Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tunca said:

Seele said:

tunca bu dedigini yaptigin bir replay var mi. Bir de hep duruma göre demissin. Iste ZvZ zor olayi o durum bazen öyle oluyorki ne yapacagini sasiriyorsun.

http://www.mediafire.com/?j524hl01tl7oa19
14 hatch e karşı bu
bütün zvzleri böyle oynuyorum zaten kaydetsem olurdu bir sürü de kaydetmemişim hiç, koyarım oynadıkça

abi bu oyundaki adam diamond olamaz, olmamali. oyunun cok buyuk bir bolumunde adamin senden 20 drone fazlasi var, ona ragmen bir dakika bile baski kuramiyor senin ustunde. zaten recon sifir, ikinci exponu hic farketmiyor bile
Mesaj tarihi:
2000 rating diamond kendisi.
oyunun yarısı boyunca falan diil ben mutaları çıkarıp map control sağlayana kadar baskı kurmak yerine ekonomi kasmaya karar verdiği için bir süre drone bakımından önde oldu, ama muta ve spine crawler nedeniyel hem baseini koruyup hem de yeteri kadar büyük bir forsla çıkamayacağı için çıkmadı. 2 hatası vardı biri çok infestor yapıp yeterince iyi kullanmaması biri de explerin yediği harrassı iyi savunamaması oldu. 2 oyuncuyu da görerek izleyip yenieln oyuncunun eksik bilgiyle aklından neler geçtiğini düşünmeyip böle bi yorum yapmak komik olmuş =)
Mesaj tarihi:
explere scoutlamaya apm harcamaması ve risk almaması da kendisinin zaten 4 basei olması, yani defansif oynayıp oyunu daha da uzatmaya yeltenişiydi muhtemelen
Mesaj tarihi:
ya bırak tunca bu işleri. nasıl iyi bir oyuncu oyun boyunca rakibinin aldığı expten habersiz olur?

kendini yukarıda göstermek için yaptıklarına bak, ayıp ayıp.

ben izlemedim repi güveniyorum sana mum, rezil etme beni hehe
Mesaj tarihi:
ewhehaeuha

huun ben cok kotuyum bu oyunda, o konuda diyecek birseyim yok ama, o adam en az benim kadar kotuydu :P yok ben daha kotuyum tamam

@tunca o zaman adam kotu gunundedir, bana kizma gelip de. ofiste bir query calistirip 15-20 dakika bekledigim icin bu aralar bayagi stream izliyorum, iyi oyuncularin cogu rakibe adapte olup o senin dedigin hatalari yapmayanlar, o yuzden bu adam diamond olamaz diye bir cikarimda bulundum.
Mesaj tarihi:
oyunu kaybetme nedeni senin söylediğin şeyler değildi çok daha küçük ama zvz gibi en küçük hatanın çok büyük avantaja dönüştüğü bi matchup olduğu için daha büyük etkisi olan hatalardı, kızma durumu yok sadece bu diamond bile olamaz gibi bir yargıyı bu kadar az düşünerek vermen yanlış onu söylüyorum
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

oyunun cok buyuk bir bolumunde adamin senden 20 drone fazlasi var,

emin olmak için sırf şunun için tekrar baktım da tamamen yanlış.
bi 10 -11 dkları arasında 10 drone ilerde oluyo ondan sonra 2 dk boyunca ben ilerde oluyorum bi de oyunun son 2-3 dksı 20 civarı önde oluyo ki yenilme sebebi de larvaları o 20 işçiye harcamış olması. onun dışında hep çok yakın drone sayıları, muta ve roach harrassına rağmen. yani tek bir cümleyle özetliceksen illaki timingi kötüydü diyebilirsin
Mesaj tarihi:
Seele said:

tunca bu dedigini yaptigin bir replay var mi. Bir de hep duruma göre demissin. Iste ZvZ zor olayi o durum bazen öyle oluyorki ne yapacagini sasiriyorsun.

http://www.mediafire.com/?bswa2au9b6b07m7
2300z ye karşı
Mesaj tarihi:
insan GSL finalinde bile exp kontrol etmiyor yani nedir ?
exp'i kontrol etmek ile o exp'in alınmış olması durumunda yapabileceğin şey arasında bi bağıntı var.
eger oraya ordun giderse exp yıkıcam die base'ini vericeksen, ordunu ayırdığında exp'ini rahat savunun ordunun yarısını telef edicekse, eger exp'i yıkma şansın sıfırsa.
hiç görmeye gerek yok zaten orda exp varlıgını kabul etmek gerekebiliyor.
hele de karşındaki zerg ve muta-ling giden bi insansa 4 kişilik mapte tam karşına alınacak bi exp'e yapabileceğin şey sınırlı.
DT falan olabilir, 4 marauder+stim olabilir.
yoksa direk bırakıp gireceksin main'e.
yadırgamayınız
Mesaj tarihi:
tunca said:

exp control etse nolucak ki spire var bende map control bende o yüzden

bir zerg oyuncusunun görüş açısından harita kontrolün ne olduğunu duydunuz :D
Mesaj tarihi:
yildirimokur said:

Bu konu üzerinde daha fazla tartışmak istemiyorum Tunca.

AHHAHAA olm geyik yaptım lan. Baal sen ne gaz adamsın ya her şeye bi parlıyosun.
Bu arada muta bende diyorsunda 3-4 tane mutanın kaldığı zamanlar var. Çok bile olsa mutan, o exp e gidene kadar expin yerinde yeller esiyo olabilir : 10 tane zlinge bakar iş.
Mesaj tarihi:
tunca diğer başlıkta verdiğin örnek priceless imiş... expansion'ı görmeden direk şaşırtmak için yapılan all-in ile, expansion gördükten sonra cezalandırmak amaçlı yapılan all-in'i aynı kefeye koymuşun... yuh yani yahu.
  • Yeni Oluştur...