Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

Sage said:

Sonra bir HT gelir ve bütün eğlenceyi bitirir :(
Edit: Tabi 8-9. dakikada bir pushdan bahsediosak colosssusun eğlenceyi bitirmesi daha makul :(

ghostlar armut mu topluyor o arada pardon?
emp nin tek özelliği shieldi kaldırması değil abilityleri de blockluyor belli bir süre.
2 sniper rounda bakıyor gerisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

Mghm abilityleri blocklamıyor enerjiyi sıfırlıyor gene aynı kapıya çıkıyor gerçi. 8-9. dakikada yaptığın pushda HT görmemen daha makul colossus demem gerekirdi ilk önce onun için editledim mesajı.

Ghost vs HT kısmında ise herşey kim hamleyi daha önce yaparsaya bakıyor açıkçası. Sen ne kadar HT'leri EMP'lemek için uğraşırsan o da sana Storm/Feedback atmak için o kadar uğraşır.

HTlerini ikiye böler üçe böler, saklar arkadan warp prismle warplar hallucination atar aynı şekilde sen cloaklarsın arkadan yavaş yürüyen HT'leri almaya çalışırsın ama her zaman EMP ve Snipekkthnx'le malesef yürümüyor :/.

İşin ilginç kısmı ise adamın genelde 3-4 tane Storm atması yetiyor yani 6 tane HT getirse sadece 2sini korusa diğerleri snieplansa EMPlense de o kazanıyor :). Tabi bu biraz midgame-lategame oldu ama olsun.

Ben de terran oynuyorum ve diamonda kadar TvP en iyi matchuplarımdan biriydi ghost-marine-mara sayesinde ama sonra kolay counterlanabildiğini gördüm şimdi de Ghost Mech daha mantıklı geliyor ama denemek lazım :).
Sosyal ağlarda paylaş

demek istediğimi tam anlatamamışım ben.

Sage said:

Edit: Tabi 8-9. dakikada bir pushdan bahsediosak colosssusun eğlenceyi bitirmesi daha makul :(

Sage said:

HTlerini ikiye böler üçe böler, saklar arkadan warp prismle warplar hallucination atar aynı şekilde sen cloaklarsın arkadan yavaş yürüyen HT'leri almaya çalışırsın ama her zaman EMP ve Snipekkthnx'le malesef yürümüyor :/.

Sonra bir Ghost gelir ve bütün eğlenceyi bitirir :(
Edit: Tabi 8-9. dakikada bir pushdan bahsediosak tankların eğlenceyi bitirmesi daha makul :(

Ghostlarını ikiye böler üçe böler, saklar arkadan...

yani eyvallah hepsine tamam da neden matchup yazarken protoss gosu taktikleri yaparken terranın hamal gibi oynaması beklediğini anlayamıyorum.

diamond olmadığımdan galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Sage said:

Çünkü burda bahsettiğim cloaklayarak ghostları sokmak hamal bir terranın yapacağı şey...

HTnin de Ghostun da kaçma taktikleri var ve tek anlatmak istediğim herşeyin Ghostlolsnipe olmadığı. Ne Ghostun ne de HTnin zayıf olduğundan bahsetmedim. Eğer sen HT'lere emp atabiliyorsan onun da seni bir şekilde feedback/stormlayabilceğini söyledim.

Neyse burda text-based starcraft oynamak mantıksız herkees bildiğini yapsın ne diyim :). Yoksa böyle bütün gün boyunca sen tanklarını çıkardın ben de speedlotlarımı koydum sonra sen helion drop yaptın ben de scvlerini stormladım diye sabaha kadar gider :).
Sosyal ağlarda paylaş

ucunbiri said:

demek istediğimi tam anlatamamışım ben.

Sage said:

Sage said:

Sonra bir Ghost gelir ve bütün eğlenceyi bitirir :(
Edit: Tabi 8-9. dakikada bir pushdan bahsediosak tankların eğlenceyi bitirmesi daha makul :(

Ghostlarını ikiye böler üçe böler, saklar arkadan...

yani eyvallah hepsine tamam da neden matchup yazarken protoss gosu taktikleri yaparken terranın hamal gibi oynaması beklediğini anlayamıyorum.

diamond olmadığımdan galiba.

toss'a forcunu 2-3'e bölebilir. terran bölerse patlar. terran biosunun avantajı, cok ufak alandan cok fazla firefower cıkartması, toss'un ise etrafını sarması gerekiyo terranın zealotların iş yapması icin. eğer terran ikiye üce bölünürse, yamulabilir rahatca.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın biri uyguladı az önce, oyun başı geldi pylon dikti, kaçırdı sonra probe'u kaça kaça bi sürü photon cannon attı; bu arada ben rax rush yapcam diye barrack dikiyodum, marine çıkıp gidene kadar 2 tane cannon çıktı orda. En son 5-6 cannon olunca basei taşımak zorunda kaldım.

Tabii ben resource toplayamadım; adam topladı deli gibi, late gamee taşıdım oyunu 20 tane bc 10 vikingle gittim adamın baseine, basede silme carrier var. Yeri göremiyodum carrierdan. Oyun da kasılınca direk alt f4 çektim.

Soru şu ki, var mı böyle photon cannon rush taktiği asdsaf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...