Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hay

Eralp

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
o kadar cıvadan bir şey olur mu bilmem ancak;

said:
Cıva buharlı lambalarda kullanılır. Cıva buharlı lambalar, beyaz parlak bir ışık verir. Cıva buharı çok zehirlidir. Koklamak tehlikelidir.

said:
Cıvanın buharını solumak, insanlarda gelişmekte olan sinir sistemlerine zarar verir. Çoğu insan çevrede dağılmış bulunan cıva nedeniyle, dokularında eser miktarda cıva taşır. Cıvaya maruz kalan insanın zarar görüp görmeyeceği birçok faktöre bağlı olmakla birlikte genelde zehirleyicidir.
Mesaj tarihi:
kimya lab dan hatrladıım kadarıyla bu cıva dağılmıo sürü halinde hareket ediyo. altına gazete ser sonra klavyeyi ters çevir. dökülür belki. dökülürse ne ala
Mesaj tarihi:
huun said:

yok öyle bişe. direk damarlara verirsen ancak ya da vücutta birikmesi lazım büyük miktarların. raad ol

valla doğru söylüyor da olabilirsin de dünyanın bir çok ülkesinde yasaklı ya da yasaklanması isteniyor bildiğim kadarıyla cıvalı termometrenin ve de cıva buharı (her ne kadar yukarıda da söylediğim gibi %100 emin olmasam da) bu miktarlarda bile oldukça tehlikeli.

çok bilimsel bir şey bulamadım hemen fakat:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071122163444AA91heH
Mesaj tarihi:
civaya dokunma. o kadar diyorum. biyokimya öğrencisiyim... labaratuarda civanın bulunduğu bir aletle çalışırken eldiven takmamıştım... dövüyodu gözetmen. ağzımı kırıyodu. ölmek mi istiyosun lanet olsun adamım diye atarlanmıştı
yaa...yaa...
Mesaj tarihi:
lisede yarım kilo mu ne çalmıştım laboratuvardan, 18 sene sonra hala kimse ölmedi evde. oynaması bu kadar keyifli başka bişe daha da görmedim hehe

civa ağır metal ve evet zehirli, vücuda girdiği zaman atamıyorsun dışarı; ama öyle ufacık miktarları zırt diye insan öldüren bişe değil. vücuda girmesi de çok zor bişe ancak buharını solursan uzun zaman öyle birikiyor. sağa sola dökülen küçük miktarlardan bişe olmaz. raad olun.

hatta ingilterede 19. yy başıda sapka imalatında çalışanlar geldi bak aklıma. yıllarca bu adamlar niye ölüyor diye düşüne düşüne en sonunda civanın zehirli olabileceği geliyor akıllarına.
Mesaj tarihi:
Eralp said:

klavyenin derdinde değilim, nasıl temizlicem ne edicem onu düşünüyorum. Cıva baya zehirli bi madde çünkü 1gramı öldürüyo adamı.

tamam zarali birsey olabilirde abarttin gibime geliyor. Abi millet g*tüne sokuyor onu ates ölcmek icin. Lütfen aydinlat beni.
Mesaj tarihi:
Biraz araştırınca cidden zehirli bir madde olduğunu anlarsınız, özellikle cıva buharı. 114 zehirlenme hattını aradım ordan yeterli bilgiyi aldım, ordaki doktor kadın üzerinde giydiklerini, hatta halıyı falan da mümkünse çöpe at dedi, o derece yani.
  • Yeni Oluştur...