Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Law said: Şimdi kadına göre kılıç yaparsın 10 kiloluk kesinkin demir ile 1 kiloluk keskin demir arasında öldürme konusunda bir fark var mı ? Aslında var. Kadın 1 kiloluk demiri erkek de 10 kiloluk demiri aynı hızda sallayıp vuruyorsa 10 kiloluk demirin yaratacağı moment transferi ve dolayısıyla karşı taraftaki kişinin maruz kalacağı kuvvet daha fazla olacak. En basidinden sen kılıçla adama vurduğun zaman kılıç hiç sekmiyor ve duruyor diyelim ozaman baştaki ve sondaki moment farkı kabaca kılıcın ağırlığı ve hızı ile orantılı kuvvet de momentin değişimi ile orantılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 baba naptın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 "ayrımcılığı doğa yapıyor"un arkasına gizleniyorsanız bundan sonra oyunlarda beyaz ırk oynayamıyorsunuz, sori. :/ huun, erkeğin takadi kaç km'de kesiliyor, kadınınki kaç km'de kesiliyor onu ölçüp onu kıyaslamak lazım dayanıklılık için. dayanıklılık bir had ile ölçülür çünkü, km/s olarak değil. ferrari yük treninden daha dayanıklı değil. ha kaldı ki biz oyunları konuşuyorduk, siz %10 sürat farkını öne sürüp ayrımcılık yapılsın diyorsanız ciddi ciddi, durum çok vahimmiş. http://i190.photobucket.com/albums/z151/LAMetal_King/nomaam1.jpg http://www.80stees.com/images/Halloween_Costumes/No-Maam-Group-costumes.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 @Ardeth O zamanda kılıç sallama yada bloklama teknikleri değişirdi. Vey akdınlar kılıç yerine pillumlar kullanırdı veya daha uzun kalkanlar yada değişik adını duymadığımız silahlar çıkardı. Veya o 10 kiloluk kılıçı doğrudan bloklamazlardı, daha hafif kılıçları ile açı verecek şekilde bloklar böyle karşının momentumunu yanlara savurabilirler veya 10 kiloluk kılıçı bir adım geriye atacak şekildede bloklayabilirsin böylece momentumuda düşecekdir. Daha hafif ekipman taşıdıklarından daha çevik olacaklardı zaten çevik olabilecekleri ekipmanlara yönelirlerdi mantık olarak, çünkü karşının direk fiziksel gücünü bloklamayabilirlerdi. Bütün eğitimleri ve kılıç teknikleri çeviklik ve hız üzerine yoğunlaşırdı ve belkide karşı tarafıda farklı ekipmanlara yönlendirmek zorunda bırakırlardı belkide ağır zırhlar bundan dolayı hiç kullanılmazdı vs. Yani sonuçda binlerce argüman ortaya koyabiliriz. Ama esas olarak elimizde olan tek şey var, aynı kilo ve boyda olan bir kadınla erkek salt fiziksel güce dayanan bir mücadelede (ip çekme, koşma, birbirini itme vs.) erkek %20 kas fazlası ile avantajlıdır. Buna bakarakda yargılara varamayız. Çünkü zeka denen faktör esasdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 kadın ve erkeği ciddi ciddi karşılaştırmak çok komikmiş ama huah. yapabileceğimiz en gerçekçi tahmin şu olurdu.. eski çağlarda kadınlar savaşıyor olsalar büyük meydan savaşları iki grubun ellerini kollarını havada aptal aptal sallayarak birbirlerinin suratına çizikler atmaya çalıştığı kaos ortamlarına döner ve sonra göğüs göğüse çarpışmak yerine birbirlerinin saçlarını çekerek daireler çizerler ve yere düşerlerdi. bütün kadın gaziler kellikleri ile ayırt edilirlerdi.. bişiler denilmiş de gidin bi kadınlar basketbolu, futbolu falan seyredin.. nasıl tırt olduğunu görün. burada anlatılan zeka falan geyikleri nasıl uzaktan yakından alakasız gerçek hayatta görün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 ben oyunlarla ilgili konuşmuyorum zaten ben oyunda kendime en çok bağdaştırabileceğim karakteri açmaktan zevk alan bir insan olduğum için beyaz tenli erkek açıyorum. kısacası oyun şirketlerinin "oyuncular oyundaki karakteri kendi ile bağdaştırmayı sever" dediği ortalama oyuncu tipiyim. amma velakin gelip de burda dayanıklılık açısından kadın->yük treni, erkek->ferrai gibi bir analoji kurmak da saçma. açık ve seçik ortada abi erkeklerde testeronun daha fazla olması ortalamada onların ağır iş, kuvvet, dayanıklılık gerektiren işlerde daha tercih edilmesine sebep oluyor. Evet bir kadın da oturup hayatını anteremana ve kas yapamaya verse o da kaslı bir kadın olur örnekler var ama erkeklerin buna daha elverişli olması gibi de bir gerçek var ortada tamamen biyolojik. Yani pozitif ayrımcılığın da mantıklı olanı var mantıksız olanı var. Kadınlar daha zeki deyin onu tartışalım belki yanlış belki doğru bilmiyorum çünkü kas kuvvetinden daha kompleks bir olgu. Ama ortada kas ve testesterone gibi bir olgu varken böyle bir tartışma saçma. said: In general, androgens promote protein synthesis and growth of those tissues with androgen receptors. Testosterone effects can be classified as virilizing and anabolic, although the distinction is somewhat artificial, as many of the effects can be considered both. Testosterone is anabolic, meaning it builds up bone and muscle mass. said: Pubertal: Increased muscle strength and mass Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 lan o zaman kadın çeker tabancayı vurur adamı, al sana kadın>adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Savaş ile kasın ve hormanların ilgisi yok. Ben bunu anlatmaya çalşıyıorum. Savaşda insanlar çıplak olarak birbirlerinin üsütne koşup aha ben seni ittim düşdün aha ben kazandım demiyorlar ki. Binlerce faktör var. Bunlardan biride kas gücü olsun ama bunun etkisi ne kadardır yani avantajı %1 mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 zaten savaş kas gücüyle kazanılıyo diyende yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 abi zeka meka denmiş yukarda da zeka çok değişken bir şey. senin mesela ortaçağda orduya topladığın adamların büyük bir çoğunluğunun savaş avantajı kuvveti ve dayanıklılığına bakacak. herifi köyden alıp eline kılıcı kalkanı verip gönderiyorsun alana. yani böyle sentetik örneklerle yok işte kadın böyle taktik yapar falan diye mantıklı bir model yaratmış oluyormuş. savaş ortamında az eğitimli ve hayatını savaşçı olmaya harcamamış insanların çoğunu savaşta avantajlı kılacak olan şey kuvvet ve dayanıklılık olur kısacası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 %60-70'i daha cok. öle savaşa cıkan bütün askerler dediğin gibi aksiyonlara giricek eğitimi almıyor, ekipmanı almıyor. coğu kültürlerinden gelen bir eğitimi, üstüne calışma avlanma koşullarından gelen fiziksel gücü kullanarak savaşıyor. hani hangi cağdan bahsediyorsun bilemiycemde, 1500-1600lere kadar bu böyle istisnalar dısında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 kadınlar da evde ekmek yapıyo işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 yanı! kadın mutfakta ekmek yapmazsa o galylaı ne yiyicekde kuveetlenicek romalıyı dövecek. bide böyle düşünmek lazım. kadının savaş sanatına katkısı ekmektir arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Yüzde 60-70 çok abartı bir tahmin olmuş. Hem de çok çok abartı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Law said: Savaş ile kasın ve hormanların ilgisi yok. Ben bunu anlatmaya çalşıyıorum. Savaşda insanlar çıplak olarak birbirlerinin üsütne koşup aha ben seni ittim düşdün aha ben kazandım demiyorlar ki. Binlerce faktör var. Bunlardan biride kas gücü olsun ama bunun etkisi ne kadardır yani avantajı %1 mi ? abi nasıl bir savaş ortamı hayal ediyorsun bilmiyorum ama bu tarz toplumsal olguların yerleştiği eski çağlarda savaş dediğin zaman normal hayatında asker olmayan insanları alıp ellerine silah vs verip gönderiyorlardı. tabi ki bu durumda kas gücü ve dayanıklılık önemli bir etken olacak. adam hayatını savaş taktikleri düşünerek geçirmiyorsa o anda zekasının ne faydası olacak ona 1 saniyelik bir zaman dilimi içersinde yeni bir hareket mi geliştirecek adamın darbesinden kaçmak için. kılıcını kaldırıp bloke edecek karşıdaki adam daha güçlüyse kafasına yiyecek kılıcı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 prince of persia oynamıyosun abi sokaktan adam alıp eline kılıcı verip savaş alanına yolluyorsun tabi ki o kadar olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Law said: Yüzde 60-70 çok abartı bir tahmin olmuş. Hem de çok çok abartı. az bile söylemişim. dahada artar cünkü dolaylı yoldan, bir insanın irliği moralinide etkiliyecektir, soğukta hastalıkta aclıkta savaşın her derdinde daha sağlam durmasınıda etkiliyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 savaş teknikleri dediğin kollektif zekadan geliyor zaten. bireysel zeka ile ilgisi olsa memleketti en zeki tipleri seçer yollarlardı savaşa; ama öyle değil işte. 1000 lerce yıldır gelen birikim savaş zekası, sanatı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 http://geekofalltrades.files.wordpress.com/2008/01/conan.jpg VS http://2.bp.blogspot.com/_JmpkIMgnzIE/Sit50faXecI/AAAAAAAAfhs/rhrroQnQ-IM/s400/Meet+Irene+Andersen,+a+woman+bodybuilder+from+Sweden+2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Dursun şurda bu da sam için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 http://pix.motivatedphotos.com/2009/6/2/633795052534058740-Women.jpg amiral battı oynayın size o uyar. (:P) lol aynı anda göndermişiz nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Sam said: amiral battı oynayın size o uyar. (:P) Sam said: oynayın size o uyar. (:P) Sam said: size o uyar. (:P) Sam said: size -.-' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 işin sexistciliğe vurulmasıa ayrı yersiz. uzun boylu adama sen iyi absket oynarsın, kısa boylu adama seni sevmedim almıyorum takıma demekten farksız birseyden bashediliyor. bütün kadınlar bütün erkeklerden gücsüzdürde denmiyor edilmiyor, kücük görme yok, ama sexist? neden bijolozik bir gercek zikredildi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Cuce said: Law said: Yüzde 60-70 çok abartı bir tahmin olmuş. Hem de çok çok abartı. az bile söylemişim. dahada artar cünkü dolaylı yoldan, bir insanın irliği moralinide etkiliyecektir, soğukta hastalıkta aclıkta savaşın her derdinde daha sağlam durmasınıda etkiliyecektir. İrilik ve savaşda avantaj :), irilik görülebilirlik her zaman için dezavantajdır, hayvanlar aleminde tam aksi tabi orda bir avantaj. İriyseniz daha geniş bir hedef yüzey alanınsa sahipsiniz ister kılıç olsun ister ok ister mermi. Tamam o zama görüyorum ve artırıyorum %80. Ya ben yoruldum daha fazla argüman üretmek istemiyorum. Ama halen elimisdeki tek gerçeğin erkeğin yuzde 20 kas fazlası ile kadına göre bir avantajı olduğu fikrimi yinelemek. Hayvanlar aleminde bu kesin bir üstünlükdür, mücadelelerde. Ama savaşlarda hiç birşey ifade etmez. Hele günümüz savaşlarında komediden birşey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 aquila said: ayrımcılığı biz yapmıyoruz ki, doğa yapıyo. bunun neyini tartışıyosunuz. olm +1 gene nan :D laptop basindayim + tusum var artik. artik yazmiyorum aquila ve huun ne yazarsa benden arti 1 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar