Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hay


Eralp

Öne çıkan mesajlar

o kadar cıvadan bir şey olur mu bilmem ancak;

said:
Cıva buharlı lambalarda kullanılır. Cıva buharlı lambalar, beyaz parlak bir ışık verir. Cıva buharı çok zehirlidir. Koklamak tehlikelidir.



said:
Cıvanın buharını solumak, insanlarda gelişmekte olan sinir sistemlerine zarar verir. Çoğu insan çevrede dağılmış bulunan cıva nedeniyle, dokularında eser miktarda cıva taşır. Cıvaya maruz kalan insanın zarar görüp görmeyeceği birçok faktöre bağlı olmakla birlikte genelde zehirleyicidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

yok öyle bişe. direk damarlara verirsen ancak ya da vücutta birikmesi lazım büyük miktarların. raad ol


valla doğru söylüyor da olabilirsin de dünyanın bir çok ülkesinde yasaklı ya da yasaklanması isteniyor bildiğim kadarıyla cıvalı termometrenin ve de cıva buharı (her ne kadar yukarıda da söylediğim gibi %100 emin olmasam da) bu miktarlarda bile oldukça tehlikeli.

çok bilimsel bir şey bulamadım hemen fakat:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071122163444AA91heH
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lisede yarım kilo mu ne çalmıştım laboratuvardan, 18 sene sonra hala kimse ölmedi evde. oynaması bu kadar keyifli başka bişe daha da görmedim hehe

civa ağır metal ve evet zehirli, vücuda girdiği zaman atamıyorsun dışarı; ama öyle ufacık miktarları zırt diye insan öldüren bişe değil. vücuda girmesi de çok zor bişe ancak buharını solursan uzun zaman öyle birikiyor. sağa sola dökülen küçük miktarlardan bişe olmaz. raad olun.

hatta ingilterede 19. yy başıda sapka imalatında çalışanlar geldi bak aklıma. yıllarca bu adamlar niye ölüyor diye düşüne düşüne en sonunda civanın zehirli olabileceği geliyor akıllarına.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...