Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BaaL said:

aha da zerg'e geçtim. sc1 de zaten P-Z eşit derecede oynardım çabuk alışırım diye düşünüyorum.
bi kaç basic söyleyin pls.
dikkat edilmesi gereken şeyler,
queen kullanımı,
hatchery sayısı,
vs vs.

madem takım degistiriosun en iyi takımı tut BJK! prd ( terran ) !
Mesaj tarihi:
BaaL said:

aha da zerg'e geçtim. sc1 de zaten P-Z eşit derecede oynardım çabuk alışırım diye düşünüyorum.
bi kaç basic söyleyin pls.
dikkat edilmesi gereken şeyler,
queen kullanımı,
hatchery sayısı,
vs vs.

queen leri numaralandır. her base için bir numara. larva enjekte zamanının gelip gelmediğini bu numaralar ile kontrol et. örneğin 5 te main basedeki queen var. 5 e bastığında queen enerjisi 25 ten yukarı ise larva enjekte zamanı gelmiş demektir.

sonradan zerg olanlara antipatim var ama söyliyim. :))
Mesaj tarihi:
zerg op x up falan diye değil sırf daha fazla PvP oynamamak için zerg'e geçiyorum valla. zerg op falan gibi bişeyden değil yani.
yoksa gayet rahatım şuan zerglere karşı aslında.
ama şu PvP ler beni oyundan soğutuyor. cidden PvP gelicek diye oyuna girip ladder'a tıklamıyorum ya, öyle bi tiksinti geldi.
eski zerglerden kim kaldı ayrıca 10 sene öncenin zergiyim be.
kısayolları ve queen kullanımını pratik ederek başlayım o vakit.
Mesaj tarihi:
BaaL said:

zerg op x up falan diye değil sırf daha fazla PvP oynamamak için zerg'e geçiyorum valla. zerg op falan gibi bişeyden değil yani.
yoksa gayet rahatım şuan zerglere karşı aslında.
ama şu PvP ler beni oyundan soğutuyor. cidden PvP gelicek diye oyuna girip ladder'a tıklamıyorum ya, öyle bi tiksinti geldi.
eski zerglerden kim kaldı ayrıca 10 sene öncenin zergiyim be.
kısayolları ve queen kullanımını pratik ederek başlayım o vakit.

PvP harbi berbat ya.
Mesaj tarihi:
build orderımı yazayim size zvz için

-9'da scouta çıktıysanız 14pool çıkmadıysanız 13 pool
-18e kadar drone(10 pool veya aşağısı gelmiyosa)
-16-18 arası extractor
-pool bitince roach warren + queen+ duruma göre spine crawler
(binalar mineral line a girişi kapayacak şekilde olucak, baneling ve lingler ellerini kollarını sallaya sallaya giremesinler die)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs968.snc4/76123_415825807613_687407613_4476384_7693303_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs922.snc4/73545_415826152613_687407613_4476388_5332802_n.jpg
şu şekliyle bile baya sağlam ama 2 tane daha roach yapıp boş yerlere koyarsanız direk immunesınız bütün ling/baneling saldırılarına

-yine tehdit durumuna göre 22ye kadar drone(ilk gazı ne zaman aldığınıza bağlı, roach için gaz/mineral dengesini sağlayacak şekilde şu andan itibaren en uygun zamanda 2. gazı yapabilirsiniz)
-sonra bir tane overlord
-ilk larva inject çıkınca 5-6 tane roach bir tane overlord
-2. larva inject ile 5-6 tane daha roach
eğer tek base ling/baneling veya roach all-in gidiyo gibiyse defansda durun
-eğer ling/baneling veya roach açılıp hızlıca muta gidicekse bir yoklayın
-fe aldıysa mutlaka çıkın drone yerine ünite/spine crawler basmaya zorlayın ama heba etmeyin force'u
-ne gittiğini bilmiyosanız 11-12 roachla çıkın bakın yoklayın basede spine crawler yoksa 1-2 tane roach bırakın
-150 min 100 gaz olur olmaz lair
-lair bitene kadar mass drone
-lair biter bitmez spire
-spire olana kadar mass drone(eğer baya erken spire gittiyse ve durduramadıysanız extra queen)
-spire biter bitmez 4-5 muta
-naturalımızın oraya götürdügümüz 1-2 overlordla creep koyuyoruz, üzerine hali hazırdaki spine crawlerlarımızı götürüyoruz veya yenisini yapmak için hazırlı yapıoruz
-mutalar çıkar çıkmaz veya çıkmadan biraz önce exp
-yeterli spine crawler yoksa exp e koyuyoruz en az 1-2 en çok 4-5 tane
-mutalarla harrass ve scout yaparken mass drone basıyoruz + 2. queen, muta geliyosa 3. 4. queeni yapıyoruz
-infestors den yapıyoruz
-exp bitmeden biraz önce 2 tane extractor yapıyoruz
-exp biter bitmez işçi aktarıyoruz mainden 15-20 kadar
-infestor den bitince 3-4 tane infestor
-roach hız upgi
-hala daha drone basıyoruz, eğer hydra/roach push geliyosa spine crawler+roach basıyoruz eğer mass muta gidiyosa queenleri arttırıyoru 6-7ye kadar, ve gerekiyorsa minimum sayıda muta/corruptor yapıyoruz. baseden çıksak bile 1-2 tane infestor bırakıyoruz, muta gelirse fungalla tutup queenlerle kesiyoruz
-güzel bi drone sayısına ulaşınca 2 tane evolution chamber + hydra den
-hemen range, carapace ve attack upgleri yapıoruz
-150-160 supply olana kadar güzel bi roach/hydra ordusu yapıyoruz, başta yaptıgımız 3-4 infestorun da enerjisi dolmuş olucak, bu sıralarda çıkıp yoklucaz ve 3. expi alıcaz
Mesaj tarihi:
Ya bu "mutalisklerin 73982393131 tanesinin havada 5 tane stalkerın yerde kapladığı kadar alan kaplaması" mekaniğini kim düşünmüş :o
Mesaj tarihi:
Jaxx said:

Ya bu "mutalisklerin 73982393131 tanesinin havada 5 tane stalkerın yerde kapladığı kadar alan kaplaması" mekaniğini kim düşünmüş :o

Standart öyle olmasa Terran'lar çok çok çok daha fazla ağlayacak. Thor da işe yaramıyor artık diye.
Mesaj tarihi:
Baselerinin her yerine cannon spamlayıp void ray çıkan toss'un baseine nasıl girerim? Roach'la bir deniyim dedim 40 roach'ın 15 tanesi falan yok oldu ben basein ortasına gelemeden lol.
Mesaj tarihi:
O tip turtle oynamıyorum ben protoss olarakta, hani o kadar void ray cıkan adama yapıcagın is. Basta 4-5 voidrayle gelir diye hydra gitmek, bu sırada 3 duruma göre 4 üncü base e gecmek. 3 üncü baseden sonra mass muta gidersen voidrayleride adamın tek baseinide dagıtırsın
Mesaj tarihi:
creep yaycan
exp alcan
queen bascan kapıyı zealot korumuosa crackling + mutalisk = gg
olmassa ztn 2-3 exp ile broodlord + corrupter e dönüp yine gg yaptırırsın turtle yapan toss a

ah ah bi tane dark swarm olucaktı simdi cracklingler ağlatsın ortamı.
Mesaj tarihi:
Seele said:

tunca bu dedigini yaptigin bir replay var mi. Bir de hep duruma göre demissin. Iste ZvZ zor olayi o durum bazen öyle oluyorki ne yapacagini sasiriyorsun.

http://www.mediafire.com/?j524hl01tl7oa19
14 hatch e karşı bu
bütün zvzleri böyle oynuyorum zaten kaydetsem olurdu bir sürü de kaydetmemişim hiç, koyarım oynadıkça
  • Yeni Oluştur...