Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sabonis said:

tunca diğer başlıkta verdiğin örnek priceless imiş... expansion'ı görmeden direk şaşırtmak için yapılan all-in ile, expansion gördükten sonra cezalandırmak amaçlı yapılan all-in'i aynı kefeye koymuşun... yuh yani yahu.

euhe komiksin ya 14 hatch yapıp all-ine patlayan zerg görmedik diyosun gsl finalinden maç koyuyorum hala üste çıkmaya çalışıyosun saçma sapan
Mesaj tarihi:
All-in'in viable oldugu bir oyun değil starcraft.

All-in öyle hergün kullanacagın, tutmazsa durumu degerlendirip farklı birşeyler deneyebileceğin birşey de değil.

All-in demek çaresizlik demektir.

Mantık.
Mesaj tarihi:
Surada 1 tane oyuncunun ben All-in'i severek, eglenerek yapacagını sanmıyorum ben.

Yani oyun baslıcaksın, techleri yapıcaksın expand ediceksin oynuyorsun "Tamam herşey all'in'im için hazır." mı diyeceksin?

Yok öyle bir rts.

All-in tutmazsa direk gg. Adamın gelip yıkmasına bile gerke yok buyur buradan yak.
Mesaj tarihi:
tunca said:

sabonis said:

tunca diğer başlıkta verdiğin örnek priceless imiş... expansion'ı görmeden direk şaşırtmak için yapılan all-in ile, expansion gördükten sonra cezalandırmak amaçlı yapılan all-in'i aynı kefeye koymuşun... yuh yani yahu.

euhe komiksin ya 14 hatch yapıp all-ine patlayan zerg görmedik diyosun gsl finalinden maç koyuyorum hala üste çıkmaya çalışıyosun saçma sapan

2 all-in arasındaki farkı köpek gibi biliyosun ama işine gelmiyor.

benim dediğim fast exp'i scout'ladıktan sonra ekonomiyi biraz sallayıp, 3 rax'tan adam basıp gitme olayı.

senin verdiğin örnek daha scout bile yapmadan, rakibi şaşırtmak için kullanılan bir all-in. bu fast exp yapmayana da tutabilecek bir all-in.
Mesaj tarihi:
allin zaten isminden de anlaşılacağı gibi riski çok ama başarılı olduğu zaman kazandırdığı da çok olan bi strateji. her oyuna all-in yapıcam ben diye başlayan oyuncu zaten iyi bir oyuncu değildir. asıl amacı fazla açgözlü oyuncuları cezalandırmaktır. ideal olarak rakibin fazla açgözlü bir build yaptığını scoutlayıp ona cevaben yapmaktır. ha turnuva maçında all-in yapıcam diye başlanabilir bir oyuna onun da amacı aynı şekilde yenilse bile diğer oyunlarda rakibin fazla açgözlü olmasını engellemek, all-in riskinin olduğunu hatırlatmak. eğer all-in yapmasaydı kimse bütün oyuncular aşırı açgözlü açılışlar yapıp oyunların tek düzeleşmesine neden olurdu.
Mesaj tarihi:
tunca said:

sabonis said:

Bu konuda tunca haklı.

Diamonda geçtigimden beri tüm zerg oyunlarında aynı seyi yapıyorum, 2 gate git,twilight i rampadan cıkınca görülecek sekilde koy, adam scout ettikten sonra cancella 4 wg ye dön, forgeda atak +1 bitince all-in giris. %65 e yakın bir başarı oranım var.

zergler 14 hatc yapip all n yemiyorlar derseniz komik olur.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

tunca said:

sabonis said:

2 all-in arasındaki farkı köpek gibi biliyosun ama işine gelmiyor.

benim dediğim fast exp'i scout'ladıktan sonra ekonomiyi biraz sallayıp, 3 rax'tan adam basıp gitme olayı.

senin verdiğin örnek daha scout bile yapmadan, rakibi şaşırtmak için kullanılan bir all-in. bu fast exp yapmayana da tutabilecek bir all-in.

neyi kanıtlmaya çalışıyosun onu bi anlasam ? ordaki tartışma 14 hatch'in riskli olup olmamasıyla ilgiliydi. koyduğum maçtan da görülebileceği gibi doğru şekilde yapılan all-ine karşı zayıflıkları olan bir build. 14 hatch açılmanın oluşturduğu zayıflık sen 3 rax yapana kadar çoktan kaybolur, 3 raxla yapacağın push zerg'ün dronedan kesip ünite basmasına neden olur sadece. o sırada yapılacak doğru hamlede terran'ın exp alıp defansif oyuna dönmesi olur.
Mesaj tarihi:
3 rax allin bile sayılmaz, terranın tek base bio allini 5 raxla yapılır ama yine rakibi hazırlıksız yakalamak üzerine dayalıdır, scoutlanırsa veya doğru önlem alınırsa kaybedersin oyunu.
Mesaj tarihi:
Soimyr said:

tunca said:

sabonis said:

Bu konuda tunca haklı.

Diamonda geçtigimden beri tüm zerg oyunlarında aynı seyi yapıyorum, 2 gate git,twilight i rampadan cıkınca görülecek sekilde koy, adam scout ettikten sonra cancella 4 wg ye dön, forgeda atak +1 bitince all-in giris. %65 e yakın bir başarı oranım var.

zergler 14 hatc yapip all n yemiyorlar derseniz komik olur.

vay bizimki diamonda çıkmısta akıl oyunları yapıooor
tbrks
ama morrowunda belirttigi gibi cheeseden öte sabit bi oyununuz olsun macro game onu oynamaya calısın, onu oynarken rakibe adapte edin falan filan
yani belli bi seviyeyi gecince rampanın agzına atılan twi kimseyi "oh tipe gel blink geliooorr" die tribe sokmaz umrunda bile olmaz ne bastıgın, ki yemezler böle seyleri,

tabi arada yapılması gayet verimli timingleri görme konusunda
Mesaj tarihi:
sırayla tuncaya yükleniyoruz adam tek başına yıkılmadı ayakta.
sabonis/soimyr yorulunca haber edin enerji toplayıp geldim.
ben yorulunca xunn/cuce devralır.
Mesaj tarihi:
Yok canım istedigini oynasın ama bir dengesizlige YOK DENGESİZLİK BIK BIK yapılması kışkırtıyor insanları.

Birden süper yetenekli mi oldu yani zergler? Yok böyle bir olay ya.

Zealot rush nerfü yüzünden şu an early pressure'ı yok protoss'un. Reaper da gitti resmen. Void gitti.

Su an roach'a tier 1'de işleyen hiçbirşey yok. O kadar komik ki şu.
Mesaj tarihi:
BaaL said:

sırayla tuncaya yükleniyoruz adam tek başına yıkılmadı ayakta.
sabonis/soimyr yorulunca haber edin enerji toplayıp geldim.
ben yorulunca xunn/cuce devralır.

yalnız ben tuncanın haklı olduğunu savunuyorum baal, laf etmeden önce bari okusaymışsın :)
  • Yeni Oluştur...