Bone Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 bu ampüller arasındaki farklar nedir, ışık güçleri, yaydıkları ısı, harcadıkları enerji gibi değerler, bir de ilk kim tarafından bulunduğu veya üretildiği. karşılaştırmalı tablo resmine rastlamış olan varsa o da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Ledi biliyorum ben. Floresan ve Xenon kimsayal şeyler, yani Xenon'da Xenon gazı yanıp ışık saçıyor falan. Led dediğinde, Light Emitting Diode yani ışık yayan diyot. diot ne?işte devreye koyup ters yone akım geçmesini engellediğimi nane, bunların bazıları kimyasal veya elektriksel ışık yayıyorlar. Verimini bilmiyorum ama ben şimdiye kadr ampül büyüklüğünde led görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Tungsten enerji konusunda kötü bi ışık kaynağı bildiğim kadarıyla. Evlerdeki o sarı lambalar falan. Led'ler hem ısı yaymıyor hem enerji ve aydınlatma gücü yüksek. Floresan da enerji tüketimi düşük bi ışık kaynağı. xenon'un bildiğim tek olayı apaçi araçlarına şekil katması sdfdgfdgs Teknik bilgim pek yok bildiklerim bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 teknik bilgi, tablo felan olursa daha iyi aslında. ayrıca xenon sırf apaçi arabasına konulmuyor yahu (bizde var diye demiyorum ama :P ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 led an az enerji ile en fazla ışığı veriyor ve en uzun süre dayanıyor. tek sorunu, tonlama. istediğin gibi bir ambiyansı yaratmakta zorluk yaşayabilirsin en baştan planlamazsan odanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Bone said: teknik bilgi, tablo felan olursa daha iyi aslında. ayrıca xenon sırf apaçi arabasına konulmuyor yahu (bizde var diye demiyorum ama :P ) Tabi canım sırf apaçi şeyi değil ehueheheh Orjinal xenon kit acayip iyi aydınlatma performansı sağlıyor, çogzel bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 sarı ışık, beyaz ışık gibi gibi bu renklerde ısılarından kaynaklanıyor. 5600 k filan gibi fotoğraf çektiğinde ortam sarı olunca bu çok daha net belli oluyor mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 teknolojileri ve enerji harcamaari farli tungsten dedigim en basit lamba turu akkor flamanli diye gecer bi tel wardir elektrik reziztansi cok yuksek (tungstenden yapilir iste) icinden elektrik gecince isinir isik yayar floresanda civa gazi ile bisiler oluyo ayni isigi yarisi hatta 1/5 i kadar elektrige uretiyo bu arada let me google it for you yapmiyorumda direk ilk link ya usenmeyin http://www.pegasusassociates.com/CompareLightSources.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 liste güzelmiş, sanki fotoğrafçı tarafından hazırlanmış, cool tones, warm tones felan gibi şeyler yazmış. floresan ve led, xenon, halogen ve tungsten ampüllerden daha ekonomik çalışıyormuş tablonun dediği gibi. bir de müyendis bey gözüyle bir tablo olsa şahane olurmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 http://www.treehugger.com/files/2006/12/quick_quiz_what.php en alttaki sodyum lambalari felan eve konca seyler deil bu arada sokak lambasi onnar 2000W felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 http://www.thedailygreen.com/cm/thedailygreen/images/rk/light-bulb-info-bl.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar