Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Ciprian

Öne çıkan mesajlar

Venator said:

Az önce çok klasik bir ZvT maçı oynadım. Adam marine+tank gitti, çok güzel timing push yaptı tam mutalar çıkmadan önce hızlı aldıgım xp'ye girdi. Banelingler marineleri yedi ama zerglingler kalanları alamadı. Haliyle xp'yi kaybettim ama mutalar ile günü kurtardım. Üssünü harasslıyordum ki kalan marineler ile biraz tuttu, hemen ardından da viking gecikmedi.

Havada vikingleri ezmeme, elemana xp aldırmamama ve de xp'mi geri kazanmama ragmen elemanın thor'a gitmesini engelleyemedim ve 3 tank 2 thor 4-5 civarı viking ve onlarca marine ile beni resmen steamroll etmesine hicbisey yapamadım. Hydra denedim ama cok sayida degillerdi ve tanklara karsi eridiler. Mutalari hic sokamadim thorların arasına ama yine en sonda pek bisey yapamadilar. Lingler de yine mass marine ve tank altinda eridi. Baneling basabildigim zamanda iyiydi ama ona da gaz yetmedi cok fazla basamadim :)

Kısacası, neredeyse bütün oyun boyunca ekonomik avantajda olmama ragmen yok yani, muta da ise yaramadı. 1/1/1 ya da mech gidince terran direk eriyor ordum. Ancak cok daha iyi oynayınca, ya da terran burrowlanmıs roachları yemek gibi hatalar yapınca kazanabiliyorum gibi hissediyorum T'ye karsı.

özet: kaybetmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Seceba said:

Venator said:

Az önce çok klasik bir ZvT maçı oynadım. Adam marine+tank gitti, çok güzel timing push yaptı tam mutalar çıkmadan önce hızlı aldıgım xp'ye girdi. Banelingler marineleri yedi ama zerglingler kalanları alamadı. Haliyle xp'yi kaybettim ama mutalar ile günü kurtardım. Üssünü harasslıyordum ki kalan marineler ile biraz tuttu, hemen ardından da viking gecikmedi.

Havada vikingleri ezmeme, elemana xp aldırmamama ve de xp'mi geri kazanmama ragmen elemanın thor'a gitmesini engelleyemedim ve 3 tank 2 thor 4-5 civarı viking ve onlarca marine ile beni resmen steamroll etmesine hicbisey yapamadım. Hydra denedim ama cok sayida degillerdi ve tanklara karsi eridiler. Mutalari hic sokamadim thorların arasına ama yine en sonda pek bisey yapamadilar. Lingler de yine mass marine ve tank altinda eridi. Baneling basabildigim zamanda iyiydi ama ona da gaz yetmedi cok fazla basamadim :)

Kısacası, neredeyse bütün oyun boyunca ekonomik avantajda olmama ragmen yok yani, muta da ise yaramadı. 1/1/1 ya da mech gidince terran direk eriyor ordum. Ancak cok daha iyi oynayınca, ya da terran burrowlanmıs roachları yemek gibi hatalar yapınca kazanabiliyorum gibi hissediyorum T'ye karsı.

özet: kaybetmiş

cok kısa bir ozet olmuş :) XD
Sosyal ağlarda paylaş

Kaptim olayı biraz, olay creep'i erkenden yayip MM erken rush sirasinda baneling'i gorunce kacamadan tum ordusunu bane+speedlinglerle halledip T üzerinde baskı kurmakmıs. XP'yi kaybetmeyip baskıyı T üzerinde koruyabilince rahatladım. Banelingleri mayin olarak kullanan baska bi replay daha gordum o da cok faydali oldu :)

Replayler icin saol tunca, simdi cekip izliyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Brood Lord'un saldiri mekaniginin nasil oldugunu tam olarak bilen var mi?

Bunu sormamin sebebi Brood Lord'un uzerinde hava silahi, Broodlinglerin uzerinde ise yer silahi gozukmesi.

Anladigim kadari ile hedefe bir Broodlingi ilk firlattigi zaman Brood Lord'un silahi zarar veriyor, daha sonra ise Broodlingler saldiriyor. Dogru mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Slm Paticikçiler
Benim Sc1 deki ırkım Z'idi. Battle Nette yaklaşık 3000-4000 maç yaptım. Sc2 de de random 100 civarı maç yaptım. Sc2 Zergü hakkında ve genel zerg mantığı gibi bi yazı yazmaya çalıştım. İlk önce benim genel kullandığım açılış :
14-15 drone dan sonra spawnin atıyorum. Ve bence Sc2 Zerg de olmazsa olmaz baneling+zling yapıyorum.(Baneling çok harika bişi bütün z oyuncuları kesinlikle her çatışmada kullanmalı). Ama banelingler ve diğer üniteler iç içe olmalı. Yoksa banelingler adamlara ulaşamadan telef oluyor üzülüyor insan. Hem düşman banelinglerden kaçarken zlingler vurabiliyor ünitelere. Baneling+zlingle baskı uygularken roach binanı çoktan attın. Hydra diye düşünen arkadaşlara tavsiyem eğer düşman hava ünitesi çıkıcaksa/çıkmışsa hydra yapın. Çünkü roachlar çok rahat üreyebiliyorlar. Daha ucuzlar+ daha çok hit pointleri var + daha fazla damage veriyorlar. Ve Lair istemiyorlar :) Ve gömülmeleriyle iyileşebiliyorlar. Düşman base'ine girmenize olanak yoksa hemen exp alın. Rakibinizden fazla expiniz olsun. Zerg olarak düşmandan daha fazla expe sahip olmanız gerekir. Aslında bütün oyun exp almak ve onu koruyabilmekten geçer.hmm daa sonraa...
Diğer iki ırkıda oynayıp öğrenmeniz oyunu okumanıza yardımcı olucaktır. 10 oyun z oynuyorsanız bir oyunda terran oynayın mesela. (Ben Sc1 de oynadım mı.. HAYIR..)Neyse Z'ye dönelim:

Her zaman upgrade i düşünmeyin oyunun uzuyacağı belli ise yapın. Bir de şu yönden bakın : Zerg Upg. parasıyla Exp alabilir.
Bu forumdakiler mutadan baya hoşlanıyor heralde :) Muta bana göre Starcraftın en iyi ve kullanması en zor ünitesidir. Bir kere mutalar çıktığında çok sayıda birden çıkmalı. Yani zor olan kısmı larvaların hazırda beklemesi ve mineral gazın muta sayısına göre ayarlanması lazım. İlk önce herkesin bildiği gibi Mutalarla işçilere saldırılır. Eğer savunma varsa base çevresinde dönüp açık arayın başka saldırıcak yerler bulun. Ve mutalarla sürekli vurup kaçın. Zarar veremiyorsanız adam base e kapatmışsa kendini EXp almanın upg yapmanın zamanıdır. Çok büyük bir zarar vericekseniz tabiki feda edin mutaları fakat kaybetmemeye bakın onları Mutalarla haritaya hakim olursunuz. Rakip kolay exp alamaz ve drop yapamaz size. Youtube dan falan sc1 muta replayleri izleyin.
Late game de kullanılması gereken şeylerden biri kesinlikle infestordur.(infestordur mu infestordır mı yazsam bilemedim ) Thor , Tank , High Templer gibi size ciddi zarar verecek şeyleri bi süre kullanmanızı sağlar. Aynı zaman da gömülüp ilerleyebiliyor arkadaş.
Nydus kanal, Overlord ile drop güçlü bir defansı geçemiyeceğinizde kullanabileceğiniz taktikler. Fakat bu gibi taktikleri düşmanınız zaten sezecektir. Önemli olan bunu hızlı bi şekilde, düşmanın bu gibi bir atağa önlem almasından önce gerçekleştirmeniz.
Broodlord yanına destekçi isteyen harika bi birim en güzel destekçisi de hydra dır.
Rakibe sürekli baskı yapın kapısının önünde bekleyin ordunuzla. Yani ünite yapıpıp düşmanın sizin baseinize gelmesini beklemeyin. Unutmayın ki Zerg harita merkezinde yapılan savaşlarda daha başarılıdır. Düşmanın baseinize gelip tankı dayamasına yada canon atmasına izin vermeyin yani vermemeye çalışın.
Bütün haritayı çamur yapmaya çalışın. Şu penis crawlerlar yürüyor çamurda harika bişi. Ve çamur düşman baseine geldiğinde rakibin morali oldukça bozuluyor. Bizzat kendim yaşadım Terran oynarken. (Oynamaya çalışırken)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...