Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abvblizzard said:

Longshanks said:

abvblizzard said:

terran ile insane de yenebiliyordum da
zerg de 20/22 gibi early hatch alman lazım diyo herkes
askeri olarak çok geri kalıyorum
queen ve zerglinglerle tutmak imkansız yani

crawler yap
her ırkla insane yenmenin en kolay yolu savunma binalarından tarla atmak.

tamam da ben macromla yenmeye çalışıyorum tarla yapmak işe yaramıyor gerçek oyunlarda =)

hacı gerçek oyunlarda senin 1.5 katın mı 2 katın mı ne mineral de toplamıyor ki
Mesaj tarihi:
abvblizzard said:

Longshanks said:

abvblizzard said:

terran ile insane de yenebiliyordum da
zerg de 20/22 gibi early hatch alman lazım diyo herkes
askeri olarak çok geri kalıyorum
queen ve zerglinglerle tutmak imkansız yani

crawler yap
her ırkla insane yenmenin en kolay yolu savunma binalarından tarla atmak.

tamam da ben macromla yenmeye çalışıyorum tarla yapmak işe yaramıyor gerçek oyunlarda =)

gerçek oyunlara practice yapmak istiyosan AI'ye karşı oynama bence
Mesaj tarihi:
Gangren said:

Wispy said:

Birşey daha geldi aklıma. Upgradelerde Weapon mu almak lazım armor mu ?

Rush/Push için weapon tabiki :p

Niye ki.
Mesela 10 tane marine olsa weapon upgradeli karşı marineleri daha çabuk temizleyecekleri için daha az marine kaybedicem.
Aynı şekilde armor upgrade olursa da daha az dmg yediğim için daha az marine kaybedicem. Yani bir fark göremiyorum ben : )

Armor mekaniği nasıl işliyor diye sorayım.

Mid/late game için Starport gemilerine armor mu weapon mu ?
Mesaj tarihi:
son oynadığım bi kaç oyunda thoru keşfetmeye başladım, önceden hiç basmıyordum. özellikle yanına marine ile destek verdiğimde ciddi anlamda karşı taraf için can sıkıcı oluyorlar. 2. expi aldıktan sonra hele hele 5-6 tanesini bi arada 20-30 marinele destekleyince baya güzel sonuçlar aldım (silverdaıym :)

yalnız hala zerge karşı bazen base girişini kapatırken,şu barrackı şöle koyim yok yok şuraya supply atsam bu sefer barrackın tech için yer olmıcak filan die düşünürken, barrack havadayken fln zerglin rushı yedim 2 kere acayip kıl bişi.
Mesaj tarihi:
Wispy said:

Niye ki.
Mesela 10 tane marine olsa weapon upgradeli karşı marineleri daha çabuk temizleyecekleri için daha az marine kaybedicem.
Aynı şekilde armor upgrade olursa da daha az dmg yediğim için daha az marine kaybedicem. Yani bir fark göremiyorum ben : )

Armor mekaniği nasıl işliyor diye sorayım.

Mid/late game için Starport gemilerine armor mu weapon mu ?

cok öyle değil. 10 marinin 20 lingla savasırken sadece 5-6 marinin hasar alıyor olucak ama 10 marininde ates ediyor olucak. o yüzden attacka önem vermek daha mantıklı.

aynı sekilde zerg icin tam tersi mesela. durumöa göre değişen bir öncelik var yanı.

armor mekaniğide +1 armor alıyorsun her upg ıcın oda dmgı 1 düşüyor, yanı hızlı saldıran unıtelere karsı cok etkılı, yavaslara karsı az.

tierlarıa arttıkca dahada etkili ooluyorlar.
şöle düşünün

1 marauder zerglingden 4 hasar alıyor 1 armorı var. +1 upg ile 3 hasar alıcak 1/4 bonus yanı. lvl2 upg alırsan 2 hasar alıcak 1/3 bonus, lvl 3 de 1/2 bonus. anlatabildimmi?
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

abvblizzard said:

zergle nasıl durduruyoruz early MM push u?
AI yenmeye çalışıyorum olmuyor
baneling de sökmedi roach da

insane?

http://www.mediafire.com/?18jai1jsn7bd7m3
al ekmeciim izle işte böle yeniliyo mesela pure ling/banelingle sırf senin için oynadım
Mesaj tarihi:
Bizim pasa'lar sc2'den caksalar bu adami Orduya komutan yaparlar.
Sc1 bile oynamadim ama video hosuma gitti. Eleman her savasi kaybetmesine ragmen (oyun stratejisi yuzunden de kaybediyor olabilir tabi) eziyor.

p1/2
http://www.youtube.com/watch?v=xRY9yflKTeY
p2/2
http://www.youtube.com/watch?v=InG1qXJORBs
Mesaj tarihi:
Late game'e giden oyunda Stalker/Immortal/Colossus giden P'ye karşı ne basmak lazım? Oyun late game'e geçti mi ne yaparsam yapayim işe yaramiyor gibi görünüyor. Mech basarsam immortallar acıtıyor, MMM gidersem 1 tane colossus bile stalkerların temizlemesi için yeteri kadar yumusatiyor blob'u. Ghost denedim ama pek verimli olmadı, becerememiş de olabilirim :/
Mesaj tarihi:
viking+bioball veya thor+tank raven gidiyolar scv alıp araya.

viking bioball net işte vikignler colossus temizliyo, thor tankdada ben hiç robo gitmediğim için ban ayapmadılarda, sey yapıyolar, thorlar canon atıyo immortallara gerisinide tanklar araya atılan bikaz marien marauder ve işleri bitince thorlar temizliyo.

direk indiriyo immortalı 250mm cannon
Mesaj tarihi:
Sagolun tavsiyeler için :) Viking'leri araya alinca rahatladım bayagı, colossuslar rahat temizleniyo artık.

Aslında marauderları zart diyen kesen sey colossus deil daha cok immortallar. Marine sayısını colossuslardan dolayı artırmıyordum simdi daha cok stimli marine ile immortalları halledebildim.
Mesaj tarihi:
Pffff ucu ucuna oyun kaybetmekten nefret ediyorum.
1 battlecruiserı kaldı adamın süpürdü herşeyi.

Nuke atmaya başladım terran ve protosslara karşı ama observer/turret direk bitiriyor herşeyi.

En gerizekalı terran bile kapısına turret koyuyor napcaz
Mesaj tarihi:
challengeları yap oyundaki micro görevler var orda hehe tabi öle geliştirilmez de
ne biliim herhalde micro unitelerin içinde olduğu taktikleri denemek lazım gelişmesi için

ne biliim reaper rush dır, ghostla nuke yapmadır, raven dır vs.

bu tarz unitelerle takılarak geliştirirsin herhalde micronu.
  • Yeni Oluştur...