Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 GAINWARD nVIDIA GeForce FX5900XT Video Card, 128MB DDR, 256-bit, DVI/TV Out, 8X AGP, Model "FX PowerPack! Ultra/1100XT kart hakkinda ayrintili bilgi icin buraya: http://www.newegg.com/app/viewproductdesc.asp?DEPA=0&description=14-128-185&ATT=Video+Cards&CMP=OTC-B1zrat3 Karti acikcasi baya begendim ama sonucta benden daha bilgiliside vardir ve görüslerini almak isterim, yaklasik ayni fiata daha iyisi varsa paranin bosa gitmesini istemem...Fiat limiti 220euro...Kac dolar ediyor hicbir fikrim yok kurlari takip etmiyorum su siralar...Yukaridaki kart almanya icinde 180euro (vergi icinde)... Herneyse yorumlari bekliyorum...Carsamba günü saat aksamüstü 5-6 ya kadar fikirimi degistirmessem yada daha iyi bir opsiyon bulamazsam bu kart i alicam....Yazin bakalim yorumlari :D[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 11 Ağustos 2004 23:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 kart güzel gibi. ama 256mb olsa daha güzel olurdu. artık oyunlarda 128 mb yetmez. hele 4xAA açmak istediğinde zorlanırsın :D[signature][hline]iyi adam kötü adam çirkin adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Ya bende düsünmedim degil ama bu kart 256bit lik bi kart sonucta...256mb lik kartlarda fiat baya ucuyo ya bone :( bu arada o persembe günü olucak, gün kavramim sasmis... [signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 12 Ağustos 2004 00:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 said: BOccOB, 12 Ağustos 2004 01:03 tarihinde demiş ki: 128 gayet yeterli... daha oyunlar bu 128mb ramin 3/4ünü kullanmıyor... O yüzden için rahat olsun, bu kart seni epey idare eder... Acikcasi bu mesajin baya rahatlatti, cünkü inanilmaz bi celiski icersindeydim acaba 3-4 ay daha bekleyip 256mb lik mi alsam diye...Sagol :)[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 256mb ramin avantajı, 4xAA, 8xAA felan açtığında ortaya çıkıyor. yoksa o kartla çok rahat doom 3 oynarsın ve ultrada oynarsın. ama 256mb kadar rahat bir şekilde AA felan açamassın.[signature][hline]iyi adam kötü adam çirkin adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 said: Bonecrusher, 12 Ağustos 2004 01:39 tarihinde demiş ki: 256mb ramin avantajı, 4xAA, 8xAA felan açtığında ortaya çıkıyor. yoksa o kartla çok rahat doom 3 oynarsın ve ultrada oynarsın. ama 256mb kadar rahat bir şekilde AA felan açamassın. bone sus lan moralimi bozma ucucam simdi sana kafayla :D[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 said: BOccOB, 12 Ağustos 2004 01:03 tarihinde demiş ki: 128 gayet yeterli... daha oyunlar bu 128mb ramin 3/4ünü kullanmıyor... O yüzden için rahat olsun, bu kart seni epey idare eder... hayır hayır hayır. şu günden itibaren çıkacak her oyun 128 mb'lık kartları zorlayacaktır (fps türü oyunlar) doom3'e bakın 9800pro'ları zorluyor halflife2 de zorlayacak. mmorpg oynuyorsanız zaten ekranda o kadar karakter varken 256 mb'lık ekran kartı şart sayılır (güzel detayda oynamak isityorsanız) adam gibi oyun oynamak istiyorsanız ekran kartınıza 500 dolar vermelisiniz ve yeni çıkan x800pro/xt veya 6800gt/ultra almalısınız[signature][hline]Old loves die hard Old lies die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadbutTrue Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 cok para lazım bunlara cook.[signature][hline]..yeah.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 256 nin avantaji 2 yerde ortaya cikar eger cozunurlugu 1024 uzerine cikarirsan bariz gozukur eger 800 yada 1024 lerde aa acarsan az gozukur bende 1024 de aa kapali detail acik max fps istiyorum vede ucuz olsun dersen 128lik 5900 yeter, ama 5950 dusunebilirsin[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 :) ekranda 114 adam olmus 2 adam olmus, isiklandirma sagdan vurmus ustten aynadan yansimis, hafizanin MIKTARININ bu bilgilerin monitore yansimasinda hicbir gorevi yok, sadece hafizanin hizinin az cok onemi var. o islere gpu bakiyor[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Vampire sana tavsiyem bunun Leadtek olanını bulman. Bir arkadaşım aldı ve şuan fx5950u seviyesinde. Yani overclocku basit ekran kartına fx5950u biosu flashlıyorsun açılıyor test yapıyorsun bitiyor. Overclock yapmıcaksan bilemem tabi :I[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Dün gece saat 4 e kadar bu kart hakkinda aciklamalari ve incelemeleri okudum, ve su an piyasadaki en güclü 128mb lik fx5900 kart oldugu her testte göründü...Ama beni daha cok etkileyen overclock yapilmasi durumunda cikacak sorunlarin garanti kapsaminda olmasiydi... Yani adamlar istediginiz gibi bokunu cikarmadiginiz sürece overclock edin diyor...Bende dayanamadim ve 3-4 saat önce karti aldim, normal fx5900 lerin 300w power supply istemesinin aksine bir kicima bu kartim min 350w PS istemesi dolayisiyla yeni bir PS kacti... Heyecanla eve geldim karti install ettim ve temiz bir SP2 entegre edilmis windows kurdum..ayarlari yaptim driverlari yükledim ve en son olarak performans testi icin DOOM3 ü yükledim...Ve gözlerime inanamadim...Testi overclocksuz yaptim...Oyun konfigürasyonu High Detail 1152*768 4xAA ve en kalabalik savaslarda bile 30 fps in altina düsmedi, fps %90 60 sinirina dayanmis sekilde oynaniyor zaten hayal ettigimde buydu...Bunun yaninda pixel shading 2.0 + Directx9.0 compatibility (eski kartim G4ti 4200 oldugundan böyle bir lüksüm yoktu) ve kalite inanilmaz oranda artti ve gözelirime inanamadim... Yüksek seviyedeki kartlarla DOOM3 oynayanlarin neden bas bas bagirdigini simdi anladim acikcasi, bütün bunlardan sonra oyunu oturup bastan oyniycam acikcasi, bu kadar büyük bir kalite farki beklemiyordum acikcasi...Eski kartimladda high detail yapmistim ama grafik kalitesi hicte böyle degildi, kisaca yeni kartttan oldukca memnun oldum... 256mb lik versiyonu ile 128 arasinda bir ucurum oldugu icin bunda karar kildim ama acikcasi hicte üzgün degilim... Bu arada dedigin gibi leadtek olayina baktim ama gerek duymadim cünkü ayni sey Gainwardlada oluyormus zaten gainward in hizlari diger kartlara göre yüksek ve az önce denedigim overclock ile bu hiz 475/890 a cikiyor ki cok büyük bir performans artisi, normal GFX 5900 lerde hiz 390/700 ne yazikki ve bu hiz olayi ile 256bitlik veri yolu benim bu karti almamdaki en büyük etken oldu... Tavsiyeler icin cok tesekkürler...[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 hayırlı olsun .. ben de 9600xt yle böyle bir anı nfs:underground la yaşamıştım... verdiğin onca parayı bir anda unutturuyor :))[signature][hline]sadece ölüm ... anlam bulur gözlerinde ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 said: odchu, 12 Ağustos 2004 19:19 tarihinde demiş ki: hayırlı olsun .. ben de 9600xt yle böyle bir anı nfs:underground la yaşamıştım... verdiğin onca parayı bir anda unutturuyor :)) sagol :) ilk parayi bayilinca insanin icine oturuyo "naptim lan ben" oluyosun ama ise yaradigini görünce harbi unutturdu :D[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 :) gule gule kullan kardes bende hatirliyorum gecen sene msi 5900 almistim 2 oyun acip oss yuzunden satmak zorunda kalmistim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Ramlarla FSAA yı bağlamışınız birbirine ilginç. Bende zannediorumki ; RAM dediğiniz şey sadece texture size ve yüksek çözünürlük ile ilgilidir. Yüksek çözünürlükte daha fazla texture ekranda göründüğü için. FSAA'da ram kullanılıo tabi ama öyle ahım şahım deil. Çok ayrıntılı bilmiorum ama ufak bir buffer olayından ileri gitmemesi lazm FSAA'da ram'ın rolünün. Tabi ram hızının çok büyük rolü var. O yüzden çok fazla ramdan öte hızı iyi olmalı.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Abi eleman kafeye 6800 taktı bilgisayar gelen geçen sırayla Far Cry bitiriyor[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 said: Infeqted, 12 Ağustos 2004 01:52 tarihinde demiş ki: 256 nin avantaji 2 yerde ortaya cikar eger cozunurlugu 1024 uzerine cikarirsan bariz gozukur eger 800 yada 1024 lerde aa acarsan az gozukur bende 1024 de aa kapali detail acik max fps istiyorum vede ucuz olsun dersen 128lik 5900 yeter, ama 5950 dusunebilirsin töbe, everquest 3-4 ay sonra çıkacak ve minimum 256 mb ekran kartı isteyecek. şu dönemden sonra çıkan oyunların hepsini ağız tadıyla full detay 1024 veya 1280 oynamak için 256 mb ekran kartı gerekecek. şu andaki doom3 için bile geçerli bu. 256mb 9800xt, 128mb 9800pro'ya oranla daha iyi performans veriyor. gözümle gördüm 2 makinada yanyana.[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 ya iyi de, arada Vampire'in dediği gibi ciddi bir fiyat farkı var. herkes bir grafik kartı için o kadar para veremeyebiliyor. bu durumda da 128mb kartlar arasında en iyisini seçmek gerekiyor. belki yeni çıkacak oyunları son grafik 8xAA oynayamaz yavaşlamadan, ama sonuçta çok uzun süre rahat rahat oyun keyfi yaşayacağına hiç şüphem yok. bu civarda bütçesi olanlar için çok iyi bence, güle güle kullan Vampire. yeni kartınla keyifli oyunlar.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 paradan bahseden yok ki burada. pahalı evet ona bişey demiyorum ama yukardaki mesajım yanlış bilgi düzeltmek amaçlıydı zaten. ekonomik seçim sunmak diildi amacım[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 said: Mirage, 13 Ağustos 2004 22:42 tarihinde demiş ki: ya iyi de, arada Vampire'in dediği gibi ciddi bir fiyat farkı var. herkes bir grafik kartı için o kadar para veremeyebiliyor. bu durumda da 128mb kartlar arasında en iyisini seçmek gerekiyor. belki yeni çıkacak oyunları son grafik 8xAA oynayamaz yavaşlamadan, ama sonuçta çok uzun süre rahat rahat oyun keyfi yaşayacağına hiç şüphem yok. bu civarda bütçesi olanlar için çok iyi bence, güle güle kullan Vampire. yeni kartınla keyifli oyunlar. Sagol mirage...Mirage dogru söylemis acikcasi, sabo sende haklisin sonucta 256mb daha iyi ama fiat farki cok fazla..Bu kart beni uzun zaman götürür cünkü GFX5900 ler arasindaki en hizli kart ve overclocklu hizlari yazdim oraya, 8-10 saat review okudum bu karti allmak icin, gönül isterdi ki 256 olsun ama bu bile g4 ti4200 den sonra kral gibi oldu...1280*1024 zaten monitörü 60mghz e düsürdügü icin (17") bu cözünürlük seviyesini hic kullanmiyorum ve su an doom3 u high detail 1152*864 4xAA ile deli akisakn oynuyorum yukarda yazdigim gibi, 256 ramli almak icin su anki fiatinin 2 kati fiat ödeyemiycegimden degil ödemem zaten...6800 ler daha yeni cikti ve yeni modelleride ciktikca eskilerin fiatlari hep düsmye devam edicek, amac 256mb lik kartlarin standart seviyeye inmesi icin gereken periyodda idare edicek bir kartti ki bu kartta o kart...1 sene sonra 256 standart seviyelere düstükten sonra düsünülcek bi olay o...Ama su an 128 ve 256 arasinda en asa 100-150euro fark ediyor ve tamamen ayni clock speedlerle...3D dünyasi bir gecis asamasinda su an ve bunu en az zararla atlatmak enim amacimda...3-4 ay öncenin en güclü karti var su an elimde ve bu kadar cabuk su koycagini sanmiyorum[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 sabo ekran kartinin yapisi olarak dediginin olmamasi lazim. fark baska birseyden kaynaklaniyordur, digerinin ramleri daha kalitelidir. veya onda 48 t&l kaplayicisi vardir ama sen bunu kapatmissindir 9800 u 9600 a arti yapan ozellikleri kullanmiyorsundur, ram hizi performansi belirlemistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 said: Catscratch, 12 Ağustos 2004 22:25 tarihinde demiş ki: Ramlarla FSAA yı bağlamışınız birbirine ilginç. Bende zannediorumki ; RAM dediğiniz şey sadece texture size ve yüksek çözünürlük ile ilgilidir. Yüksek çözünürlükte daha fazla texture ekranda göründüğü için. FSAA'da ram kullanılıo tabi ama öyle ahım şahım deil. Çok ayrıntılı bilmiorum ama ufak bir buffer olayından ileri gitmemesi lazm FSAA'da ram'ın rolünün. Tabi ram hızının çok büyük rolü var. O yüzden çok fazla ramdan öte hızı iyi olmalı. evet dogru dedigin, sadece ramlerde akumulasyon olmamasi lazim aa'nin ram e tek gereksinimi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Bu arada RAM in yüksekligi texture kalitesiyle dogru orantili olarak hizi getirir...Diger olaylarin bununla pek (pek diyorum yanlis anlasilmasin) alakasi yoktur...Texture quality ne kadar yüksekse ve boyut ne kadar büyükse gpu nun ramini o kadar zorlar ki bu durumda su an piyasada sadece 2 oyun var ki bunlar Farcry ve Doom3...Ikisinde de high detail rahatlikla oynanabiliyor su kartla ve eklemem gerek bu oyunlari Ultra High da full detail pürüssüz kaldirabilicek kart yok ne yazikki, özellikle doom3ü en yüksek cözünürlük full detail 8xAA vs vs de 6800 ultra bile zorlaniyor cünkü cok yüksek kaliteye sahip texturelar 512 ram istiyor minimum smooth calismasi icin ki su an zaten piyasada öyle bir kart yok... inf daha hizli atmis mesaji :D [signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 13 Ağustos 2004 23:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 şu anda memnun tabi. 2-3 ay sonra bak gör memnun olucak mı. bırak high'ı, medium detailda bile oyunlarda kartın anası ağlıcak. bu ekran kartlarında her zaman şunu gördüm. en üst modelin 1-2 model altını alıcaksın. fiyatı da çok aşmış olmuyor. en uzun süre idare eden de o oluyor[signature][hline]Old loves they die hard Old lies they die harder... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar