Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
scorch said:

misal mass void basmış bir rakibe full marine ordusu ile bile caydırabiliyorsun yeri gelince , aynı şekilde mutalisk ordusuna da çok hasar verebiliyorsun. ve sen sırf marine bastığın icin ciddi bir gaz biriktirme şansın oluyor o marinelerin yanına siegeleri ekliyorsun ve bum bum bum eziyorsun

bunlar kagit ustu taktikleri. sirf marine basmak demek en azindan 3-4 rax demek, onu yapan adam da ne kadar gazi birikirse biriksin mech'den feragat etmistir. o adam cikip da mass marine'den (salliyorum) mass mech'e hizli bir sekilde donemez. ama hazirda binalarin varsa mass mutalis. ondan hemen sonra roach ya da hydra'ya da instant donebilirsin.
Mesaj tarihi:
mass mech yapmıyorsun ki marine ordusunun icerisine monte ediyorsun siegeleri adamın kapısına dayanıp bumbum uzaktan patlatıyorsun marineler de siegeleri koruyor köylü misali
Mesaj tarihi:
Desu said:

Sparkcaster said:

zerg makrosu daha koaly ki, bütün üniteleri tek binadan yapıyosun

hmm.

nedense macronun içinde ekonomoninin de, queenin larva injectionunun geciktirilmeden atılmasının da (hafife almayın ilk 5 dakikada babaannem de atabilir sektirmeden uzun macro oyunlarda asıl olay), ayrıca başka şeylerin de olduğunu belirtme ihtiyacı duydum birden.

nesi zor allah aşkına 4 hatcheryler 5 6 7 8 queenler aklında geldikçe basıyosun larvayı aklına ne sıklıkla geldiği önemli tabi
Mesaj tarihi:
Şöyle yükseliniyor anladığım kadarıyla, bir kaç maç kazandığında üstüste rakiplerin üst liglerden gelmeye başlıyor; onları da yendiğinde üst lige geçiyorsun.

Geçen hafta 4-5 maçlık bir seri yakalamıştım, sonra yenildim, meğer gold 32.siymiş arkadaş. Aynı şekilde üstüste yenilince de bronzedan adam yolluyor falan.
Mesaj tarihi:
Bi de adamın teki az önce yememiş içmemiş ghosta nuke kasmış kapımı açık görünce. Gittim baseine girdim, basei kaçırdı, derken nuke detected diyince omg wtf dedim ama tabii yedim nuke'ü. Sonra ghostu sat.la buldum bi saat uğraşıp. Bi yandan da diğer baseini arıyordum, tam ters yöne giderken önümden bir scv geçti, orduyla takip ettim, tadaaa adamın basei ve 2 barracks bitmek üzere sadaf

34235 tane marine girdiğimi görünce GG yazdı çıktı. 3-4 gündür 12.lik barajını geçmeye çalışıyordum, bugün geçtim. Mental anlamda büyük bir gün oldu SC tarihim açısından :P
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

nesi zor allah aşkına 4 hatcheryler 5 6 7 8 queenler aklında geldikçe basıyosun larvayı aklına ne sıklıkla geldiği önemli tabi

sen aklına geldikçe basmaya devam et anacım
Mesaj tarihi:
Millet bu MM ballun counterı nedir merak etmeye başladım.

Gerçi hala bronzedayım ama silver ve golddan herkesi tokatlıyorum bu taktikle. Kaybettiğim oyunlar ya saçma sapan cheese, ya da BO'ı batırmam yüzünden geç gidip ham olmam.

Dakikalar 6'yı gösterdi mi ve stimpack de hazır olunca 23 marine 3-4 marauderden olan ordu mu yürütüyorum rakibe. Terran tech gittiyse GG ama 1 tane siegeli tanki varsa direk bitiyor oyun benim için ehe, Zerg her durumda GG, Toss da 15 tane cannon koymadıysa kapıya GG.

Viffrn merak ettim nedir counterı ? Ciddi faceroll gelmeye başladı çünkü
Mesaj tarihi:
colossus, HT ve siege tank 6. dakkadan önce çıkamıyor zaten.

onun için de fast tank gitmesi lazım mesela terran'ın. 6 marine 1 tank ancak oluyor 6. dakikada.

bu arada 23 marine derken? nasıl 23 marine 3-4 mara oluyor anlamadım 6. dakkada. 2-3 mü demek istedin, o orduyla da rakibe gidilmez ki. yok işin içinden çıkamadım =)
Mesaj tarihi:
evet 6 dakikada imkansız 23 marine ve 3-4 mara.

Bende marine mara ve medivac rushı yapıyorum sürekli. Direk base iniyorum. Eğer orda alırsam GG oluyor. yok alamazsam 2. ordu o esnada oluşmuş oluyor 2dk içinde tekrar gidiyorum. Eğer yine alamazsam her halikarda kaybediyorum. Yani ilerleyen oyunlarda genellikle kaybediyorum. Hava savaşlarını bir türlü kazanamıyorum. Hele hele karşımdaki zergse
Mesaj tarihi:
Ya ultralisk-ling-hydraya karşı ne yapılabilir pek kafam basmıyor açıkçası daha demin 140lık marine-marauder-thor-helion-siege karışık ordumu 100lük ultra-ling-hydraya kaptırdım ve adamın sonunda 2 ultrası kaldı hani stim kite falan herşeyi yaptım adam daha iyi pozisyonda yakaladı da gerçi ama bu kadar da fark olmamalı bundan sonra da toparlanamadım :/.
Mesaj tarihi:
yalnız thorun dps'i 2 tankından daha fazla muhtemelen ultralisklere karşı. thor değil bence ordaki sorun. kötü bi pozisyon olmuştur veya kitelrıycam microlıycak derken biraz fazla ahareketettirmişsindir. bazı durumlarda durup ateş etmek daha etkili oluyo
Mesaj tarihi:
Sage said:

demin 140lık marine-marauder-thor-helion-siege karışık ordumu 100lük ultra-ling-hydraya kaptırdım

adamın nüfus kaçtı ki? bi de ling ve ultra varken senin tanklar kısmen de olsa adama çalışıyor. o tip pozisyonlarda rakip ordu eridikten sonra tankları siege mode dan çıkarmakta fayda var.
Mesaj tarihi:
104 civarıydı hydrası fazla yoktu daha çok ultra-ling ağırlıklıydı. Xel'nagada üst tarafa yakın olan watchtowerda geniş alandan yakaladı ama böyle beklemiyordum açıkçası :/. Önden gelmesini bekliyordum arkadaydı tankler arkadan girince pek işe yaramadı. Bana da ultra görünce thor kasmak mantıklı geliyor, splash damagei azaltıyor ve damagei gayet iyi. Ya full mech gitmem lazımdı(broodlord gelirse üzer gerçi) ya da siegeleri kaybetmeden daha iyi kitelamam. Bağlantım çok kötü ya oeah ttnetle akşam konuşma vakti geldi :).
Mesaj tarihi:
Gelsin valla tank managementdan nefret ediyorum.
Çingene rushına devam.

Bir de gerçekten 6-7. dakikada yaklaşık 25-28 neferlik ordum oluyor stimpack upgrade'i de yolda bitiyor.

Yaptıklarım da 2 reactor 1 tech lab lı 3 rax. 1 refinery. Kalanı SCV+marine spam.
  • Yeni Oluştur...