucu ayağınıza kadar getirdik, pek çok conventiona destek olduk ve yardımlar yaptık, onlarca projeye destek olduk, kurduğumuz sözlük ile ülkemizde fantastik kurgu janrının gelişmesinde önemli rol oynadık, firmalarla anlaşmalar yaparak üyelere yepyeni imkanlar sunduk, hem online yayıncılık hem de fantastik dünya için önemli bir adım atarak yazarlarımıza telif ödemeye başladık ve daha pek çok şey...
Bunların hepsi sizin desteğiniz, ilginiz, istekleriniz ve sevginiz sayesinde oldu.

Bu süre zarfında bizleri destekleyen yazar, çizer, dost, arkadaş... herkese, tüm FRP severlere ve fantastik yolda ilerleyenlere teşekkür ederiz.
Daha yapacağımız çok şey var farkındayız. Sizlerle yolumuza devam ediyoruz.

İyi ki doğdun FRPNET, daha nice yaşlara...

Yolu FRP'den geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz! :)

Ayrıntılar: http://www.frpnet.net/Inn-Of-FrpNet/viewtopic.php?t=5936
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...


Yaklaşık 2 ay önce Facebook grubumuzda videosunu paylaştığımız ve duyurusunu yaptığımız yepyeni Dungeons & Dragons oyunu olan Dungeons & Dragons: Daggerdale sonunda çıktı. Atari firması 2011 Baharı diye açıkladığı oyunu, baharın bitmesine 1 hafta kala sözüne sadık kalarak çıkardı.

Daha önce çıkardığı Temple of Elemental Evil, DragonShard, DemonStone gibi oyunlarla beklediği başarıyı yakalayamayan Atari firması bu kez Multiplayer ve Co-Op seçenekleri ile arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz bir FRP deneyimi de sunuyor.

Oyun, Karanlık bir karakter olan Rezlus ve Zhentarim ordusunun Dalelands'i işgal etmesini konu alıyor. Tethyamar madenlerinde savaşıp Void Kulesi'ne ulaşacak ve düşmanlarınızı defettikten sonra Nentir Vadisi'nde Rezlus'un karanlık varlığı ile yüzleşeceksiniz. Bu süreç içerisinde savaş rahibi bir cüce, elf hırsız, buçukluk bir büyücü veya insan bir savaşçı ile yolunuzu çizebilirsiniz.

Ayrıntılar: http://www.frpnet.net/dungeons-and-dragons-daggerdale-cikti.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...