Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Marauder yap ama bolbol marine de yap yoksa adam Void Rayla gelsin 2 tane el sallarsın yukarıya :/

Marine spam güzel ya, oyunum hiç gelişmiyor hissediyorum ama akşam işten gelince 2 maç atıp 5 rax marinele milleti rageletmek kadar kafa dağıtıcı şey yok.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
sey sorcam, millet uniteleri bi anda medivaca sokuo, ben sokmaya calısında, uniteler medivaca kosuo ama, medivac sabit duruo, onunda uniteyi almaya gitmesini istiyorum varmı bi yolunu bilen?
Mesaj tarihi:
dostum okadar salak deilim heralde marine tıklayıp sonra medivaca tıklıyım..
aynanda seciyorum ama hatta shift bile kullanıorum belki yardımı olr die, yinede medivac heallemeye calısıo, ozamanda uniteye kosmuo anca heali autodan kapatmam lazım oda bi secenek deil
Mesaj tarihi:
ya olay su aslında normalde medivac kosuo eger bi combat yoksa, ama diyelim lingler etrafı sardı medivac biraz sol çaprazda unitlerin, uniteler ona kosmaya calısıo, medivac heallemeye calısıo, yani zaten medivac yakındaysa direk alıorum, cok sorun olmuo veya surround falan yememissem medivac elle seçip getiriyorum okadar micro yapıyorum ama surround yedigim zaman yapamıorum bi deneyin bakın acın bi oyun linglerle surround yemis maraları medivaca sokmaya calısın, bulamadım yani, izledigim high lvl bi iki streamde sokan var sokamayanda var garip bi olay
aklıma gelen tek çözüm direk medivaca al komutu vermek ama oda yapılcak türden bi micro deil
biraz bi arastırsanız bu olayı
Mesaj tarihi:
abi işte o sırada medivac heallediği için gelmiyodur üniteler de medivacin yanında olmadıı icin salaklaşıolardır, medivaci elle getirirsen girmeleri lazım öyle de mi girmiyolar ?
Mesaj tarihi:
çözümü yok gibi, ancak mediavacın al komutu area bazlı olursa olur dediğin.

anladığım kadarı ile surround yediğin zaman mediavac'ın üniteleri alabileceği noktaya çekebilsen bile çok vakit(mediavacın hızı+micro) kaybettiğini söylüyorsun.
Mesaj tarihi:
dakka 15-20 civarını geçtikten sonra, protoss yenen terran sayısı oldukça az galiba ya. expansion sayıları eşit ise yani macro'da bir sıçıklık yapmıyosa protoss, tier 3 ünitelerle çok çok fena eziyor. bunu genelde izlediğim replaylerden sölüyorum. çok izledim son zamanlarda pvt, hep toss kazanıyo.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

dakka 15-20 civarını geçtikten sonra, protoss yenen terran sayısı oldukça az galiba ya. expansion sayıları eşit ise yani macro'da bir sıçıklık yapmıyosa protoss, tier 3 ünitelerle çok çok fena eziyor. bunu genelde izlediğim replaylerden sölüyorum. çok izledim son zamanlarda pvt, hep toss kazanıyo.

şehir efsanesi
Mesaj tarihi:
sabonis said:

E terran oyuncuları oyunun 15.dakikasından sonra hala embesil mmmden başka bir şey yapmıyorsa yenilir tabi. İşin içine 7-8 tank 2-3 tane ghost girmeli o vakitte artık, ki gayet ezici bir şey bu tossa karşı. Memphise katılıyorum tam bir şehir efsanesi.
Mesaj tarihi:
ghost ok, tank tamamen gereksiz. zerg'e karşı iyi iş yapıyor tank, zerg birimlerinin hp'leri düşük diye; ama tanklar zealotlara verdiği kadar senin m&m'slerine de hasar veriyor. ne anladım o tanktan?
Mesaj tarihi:
ghost yapsan da 7-8 tane ht olunca mm falan kalmıyor. toss'un late game'de avantajı olduğu çok açık. terran üniteleri zayıf kalıyor bir hayli. güzel bir transition ve unit combination da yok tam anlamıyla.

huun'un dediği gibi tanklar pek iş yapmıyor toss'a. 2-3 tane immortal'ı önden salıyor gg. sonra zaten tanklar splash ile senin adamlarını öldürüyor. bir de storm. ooh gg.

herkes terran'ın mmm basmasından yakınıyor ama bunun nedeni terran'ın late game'de pek fazla opsiyonunun olmaması. immortal tek başına bir sürü üniteyi counterlıyor. zorunasın yani delicesine mm basmak.
  • Yeni Oluştur...