Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Activision Blizzard ve Kotick efendi Hatun ana karakterlere inanmiyor

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

iri derken bence zaten 2mx2m lik bir adamdan bahsetmiyor 1.65 olmak yerine 1.75 olan bir adamdan bahsediyor.

hayvanlar aleminde niye avantaj? orda da ozaman karşındaki hayvanın sana attığı pençeyi vs yeme ihtimalin artıyor? bunlar çok gerçekçi hesaplar değil.

İri olmanın getirdiği savaşa direk yansıyan güç avantajı ile vurulabilme olasılığını artması gibi ikinci dereceden bir etkiyi karşılaştırmak yersiz. Birek direk etki ediyor, diğerinin etki etme ihtimali var. Dediğin dezavantaj var mı? Evet var. Ama avantajını geçiyor mu bence geçmiyor.

Law said:

Ama savaşlarda hiç birşey ifade etmez. Hele günümüz savaşlarında komediden birşey değildir.

zaten günümüz savaşlarından bahsetmiyor kimse. "erkek savaşa gider" olgusunu yerleştiği eski toplumları tartışıyoruz. o zamanlarda ise insanların eline kılıç verilmiş hayvandan çok farkı yok. nasıl ayırt ediyorsun hayvanlar aleminin pençeli dişli savaşı ile insanların kılıçlı zırhlı savaşını anlamıyorum. kılıç hatta tam tersine kolun uygulayabildiği kuvvetti artırması için icat edilmiş bir araç, dolayısıyla kuvvet farkı daha da fazla yansıyor. yoksa senin kafanda kurduğun bütün senaryoları hayvanlar alemine de uygularsın "işte dişi hayvan daha çevik olduğu için darbelerden kaçar sonra altından süzülüp ısırır" falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

masq, ne diyorsun?
Cuce said:

işin sexistciliğe vurulmasıa ayrı yersiz.

uzun boylu adama sen iyi absket oynarsın, kısa boylu adama seni sevmedim almıyorum takıma demekten farksız birseyden bashediliyor.

bütün kadınlar bütün erkeklerden gücsüzdürde denmiyor edilmiyor, kücük görme yok, ama sexist? neden bijolozik bir gercek zikredildi diye.

ayrımcılığı bilimsellik arkasına saklamak eleştiriliyor ki nazilerin bütün yaptığı da ırkçılığı bilimsel gerçeklerle desteklemekti. "ama efendim gerçek bu napalım" demeye başlayınca sonu yok, ucunun dokunmadığı yer yok. gelir ucu size de bize de dokunur. empatisi sıfır olana diyeceğim budur ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ayrımcılığı bilimsellik arkasına saklamak eleştiriliyor ki nazilerin bütün yaptığı da ırkçılığı bilimsel gerçeklerle desteklemekti. "ama efendim gerçek bu napalım" demeye başlayınca sonu yok, ucunun dokunmadığı yer yok. gelir ucu size de bize de dokunur. empatisi sıfır olana diyeceğim budur ancak.

Sam said:
fiziksel dayanıklılık ve acıya tahammül açısından kadınların erkeklere nazaran daha üstün olduğunu gösteren araştırmalar da mevcut.

varsa bilimsel araştırma var abi. burda sorgulaman gereken bilimsel araştırmanın metodu. sırf ayrımcılık olmasın diye normal büyüme seyrinde bir erkeğin bir kızdan daha kaslı olduğunu red mi edelim nedir yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"kadınlar daha kuvvetsiz olduğundan oyunlarda kahraman olamasın" diyen var şurada, dün oy vermekti bugün bu. mantık aynı mantığın uzantısı.

bu da baya saçma olmuş. ben mesela yarım saattir burda klasik ortaçağ savaş ortamlarından bahsediyorum. bir mass effectin ya da ne bileyim diablonun bunla alakası yok. o oyunlar zaten ne ortalama erkekler üzerine kurulmuş ne de ortalama kadınlar üzerine. hepsi istisnai karakterler üzerine kurulmuş dolayısıyla erkek karakter gerçekliğin ne kadar dışındaysa kadın karakter de o kadar dışında. benim erkek karakteri tercih etmemin zaten olayın gerçekçiliği ile değil kendimi bağdaştırabilmemle oyunun havasına girebilmemle alakası var.

kotick de "oyun oynayanların %90ını erkek o yüzden erkek yapıyoruz daha çok satıyoruz" demek yerine zırvalamış bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ardeth

Cüce'ye attığım postdan copy past yapyırum.

"Ya ben yoruldum daha fazla argüman üretmek istemiyorum. Ama halen elimisdeki tek gerçeğin erkeğin yuzde 20 kas fazlası ile kadına göre bir avantajı olduğu fikrimi yinelemek. Hayvanlar aleminde bu kesin bir üstünlükdür, mücadelelerde.

Ama savaşlarda hiç birşey ifade etmez. Hele günümüz savaşlarında komediden birşey değildir."

HAva sıcak ben yoruldum, karşılıklı olsak saatlerce konuşrudum büyük bir keyifle. Ama burdan yoruyor gerçekden.
Sosyal ağlarda paylaş

e doggy godwin çağırmamak elde değil, çünkü ayrımcılığın sırtını bilime dayama olayı 1945'te bitti. savaşın ertesinde zaten bir anlaşma imzalanıyor bilimsel araştırmaları ayrımcılığı fiştekleyecek şekilde yapmamak üzerine bm tarafından hatırladığım kadarıyla. en son örnek o yani.

aquila, şu başlıkta karşı olduğum birkaç ayrı fikir var, sen hangisine dahilsin onu söyle de sana özel cevap hazırlayayım. :p

- kadın karakter oynayan homodur
- kadın karakter yerini bilsin, ekmek yapsın
- kadınlar eziktir bu bilimsel bir gerçek, ezik kahraman olmaz

ardeth, ayrımcılığı desteklemek için kullanıyorsan orada dur demen lazım. dünya dur demiş buna bahsettiğim anlaşmayla ki mengele'ler cirit atar öyle olmasa. ben bilime karşı gelmem ama insan haklarını çiğnemek için kullanılmasına karşı çıkarım. ha sen bunu bir arcanum'daki -2 st +2 en gibi tadında bırakırsan eyvallah gene.

yukarıda yazdığım bazı mesnetsiz çıkarımlar veya iddialar var, onlara da volkan şepırd'ımsı erkek olduğum halde karşıyım. izah ettim de nedendir. o maddelerle alakanız yoksa bir sözüm yok.

kadın vs erkek tartışmasına da çevrilmesi anlamsızdı, hatta ciddileşeceğini de tahmin etmiyordum axe ve kanuni "nasıl kadın karakter oynarsınız olacak iş miii" diye atılana kadar. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"kadınlar daha kuvvetsiz olduğundan oyunlarda kahraman olamasın" diyen var şurada, dün oy vermekti bugün bu. mantık aynı mantığın uzantısı.

kadınlar daha ince narin olur, ince narin tipli kadını barbar yapmayın diyoruz. ki aynısını sende dedin.

diablo 3'de kadın barbar var bak, kimse itraaz ettimi? sıfır beden italyan manken modeliyle orta cağ macerası yasamak yersiz. denilen bu.

aynı sekilde, day of the tentacles'daki nerd tipiyle aynı macerayı yasamakda yersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

önceden memeli osman filan diyordun o tipe sanki ama madem öyle diyorsun, sorun yok. ben zaten daha ilk sayfalardan lara kırot modeline itiraz etmişim.

ha bir de ekmek yapmak savaşmaya mani değil. (:P)
http://farm3.static.flickr.com/2702/4098641180_b1ee3303f9_m.jpg
http://www.gogoanime.com/images/valkyria-chronicles-anime-poster.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

önceden memeli osman filan diyordun o tipe sanki ama madem öyle diyorsun, sorun yok. ben zaten daha ilk sayfalardan lara kırot modeline itiraz etmişim.

yanı ceavp verilmeyi hak etmiyorsun sam valla hak etmiyorsun.
memeli osmanı buraya getirdinya, sabahtan aksama laf ceviriyosun o kadar.

tipiyle ilgili bir yorummuydu o değildi, karakteriyle ilgi bir yorumdu, yukardaki mesaj ise formla tiple alakalı.

of yanı her seferinde şimdi düzgün tartısıcvak sanırım diyorum ama yok yanı
Sosyal ağlarda paylaş

11 sayfa tartışılıcak konu muydu bu ya eheh^^

Neyse, kadınların fiziksel olarak erkeklerden daha zayıf oldukları doğru, bu konuda itiraz eden yok zaten.
Ama başka hiçbir dezavantajı yok. Hatta buna direkt olarak dezavantaj demek te doğru değil, farklılık demek daha doğru. Zira fiziksel olarak daha zayıf olması yüzünden çevikliğe daha meyillidir diyebiliriz en basitinden. Avantaj diye adlandırdıklarımızı mevcut duruma göre değerlendirdiğimiz için bu halde kalıyo. Darbe bloklamaya kalkarsa dezavantaj, evet. Ama savaşın olayı bu değil ki.
Üzerine savrulan 10 kiloluk kılıcı bloklamaz da savuşturur, kaçınır filan. Daha ufak tefek olmalarından dolayı savunmaları gereken alan da daha ufak zaten. Ne biliyim Greatsword kullanmasın da katana kullansın filan.
Örnekler çoğaltılabilir, str herosu olmasın agi veya int olsunlar işte:P
Tabi gerçekçi sistemleri geçip fantastik kurguya geldiğimizde o da yersiz bi önerme. Erkeklerin 250 kiloluk balyozu savurup yerde 50 metrelik şok dalgası yaratmasına itiraz etmiyoruz, kadınlar da pek ala 200 kiloluk balyozu sallayıp 40 metrelik dalga yaratır. %20 kas farkını ele alıyosak, sonuç aynı^^
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

e doggy godwin çağırmamak elde değil, çünkü ayrımcılığın sırtını bilime dayama olayı 1945'te bitti. savaşın ertesinde zaten bir anlaşma imzalanıyor bilimsel araştırmaları ayrımcılığı fiştekleyecek şekilde yapmamak üzerine bm tarafından hatırladığım kadarıyla. en son örnek o yani.

aquila, şu başlıkta karşı olduğum birkaç ayrı fikir var, sen hangisine dahilsin onu söyle de sana özel cevap hazırlayayım. :p

- kadın karakter oynayan homodur
- kadın karakter yerini bilsin, ekmek yapsın
- kadınlar eziktir bu bilimsel bir gerçek, ezik kahraman olmaz

ardeth, ayrımcılığı desteklemek için kullanıyorsan orada dur demen lazım. dünya dur demiş buna bahsettiğim anlaşmayla ki mengele'ler cirit atar öyle olmasa. ben bilime karşı gelmem ama insan haklarını çiğnemek için kullanılmasına karşı çıkarım. ha sen bunu bir arcanum'daki -2 st +2 en gibi tadında bırakırsan eyvallah gene.

yukarıda yazdığım bazı mesnetsiz çıkarımlar veya iddialar var, onlara da volkan şepırd'ımsı erkek olduğum halde karşıyım. izah ettim de nedendir. o maddelerle alakanız yoksa bir sözüm yok.

kadın vs erkek tartışmasına da çevrilmesi anlamsızdı, hatta ciddileşeceğini de tahmin etmiyordum axe ve kanuni "nasıl kadın karakter oynarsınız olacak iş miii" diye atılana kadar. (:P)

?

benim yazdiklarim senin ekraninda farkli gorunuyor herhalde sam, ya gorduklerini farkli algiliyorsun , ya ben anlatamiyorum, ya da baska bir sey var.

ister kadin karakter oyna ister inek ister kertenkele ister dana bence sorun yok, konu basligina dair aciklama yapmaya calistim ama sen disi char oynayan erkek homodur cikarimi yapmissin.

diyorum ki ben tekrardan, 10-15 yasinda iken sahsen okudugum cizgiromanlardan , izledigim filmlerden, cinsiyetimden, pc de oyun oynamazken, laptop yok iken, amigada yokken hayalgucumle kendimi erkek bir hero olarak hayal ederdim, bunun bilincinde ki oyun yapimcilari oyunlarinda kadin herolara sikca yer vermiyorlar. bu kadar.

sunu sordum bende 12 yasinda bir erkek cocugunun kendini kadin bir hero olarak hayal etmesi normal bir seymidir, genel olarak normal bir sey degildir (bence), bunu bilen oyun sirketleride kadin hero kullanma egiliminde degiller cunku oyuncu kitlenin %90 i erkek.

sonrada dedim ki bir baska yerde bende estetikten sikildim disi char actim wow da, sonra dedim ki esimde wow oynuyor dedim neden disi char actin, oda dedi ki, bir disi karsi cins olarak, kendimi daha yakin hissediyorum disi karakterlere dedi. sonra burada birileri estetik olarak begeniyorum benim icin onemi yok dedi bende tamamdir zaten karsimam banane dedim.

huun, cuce ve aquilanin yazdiklarina da katiliyorum belki ben kendimi ifade edemiyorum, bilemiyorum yani nedir sorunum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Savaş ile kasın ve hormanların ilgisi yok.

abi şuna hâlâ gülüyorum..

askerlerin kadınlar gibi ufak bir çanta ile savaşa gittiğini zanneden zihniyet olarak eşleştirdim ben bunu..

DARPA'ya da söyledim. HULC projesi kapsamında bi sürü gruba ilk teşvik primi olarak 1,1M$ para veriyorlardı. hata ediyorlarmış..

ha birisi de zeka demiş.. lan ne zekası askerde? duvardan mı sektirecek vuracak, semih saygıneri yollayalım o zaman dünyayı kurtarsın. :D çok iyiymiş yahu.. zeka.. lol.. eeahh.. gülmekten terledim yalnız biliyor musun?

asker dediğin gelen emirleri takip edip hattı koruyan ve çatışan bir adam güruhu..
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

disi karakter oynatmam zorda kalmadikca, allahtan oyun yapimcilarida bu sekilde dusunuyorlar. bana mantiksiz geliyor cop gibi kadinin ultra uber 100kg lik slahi tasiyip karsisindaki 100 tane dana gibi adami kesebilmesi. ha erkek icin de pek mantikli degil, ama ben hayallerimde erkek hero oldum cocuklugumdan beri, gidip kadin oldugumu hayal edip kicimi mememi duslemedim, onu dusleyen simdi zaten baska cins olmustur herhalde. orumcek adam, conan superman vs ile buyuyup normal olarak onlarin yerine koyuyorsun ya da kendine erkek bir hero yaratiyorsun hayallerinde, bilemiyorum aranizda varmi erkek olarak hayallerinde kadin hero oldugunu dusleyen, aha oyunda da bu boyle benim icin.

abaza adamlarin disi karakterlere ilgisi olduguna dair bir fikrim de yok degil :)

herkesi kapsamiyor tabiiki ama free mmolarda var oyleleri.

belkide kapsiyordur bilemem.

valla konuyla ilgili ilk ciddi ve tek cümlelik olmayan mesajında şirketler üzerine birşey yazmamışsın gibi görünüyor. ondan ziyade kadın karakter oynatanlar hakkında spekülasyon yapmışsın birden fazla, her biri belden aşağı vurma şeklinde.

ayrımcılığı kimse sahiplenmiyorsa başka sözüm yok bu tartışmaya yönelik.
Sosyal ağlarda paylaş

çıtkırıldım tiplerin çok iri yarı adamlara yumruk atıp düşürdüğü ya da roketatar kaldırdığı falan oyunlara ben de kılım lan..

çok salakça yani. öle bi tipi de oynamak istemem. çoğunu ben döverim o tiplerin.. ki inceyim ben hani..

öle bi tip ile nasıl oynayım ki oyunu.. bir eşleşme olmuyor yani.. bakıyorum ve ı-ıh.. uymamış

gta'ya ya da mafia'ya dişi karakter koy. ve... muhteşem bi oyunu al çöpe at.. hele bi de san andreas'a koysana! 25gün oyundan sonra 5gün karakterin out of order takılsın.. lol

diğer yandan askerlik ile ilgili getirilen yorumlar şahane olmuş lan..

DARPA'dan yanıt geldi, pardon abi hata etmişiz. askerlerin stress hormonları ile de araştırmalar yapıyorlarmış. onları da iptal edicez yakında dediler.. afferin dedim ben de..

ya bi de kişisel bi tercih lan bu.. bana dişi savaşçı karakteri ile gelirseniz ve bu ilk çıkan ps3 oyunlarından bi tanesi vardı. adını hatırlarsam yazarım. onun gibi olmazsa bakıp da oynamam hani. komik geliyor lan.. god of war'a donald duck'ı koymuşsun gibi oluyor.. ki bundan sıkıntı çekmeyecekler de vardır..
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Kanuni said:

disi karakter oynatmam zorda kalmadikca, allahtan oyun yapimcilarida bu sekilde dusunuyorlar. bana mantiksiz geliyor cop gibi kadinin ultra uber 100kg lik slahi tasiyip karsisindaki 100 tane dana gibi adami kesebilmesi. ha erkek icin de pek mantikli degil, ama ben hayallerimde erkek hero oldum cocuklugumdan beri, gidip kadin oldugumu hayal edip kicimi mememi duslemedim, onu dusleyen simdi zaten baska cins olmustur herhalde. orumcek adam, conan superman vs ile buyuyup normal olarak onlarin yerine koyuyorsun ya da kendine erkek bir hero yaratiyorsun hayallerinde, bilemiyorum aranizda varmi erkek olarak hayallerinde kadin hero oldugunu dusleyen, aha oyunda da bu boyle benim icin.

abaza adamlarin disi karakterlere ilgisi olduguna dair bir fikrim de yok degil :)

herkesi kapsamiyor tabiiki ama free mmolarda var oyleleri.

belkide kapsiyordur bilemem.

valla konuyla ilgili ilk ciddi ve tek cümlelik olmayan mesajında şirketler üzerine birşey yazmamışsın gibi görünüyor. ondan ziyade kadın karakter oynatanlar hakkında spekülasyon yapmışsın birden fazla, her biri belden aşağı vurma şeklinde.

ayrımcılığı kimse sahiplenmiyorsa başka sözüm yok bu tartışmaya yönelik.

boldla yazmisim ama sonrasindaki yazilarda sanirim tam anlatamamisim derdimi, oradaki hic bir ibare oyunla alakali degil, kisisel hayaller , dusunceler ve oyunlardan bagimsiz zihnimizde canlandirdigimiz herolarla ilgili idi. o yuzden o sekilde sert bir sey oldu gibi gorunuyor.

ha bana hala mantiksiz geliyor normal bir erkek cocugunun kendisini kadin bir hero olarak gormesi ve onunla mutlu olmasi. gene oyundan bagimsiz hayal gucu ve zihinsel yaziyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ha bana hala mantiksiz geliyor normal bir erkek cocugunun kendisini kadin bir hero olarak gormesi ve onunla mutlu olmasi.

abi bana da mantıksız geliyor bu..

benim kardeşim çok küçükken "he-man!" diye evde koşardı.. she-ra mı ne vardı öle bağırarak koşsa bildiğin katılırdım gülmekten..
Sosyal ağlarda paylaş

heavenly sword'daki nariko'yu diyorsun herhalde, tek başına orduları dövmesi = priceless
http://gamesnet.vo.llnwd.net/o1/gp_image/Heavenly-Sword-02.jpg
gta4'teki apaçi beliç yerine kötürüm bir karakteri bile tercih ederim, sırf o tipsiz yüzünden oynamadım oyunu.

ha bir de öyle demişsin de scarlett lucha libre ile alaşağı etmesin? (:P)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...