Lelouch Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 40 muta ne kadar resource istiyor biliyor musun ?
bakas Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 40 muta işin farazası, zaten 15-20 tane mutayla da iş halledilebiliyor gayet. Hadi 40 olsun hem, 4000 gaz; muta ve lingten başka bir şey basan mı var sanki? Gaz isteyen bir lair bir de spire o kadar.
Lelouch Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 feniks o kadar güzel kiteliyor ki mutayı, ağlayıp çıkar zergler genelde, cüce açılışı yap bence
bakas Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Yapıyorum zaten, hatta olabilecek en hızlı şekilde phoenix yapıyorum. 7-8 tane phoenix varken bile adam spire atıyor direk. İlk çıkan 10-15 taneyi hadi alıyorsun diyelim, ama ondan artakalan parayla basılan lingler expo aldırmıyor. Expo alamayınca phoenix basayım derken ground ordusu falan yalan oluyor haliyle. Bu sefer phoenixi kesip stalker ht falan basayım diyorum, 4 dakika içinde bankadan kredi falan mı alıp yaptığını bilmediğim 20+ muta kapımda beliriyor. Ya düzgün savaşta hadi guardian shieldla falan alınıyorda, harrasi çıldırtıyor adamı. Artık muta görünce hiç uğraşmıyorum direk çıkıyorum vallahi.
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mutaya karsı archon iyi is yapıyor. Açıkcası slightly favored tüm rakiplerime karşı (ki bu durumda diamond oluyor) chargelot/archon/dt gidiyorum, adam ya yeniliyor, yada hydra/roach dönüyor, o durumda düz pvz takılıyorum.
bakas Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Dediğim gibi aksiyonda iş yapıyor illaki, ama harraste o da işe yaramaz kalıyor bir nevi. Mutanın map kontrolüne engel değil archon. Psi storm iyi, en azından korkutuyor zergi mutaları bir süre geri çekiyor ama, yine de çıkamıyorsun base'den o sıkıntı.
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Map kontrolü saglıyorda, böyle çok anormal rakamda bir mutalisk degilse 1-2 archon bae + natural expand koruyor. Zaten Archon basan adama zerg muta ling devam ederse, combatta cacık oluyor, cünkü atak upgradelerini yaparsanoz 4 archon hertürlü mutalisk grubunu saniyede eritiyor, zaten archon gidince mecbur arkada zealot ve 2-3 templarınızda oluyor, zergi cidden saniyeler icinde eritiyorsunuz.. Hani Map control cok dert oluyorsa sana, mass zealot arhık phoenix aban double stargateten. Ama onun içide saglam makro gerekiyor, ben expand olma timingini düzgün tutturamadığımdan tercih etmiyorum.
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2010 Archon caydırır mutayi hatta ht bile geri bastırır hava ünitelerinin hitboxu büyük rahat stormlanıyor hızlı haraket eden bi unit olsa bile sağlam aoe dmg yiyor,bu arada phoneix kite manyaği yapar mutaları elini alıştırırsan rahatca counterlersin.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 phoenix bastığında adam spire atmadıysa 5-6 tanede bırakmak lazım. daha fazlasına gerek yok cidden. bakmayın biraz microsuna alısında phoenix roach pushu durdurmaya baya yardımcı oluyo, ki cok net roach push en tehlikeli olaylardan biri pvz de oyun basında. sonrasında nasıl expand ettiğinize bakıyo oyun. biraz alışınca, aslında muta basan zerge karsıda roach hydra gidenede, papuc bırakmıycak orduyu rahat rahat basabildiğinizi görüyosunuz. yapmanız gereken asıl sey. phoenixle paso scout etmeniz, adamın drone sayısına ordusuna bakmanız. cok işcisi varsa ordusu azsa direk pushlayın zaten. bi cok zerg phoenixi görünce rahatlıyo dorne abanıyo. halbuki phoenix öle cok cok macro ölüdren bişi değil. harita kontorlunun zergde değil sizdeolmasını sağlıyan bir birim phoenix. bi noktadan sonra eliniz mahkum robo cıkmaz zorundasınız zaten, burrow roachlar ve creep temizlemek için. cok acele etmenize gerek yok ama, templar dan önce cıkmaya gerek yok.
Sanguin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Cuce senin açılış nasıl zerge karşı? Build order yazabilir misin? veya bir replay de olur. Bu arada gold zerglere karşı %70 tutan diğer bir taktik proxy stargate / void rush. Build Orderı altta yazacağım ama önce 1-2 şey diyeceğim ; 1- Kapıyı kapatın :) 2- Proxy stargate'in yerini iyi seçin, overlordlarin dahi gitmeyeceği yerler olsun. Zaten genelde overlord rotası explere doğru olur. 3- Adı üstünde Proxy, rakip base e yakın olmalı. 4- Stargate binasına ben her zaman bir kontrol grubu veriyorum ve rally olarakta ürettiğim ehrhangi bir voide veriyorum. 5- 2 Void ray basıldıktan ve 3.sü de üretim aşamasının yarısına geldikten sonra ana base e gidilir. Önce Spire aranır. Spire bulunduktan sonra spire binasına focus fire. Eğer queen ile saldırırsa ki muhtemelen öyle olacaktır, o zaman önce queen temizlenir, sonra spire. 6- Eğer 7-8 dakika içerisinde void ray çıkarabilmişseniz; muhtemelen zerg ya roach abanıyor olacaktır. Ya da mutaya gitse dahi genellikle 1-2den fazla mutası olmaz. Bu nedenle eğer spire binasını kaybettiyse muhtemelen baseinize saldırır. Bu nedele kapıyı iyi kapamak gerekli. Yani sadece ünite microsu yetmez çünkü ground ünitelerden neredeyse vazgeçmiş olacağız bu taktik için. 7- Ben denedim, 2-3 stalker çıkaraibliyorsunuz vakit kaybetmeden. Binalarla, stalkerlarla Allah ne verdiyse kapıyı kapatın:) 8- Spire veya queen aldıktan sonra ilk hedefler tabi ana binalar. 9- Bu sırada tabi stargate'ten sürekli void basıyoruz. Ve rally point voidlerde olduğu için void ordusunu kuvvetlendiriyoruz. 10- Eğer zerg kapıyı aşıp base e girerse 1-2 void i base e gönderebilirsiniz. 11- Tüm base i temizlerse sorun değil, zaten çok tenha bir yerde pylon ve stargate binalrımız olduğu için oyun biizm için bitmiyor. 12- E zergin elinde havaya vuran ünitede yok o yüzden ordumuzda sıkıntıda değil. Build Order : 9 Pylon 11 Gateway & Assimilator (1) 13 Assimilator (2) 15 Cybernetice Core 16 Pylon (Bu pylon stargate i koyacagimiz yerde olursa iş daha çabuklaşır. 19 Stargate 21 Pylon Cybernetice Coredan önce 1-2 zea, sonra ise 1-2 stalker kapıdaki binaların arkasında bekleyebilir. Chrono Boost'u voidler için kullanacaksınız aklınızda bulunsun fazla harcamayın. Not : Bu taktik bir şekilde patlarsa (scoutlanırsa, oyuncu şaşırıp yanlış binalar yaparsa vs.) o zaman benim gibi 40 apmli nooblar durumu çok zor toparlarsınız :) Aynı taktik Terran'a karşı da çoğu zaman işliyor.Tabi fazla marine yoksa diyelim yine bu 7-8 dakikalık zaman dilimi içerisinde. Aslında bize karşı genelde marauder abandıkları için genelde fazla marineleri olmuyor.
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Cuce said: phoenix bastığında adam spire atmadıysa 5-6 tanede bırakmak lazım. daha fazlasına gerek yok cidden. bakmayın biraz microsuna alısında phoenix roach pushu durdurmaya baya yardımcı oluyo, ki cok net roach push en tehlikeli olaylardan biri pvz de oyun basında. abi phoenix şu an eskisi kadar anlamlı değil. millet öküz gibi roach basiyor hadi kaldır öldür dicem eleman armored. illaki stargate diyorsan normal 3 gate üzerine stargateden void çik. sonra o force ile pushla. exp sonra robo. gerçi böyle ezbere olmaz ama şu bir gerçek ki millet körü körüne sıfır recon ile oynadığı için yapan da voidi combatta kullanabileceğini düşünmediği için baya efektif. terrana da yariyor. hem de baya terran zealot>marine void>marauder. tabii bunun belirli bir süresi var o süreden sonra voidler anlamsızlık bulutu içinde yok olur. ona göre
WinterWolf Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 PvP da karsi taraf Colossus yapiyorsa counter olarak ne yapmali? Mass stalker ve colossus ile geciyor butun maclar. Combat aninda kim daha fazla colossus basmissa kazaniyor.
bakas Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Son cümlende cevabı vermişsin aslında. Colossusu fazla olan kazanıyor genelde. Yine de dark templar deneyebilirsin karşının observerını direk snipe'layarak.
tunca Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 bence phoenix muta geliyosa basın sadece o da micronuza güveniyosanız. ground çok güçsüz kalıyo bir süre düzgün timing attackla yenilirsiniz direk
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 pronoit said: abi phoenix şu an eskisi kadar anlamlı değil. millet öküz gibi roach basiyor hadi kaldır öldür dicem eleman armored. illaki stargate diyorsan normal 3 gate üzerine stargateden void çik. sonra o force ile pushla. exp sonra robo. gerçi böyle ezbere olmaz ama şu bir gerçek ki millet körü körüne sıfır recon ile oynadığı için yapan da voidi combatta kullanabileceğini düşünmediği için baya efektif. terrana da yariyor. hem de baya terran zealot>marine void>marauder. tabii bunun belirli bir süresi var o süreden sonra voidler anlamsızlık bulutu içinde yok olur. ona göre amac stargate cıkmak değilki, phoenix cıkmak. durmadan zergu scoutlamak, adamın overlord kullanmasını engellemek, spore colonye zorlamak hydraya zorlamak, mutaya cevap vermek vs vs. vodi bunların hiçbirini yapmıyoki.
tunca Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 phoenix spore colony veya hydraya zorlamıyo queen yetiyo genelde
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 abi kaldırıp kesmiyosun zatne, kaldırıyosun stalkerlar kesiyo, hem efektif roach sayısı düşüyo, stalkerlar daha az damage yiyo, adam piskolojik olarak geri çekiliyo o arada kesiyosun, 4 phoenix varsa 4üyle de tutup kaldırsan yine kar bide oyundaki en hızlı hava birimi hayvan gibi scout, git queen kalır kes vs
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 evet artık zaten 6-7 queen cıkıyolar. sonunda akıl ettiler queen basmatı. oda cok kötü değil aslında. aynı anda hem roach hem muta cok güclü iki build. overlordumuzda yokki scout edelim. scout için observerı beklemek komik zaten özelikle jungle basin gibi bi haritada. acıkcası ben phoenix basmaktan baska cözük görmüyorum su anda, veya direk timign pushla saldırım kazanıcam kaybedicem diye düşünmeli toss.
xunn Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Gerçekten işin çözümü toss'a early game scout gelmesi, yoksa imkansız yani savunması. Şu an ki hal cucenin dedigi gibi kör dalmaya zorluyor tossları, recon beklersen zaten üzerinden geçiliyor iş işten gectigi için. Ben su an zerg döversem henüz hiç finiksle oynamadıgım için void çıkıyorum pew pew bitiyor oyun. Yada savusturmayı beceriyor o alıyor. Bu.
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Ben bir iki oyunda hallucination'la phoenix çıkarıp scoutlandığını gördüm. Daha cost efficient ve nispeten daha hızlı, tabi yeterince hızlı mı bilmiyorum :D
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 e halüsülüye 100 gaz harcaıycağıma üstüne sentry enerjisi yiyicğieme, direk kendisini basarım. ucarım kacarım mac boyunca overlord avlarım vs vs
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 pvt - proxy facten thor rush + 250mm cannon = gg pvz - mass roachtan mutaling transition = gg pvp - ZEALOTS, ZEALOTS EVERYWHERE orta karar toss oyuncusu olmak niye bu kadar zor ya
xunn Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Sentry enerjisi olmadan roach'lara direnmem bile. Hüzün direk.
xunn Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 said: pvp - ZEALOTS, ZEALOTS EVERYWHERE Bana daha çok stalkerz, stalkerz oluyor.
WinterWolf Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 El-Barto said: Ben bir iki oyunda hallucination'la phoenix çıkarıp scoutlandığını gördüm. Daha cost efficient ve nispeten daha hızlı, tabi yeterince hızlı mı bilmiyorum :D Yeterince hizlidir fakat bu seferde detectorsuz kaliyorsun. Rakipte bunu farkedip Z ise burrow P ise DT T ise Banshee basarsa savasmadan gg diyorsun:)
Öne çıkan mesajlar