Bordomavi Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 op değil, dengesiz. 2 tanecik viking ile haşat edilen overlordlar mı? ultralisk ordusunu haşamat eden t2 unit maradur mu? yanlarına yaklaşılmayan tanklar mı? yoksa lt de high grounda drop yapılan thor mu? ya da onu geçtim, hopetorcher mıydı neydi, son toss genious u yenerken nasıl yendi? durdurulamaz bir thor rush ile. yani terranda çok dengesiz taktikler var. zergin ise farkındaysanız tek yaptığı ling muta şu aralar. buna çare olacak şekilde oynayın alın maçınızı bu kadar basit... çıkıp ta zergin şusu çok güçlü busu çok güçlü demesin kimse. her ırkta op birşeyler elbet bulunur... turnuvalarda ırkların gücü değil, oyuncuların zekası yarışır. nestea harika bir oyuncuydu, haketti ve aldı bu kadar basit açıklaması. nazgul de çok güzel bir taktik ile idrayı duman etti. iyi oynayan kazanıyor. beceremeyen de forumlarda dengesizlikten yakınıyor. dengesizlik yok demiyorum tabii ki ama, bu kadar abartılacak kadar olmadığı kesin.
pROpRObe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 phoenixlerden alıp veremediginiz nedir bilmiyorum ama protossun en müthiş ünitelerinden birisi ki o gitsin corsair geri gelsin fln yazmıssınız.. corsairi da cok severdik sayardık hey gidi diyorum ama, phoenixe degişmem hayatta.. bu arada her türlü mutayı da ezer phoenix.
Bordomavi Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 proprobe hocam phoenix te zergin kabusu. corruptor çıkana kadar mahfediyor zergi iyi kullanılırsa. ama çok tercih edilmediği için kimse yazmıyor burada. sık sık kullanılsa insanlar phoenix ten yakınacak bu sefer de :)
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Bordomavi said: op değil, dengesiz. 2 tanecik viking ile haşat edilen overlordlar mı? ultralisk ordusunu haşamat eden t2 unit maradur mu? yanlarına yaklaşılmayan tanklar mı? yoksa lt de high grounda drop yapılan thor mu? ya da onu geçtim, hopetorcher mıydı neydi, son toss genious u yenerken nasıl yendi? durdurulamaz bir thor rush ile. yani terranda çok dengesiz taktikler var. zergin ise farkındaysanız tek yaptığı ling muta şu aralar. buna çare olacak şekilde oynayın alın maçınızı bu kadar basit... çıkıp ta zergin şusu çok güçlü busu çok güçlü demesin kimse. her ırkta op birşeyler elbet bulunur... turnuvalarda ırkların gücü değil, oyuncuların zekası yarışır. nestea harika bir oyuncuydu, haketti ve aldı bu kadar basit açıklaması. nazgul de çok güzel bir taktik ile idrayı duman etti. iyi oynayan kazanıyor. beceremeyen de forumlarda dengesizlikten yakınıyor. dengesizlik yok demiyorum tabii ki ama, bu kadar abartılacak kadar olmadığı kesin. Orada thor pushtan degil, protoss olan herif genius un ünit kompozisyonuna iyi cevap veremediginden kaybetti ki genius ın tüm maçlarını izlediysen adamın esprisi tech transitionları ve ünit kompozisyonu cok iyi yapması, ona dayanarak terran op/dengesiz diyorsan cok hatalısın. Bu arada Idrayı yenen sey (ki idra haterim forumda bilen biliyor) nazgulun taktiginden cok idranın repetitiveligi oldu. Bizim forumdaa high gold/mid play biri dahi idranın replaylerini inceleyeyip adamı 1 oyuncukta olsa yenebilir. Bu arada thor rush imba degil, tek kötü tarafı zealotlar thoru u repair eden scv ler yerine thoru u priotirize ettigi icin karsılaması cok zor, büyü kihtimalle sonraki patch auro-repair eden scv lere priority verip düzeltir blizz.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bordomavi said: oyunda patch üzerine patch geliyor, blizzard oyuncuların istatistiksel durumlarına göre patchlerdeki düzeni değiştiriyor. eğer roach op ise, bir dahaki patch'te nerflenecektir. yok öyle bir şey, öyle olsa zerg zvp ve zvt'de 50% win oranıyla bu kadar buff almazdı. bariz bi şekilde zergler 2 ay ağladığı için buffladılar.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 DeathWarrioR said: 14 hatch atan zergi cezalandırmazsan ezer zaten. erken baskı yapacaksın. gerekirse 4gate allin tarzı haraketler yapacaksın. veyahut sende erken nexus atıp photon koyacaksın. gerekirse allin nedir ya, allin'i standart bi build order gibi görmeyi bıraksın lütfen insanlar.
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bordomavi said: op değil, dengesiz. 2 tanecik viking ile haşat edilen overlordlar mı? ultralisk ordusunu haşamat eden t2 unit maradur mu? yanlarına yaklaşılmayan tanklar mı? yoksa lt de high grounda drop yapılan thor mu? bir kere overlordlar yavaş diye terran'ın vikingleri op mi oldu? marauder dışında armored uniti etkili bi şekilde alacak ünitesi yok zaten terran'ın. ona bakarsan da t1 ünitesi zerglingler t3 ünitesi thor'u alır, dümdüz bakarak op demek biraz saçma. tanklar da zaten nerf yedi, ve o kadar kötü mobiliteye sahip bi ünite bi zahmet yanına yaklaştırmasın. zaten en kötü mutalarla direk bypass edersin tankları hehe. lt'de high grounda drop yapmak da biraz ekstrem bi örnek, scrap station zerg avantajı veya kulas ravine'de blink stalkerlar gibi. ama şu anki map poolda terranın favored maplerin daha fazla olduğu doğru. hani terran'da saçma şekilde güçlü olan tek şey reaper'dı bence, onu da direk oyundan sildiler zaten nerflemek yerine. benim zerglerde her zaman şikayetçi olduğum ünite başından beri mutalisk zaten nefret ediyorum. roachı daha da bufflasınlar isterlerse de mutaya nerf gelsin sdf
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 bir protoss olarak mutaliskte sorun görmüyorum. gayet güzel ünit.
BAIIHAN Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 http://us.battle.net/sc2/en/blog/1136961 istatisikler yayınlanmış
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 said: In effect, the matchmaking system could be hiding balance issues --
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 devami var o cumlenin yahu.. In effect, the matchmaking system could be hiding balance issues -- if we didn't use an adjusted win percentage which takes the matchmaker's effects into account
huun Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben balans konusunda gereken girişimleri yaptım arkadaşlar, endişeniz olmasın bundan sonra. geçen gün bahsettiğim tech support istedim dediğim olaydan sonra bi anket doldurmamı istemişler. balans işine bakan ekibi olduğu gibi kovun, forumlarda çok daha iyi iş çıkartacak insanlar tanıyorum dedim. benim gibi birisinin bu tavsiyesini görmezden geleceklerini sanmıyorum :D Mum_Chamber said: if we didn't use an adjusted win percentage which takes the matchmaker's effects into account bu bahsettiği de %10 farka kadar normal, üstüne çıkarsa sorun olabilir.
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Ben Kore istatistiklerine bakarım arkadaş : Z önde
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Kore - Diamond PvZ istatistiği bence konuşuyor.
xunn Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Tyrannus said: xunn said: Yok canım istedigini oynasın ama bir dengesizlige YOK DENGESİZLİK BIK BIK yapılması kışkırtıyor insanları. Birden süper yetenekli mi oldu yani zergler? Yok böyle bir olay ya. Zealot rush nerfü yüzünden şu an early pressure'ı yok protoss'un. Reaper da gitti resmen. Void gitti. Su an roach'a tier 1'de işleyen hiçbirşey yok. O kadar komik ki şu. abi stalker marauder 1v1de tecavüz ediyo roacha? Stalker 3-3 upgradeli olsun 0-0 roach alamıyor.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 huun said: Mum_Chamber said: if we didn't use an adjusted win percentage which takes the matchmaker's effects into account bu bahsettiği de %10 farka kadar normal, üstüne çıkarsa sorun olabilir. i-ih. adamlar diyor ki, matchmaking sisteminin amaci tam denk yetenekte oyunculari eslestirmek. oyle olunca da herkesin by default %50 kazanma sansi var. baska deyisle, matchmaking'in amaci herkese %50 ihtimalle kazanabilecegi oyunlari oynatmak. o yuzden de irklar arasi denge nasil olursa olsun her irk %50 oranla kazanacak. cunku sadece irklarin ayni seviyedeki oyunculari eslesecek bu yuzden de mesajin ilk bolumu "In effect, the matchmaking system could be hiding balance issues " bunun onune gecmek icin de bir formul uyguluyorlarmis, cok kompleks oldugu gerekcesiyle de detaylarini aciklamiyorlarmis. onun sonucunda cikan kazanma oranina da "adjusted win percentage" diyorlar. bahsettigi o. muhtemelen skill ranking'le degil de, irk icindeki siralamayla da bir kiyas olusturuyorlardir. misal 1000. zerg ile 1000. toss oynadiginda kim kazaniyor gibi (bunlardan biri diamond diger platin olabilir sonucta).. boyle milyonlarca oyundan datalari oldugu icin cok uygun sonuclara ulastiklarini dusunuyorlarmis.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 dedim ya demem mi. carptim agzina bir tane. dedim bana yalan konusma cocuk!
bakas Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Ya bir de görüyoruz adam 25 maç atmış 19unu kazanmış diamond 2300üyle eşleşiyor mmr gerizekalı şekilde fazla olduğu için. Bu yüzdelerin oynaşması o kadar önemli değil o yüzden, dedikleri gibi derin bir formülle hallediyorlar zaten işi. Korede zerg ezmiş amerikada protoss ezmiş diye patch çıkartamazlar yoksa çünkü o oranlar hiçbir zaman eşit olmayacak.
Sage Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 NA - Diamond – 11/11 PvT: 55.3% PvZ: 52.1% TvZ: 48.4% Korea – Diamond – 11/11 PvT: 58.0% PvZ: 43.0% TvZ: 46.1% Europe – Diamond – 11/11 PvT: 48.3% PvZ: 51.5% TvZ: 51.4% Avrupa balanced abi nerf Kore.
Oymanq Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Sage said: NA - Diamond � 11/11 PvT: 55.3% PvZ: 52.1% TvZ: 48.4% Korea � Diamond � 11/11 PvT: 58.0% PvZ: 43.0% TvZ: 46.1% Europe � Diamond � 11/11 PvT: 48.3% PvZ: 51.5% TvZ: 51.4% Avrupa balanced abi nerf Kore. Yanlız burda oha gibi bir fark var. Avrupa pvt %48 - Kore pvt %58 Yani koreli protosslar %10 daha fazla kazanıyor terranlara karşı. Ne basıyosunuz arkadaş bizde ondan basalım ya..
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 bu sayıları hala terran şöyle op marauder böyle imba nerf mule falan diyenlere tekrar tekrar göstermek istiyorum
xunn Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 tunca said: xunn şaka mısın ya sdfjkl gökçen öyle dediydi valla.
Öne çıkan mesajlar