Zep Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 8 gün gibi bi süre için bu 3 şehirde olucam.2 gün alicante 3gün valencia 3 gün barcelona olmak üzere.şimdi bu süreleride göz önünde bulundurarak varsa önerileriniz alayım diyorum. alicante baya küçük bi şehir deniz-kum-güneş kombosundan başka çok bi alternatifim olcağını sanmıyorum ama yine de gitmiş görmüş varsa tavsiyelre açığım. daha çok valencia ve barcelona için belli başlı bazı görülecek yerler dışında alternatif öneriler. yoldan geçen herhangi bi adama sorduğumda öğrenebilceğim aşırı turistik noktalar değil yani öğrenmek istediklerim. genç insanların yoğunlukta olduğu barlar,localler,plajlar vs başka insanlarla kaynaşılabilecek böyle sıcak ortamlar falan işte. bi süre için bu 3 şehirden birinde bulunmuş kesin vardır paticikte konuya bi el atarsanız sevinirim. tşk.
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 barcelona'da, Sangrada Familia ile başlayabilirsin. inanılmaz güzel bir gaudi eseri. gaudi'nin ölmesi sebebiyle hala tamamlanamamış, iskelelerle falan duruyor. zaten kilise çevresi çok güzel faytonlar falan, sokak sanatçıları oralarda - özellikle kilise içinde- baya zaman harcarsın. gezerken mimariye dikkat etmeni öneririm zira gaudi'nin tarzı çoğu binada görülüyor. çok değişik ve turlarda özellikle gösterilen binalar var. akvaryum var, su altında tünel gibi saatlerce gezilebilir yanından köpek balıkları, değişik türlerde bir sürü su canlısı geziyor baya büyük ve görülmeye değer. park guell yine bir gaudi eseri çok güzel bir park. ve gelelim flamenkoya! kesinlikle izlemeden dönmemeni tavsiye ederim. sangria ve paella'yı denemeni tavsiye ederim. eğer tur ile gitmiyorsan, madrid ve andora'ya da mutlaka uğramanı öneririm. zira madrid çok güzeldi. andora ise sınırda bir krallık küçük fakat görülmeye değer dar sokaklarıyla falan baya güzel bir yer.tarihi bir özelliği yok fakat vergi de yok. çoğu şeyin daha ucuzunu bulabilirsin orada. edit: la rambla caddesini unuttum.çok ünlü ve güzel bir cadde. bi de sana tavsiye, ispanyolların çoğu ingilizce bilmesine rağmen konuşmuyor. dolayısıyla yanında bir sözlük bulundurmanı tavsiye ederim.taksiye bindiğinde ya da bir dükkana/restauranta girdiğinde "benım anadilim ispanyolca/katalanca ingilizce bilmek zorunda değilim" diyen insanlarla karşılaşabilirsin.
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 valencia için de barbu yardım edebilir.
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 ne konuda yardım istiyorsun tam olarak onu bir soyle ama. sanıyorum clubdı, bardı gibi seyler istiyorsun. anormal fazla sayıda eglence yeri var valenciada. ve hemen hemen hepsi doludur ve guzeldir. sen once bi tam ne istedigini yaz. sonra valencia hakkında herseyi yazabilirim. barcelonada da chupitos diye bir shot barı var. 2-3 noktada var. illa bulursun. oraya git mutlaka. cok eglenceli bir ortam var. shot fiyatları da gayet uygun. la rambla uzerinde oturup bisi yiyip icme. anormal gereksiz pahalı. barcelona cluba gitmedim. gitmek icin cıktık ama sonra yolda birileri ile tanıstım sahile gittik club yerine. ondan tavsiye edemicem ama cok unlu bi eglence yeri vardı. razzmataz mı ne. illa ona gidin diyolardı. tabi giris ucretli. ucretler de 15-20 arasıdır. onun dısında ben sagrada familia'ya girmemistim. anormal kuyruk var. ve iceri girip insaat goruyorsun. verdigin paraya degmiyor diye cogu kisi uyarmıstı. ama bazıları da begeniyor. ona sen karar ver. dedigim gibi valencia konusunda nasıl bisi istiyorsun ona gore direk nokta tavsiye veriyim.
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Bella said: bi de sana tavsiye, ispanyolların çoğu ingilizce bilmesine rağmen konuşmuyor. dolayısıyla yanında bir sözlük bulundurmanı tavsiye ederim.taksiye bindiğinde ya da bir dükkana/restauranta girdiğinde "benım anadilim ispanyolca/katalanca ingilizce bilmek zorunda değilim" diyen insanlarla karşılaşabilirsin. bu tamamiyle yanlış. ispanyollar gerçekten ingilizce bilmiyolar. daha dogrusu belki cok cok basit tarzanca biliyolar ama o bilmek sayılmaz. barcelonada rahat edersin. genelde biliyor cogu kisi. fakat valenciada baya zorlanırsın o konuda. gençler bile bilmiyorlar.
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 çok fazla insanla diyalog halindeydim, çoğu anlıyor ama ispanyolca cevap veriyor, bunu tartışmıştık. belki sana gerçekten bilmeyenler denk gelmiştir.
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 ya bella gittin orda max 1 hafta kaldın. istedigin kadar fazla insanlar iletisime gec gene de benim kadar tanıma fırsatın olmamıstır. ve ben de sana ingilizce bilmiyorlar diyorum. ingilizce anlamak ingilizce bildigi anlamına gelmiyor. adam aradan kendi diline benzer 2 kelime seciyor, 1 tane de bildigi ingilizce kelime ile gerisini cozmeye calisiyor. bundan ileri seviyeler de azcık ingilizce biliyor, yarım ve yavas cumleler kurarsan anca oyle anlayabiliyor. bir de normal konusabildigin tipler var. topik sahibi, bu gozunu korkutmasın bu arada. illa bi sekilde anlasıyorsun. bu dediklerim genel olarak alicante ve valencia icin. barcelonada her turlu insan var zaten. orayı diger sehirleri ile karsılastırmayın
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 barbu said: ya bella gittin orda max 1 hafta kaldın. istedigin kadar fazla insanlar iletisime gec gene de benim kadar tanıma fırsatın olmamıstır. hahaha bu ne ya. nerden biliyorsun? ayrıca anlıyorlar diyorum. anlıyorlar ne demek? demek ki anlayacak kadar ingilizceleri var ve buna ispanyolca cevap veriyorlar. neyse, topik sahibi dediğim yerlere git, özellikle mimariye de dikkat etmeni tavsiye ederim. iyi yolculuklar.
Zep Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 ya komunikasyon olayı sorun olmaz bişekilde anlaşırız. shot barı tavsiyesi iyi olmuş. ya konseptimiz şu şekilde gidip gece klublerinde para saçmıycaz yani 10-20€ giriş olan clublerle falan işimiz yok.kısıtlı bi bütçemiz var yani. valencia için ya gündüz takılabilceğimiz böyle güzel bi plaj ücretsiz ve kıç kıça olmayan tercihen bizim halk plajları gibi olmasın. onun dışında işte deniz-kum-güneş ten sonra akşamları çıkıp biyerde oturup bi bişeyler içebilceğimiz lokal olur bar olur barcelona için verdiğin örnek gibi.ucuz olsun yani. içtikten sonra da böyle gidebilceğimiz gene kumsal olur gençlerin takıldığı ya aslında böyle turistlerden ziyade şehir gençliğinin ağırlıklı olarak bulunduğu/takıldığı sokak/mekan meydan herneyse tavsiye yapabilceksen biz kafamıza göre aktiviteler yaratabiliriz diye tahmin ediyorum ki erasmusa gitmişsen illaki biliyosundur ya da duymuşssundur. bi kız arkadaşla gidiyorum buarada onuda göz önünde bulundurursun. gitmek istediğim modern sanat müzesi var valenciada onun dışında da bi bok bilmiyorum. bella sağol buarada tavsiyeler için
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 rica ederim de kaç gün kalacaksınız? eğer kısaysa plajla zaman harcamamanı öneririm zira barcelona'ya yetmez. yani club'ı da görmek için git ama işte zamanın kısıtlıysa onu flamenko izleyip içeceğin bir yerde harcamanı öneririm.
Zep Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 dediğim gibi işte 2 gün alicante 3 gün valencia 3 gün barcelona. biraz kafa dinlemeye gidiyorum ama japonlar gibi ortalıkta fıldır fıldır dolaşıp heryeri görmek gibi bi niyetim zaten yok. sahilde takılırım daha iyi. club olayıda dediğim gibi önceliğim değil avrupadayım zaten gece hayatına ilk defa giriyor değilim yani öyle über konseptli bi club olmadıktan sonra anlamı yok.
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 simdi cluba gitsen bile orda para saçmana gerek yok. ispanyada pre-drink olayı var. gitmeden once iciyor herkes. kumsalda veya bi yerde. valenciadaki genelde kumsalda oluyor yazları, ama bazen degisebiliyor. onu da iste genclerden ogrenebilirsin ama genelde var. iciyor dedigim de 10-20 kisilik gruplar degil bayaaa bir kalabalık. cok super ortam oluyor. kısın olanlar 2k+ insanla oluyordu mesela. yazın daha da fazladır olursa eger. onun dısında blasco ibanez diye bir cadde var. burası genelde ogrencilerin takıldıgı yerler oldugundan fiyatı merkezdeki eglence yerlerine gore nispeten daha ucuz (merkezdekinin adı da el carmen). onemli bir uyarı valenciada gece hayatı cok gec baslıyor ole discoydu clubdı vs olarak. 11-12 gibi o sokakta, sahilde icme olur. istersen o saatlerde gece 3 e kadar acık olan ufak publar, discolara gidebilirsin. blasco ibanez ustunde. sanırım cuma, cumartesi cogu yer paralı. hafta ici bazıları bedavaydı ama yazın ne olur bilmiyorum. gece 3-4 ten sonra da asıl gece klupleri oluyor. girisleri 10-12 euroya indirimli bilet bulup girebilirsin. (zor degil bulması, sor saga sola). bulamazsan 15-18 euro. isim vermek gerekirse de las animas, la tres, la umbracle(bole bisidi tam hatirlamiorm, la tres ile aynı yer sanırım bu). ve baska da bi ton var. black note diye bir bar var, persembe gunleri rock'n roll grubu caliyor. eglenceli ortam. ama yas ortalaması yuksek. oyle arkadaslarımla oturup bisiler iceyim tarzı cok bulursun zaten. ona isim bile hatirlamiorm. blasco ibanez ve cevresinde begendigin yere cok. hatta 3 bira 1 euro olan yerler var. gorursun. sokakta icmeye bottellon deniyor. aklında bulunsun. kacırma derim. bir onemli hatırlatma pazar gunleri heryer kapalı, cogu yemek yeri bile. ve en onemlisi icki satısı bar vb dısında saat 10dan sonra yasak. kumsal olayına gelirsek de. 3 tane filan plajı var. en yakındakine gitsen isini gorur. harika bir kumu var. deniz de idare eder. bos degil plaj ama rahatsız edici kalabalık yok. yemen icmen gerekenlere gelirsek. valenciada paella ye. guzel bi yer bulmaya calıs =) genel olarak da ispanyada sangria iç. marketlerde 1euro civarına 1 litre satılan dandik sangrialar var. onlar bile super meyve suyu niyetine icilio. baska sorun varsa da soruver. aklıma gelenler bunlar.
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 ne zaman gidiyorsun bilmiyorum ama. tomatina festivaline yakın zamanlardaysa buna gidebilirsin. aha bole bisi La Tomatina is a food fight festival held on the last Wednesday of August each year in the town of Buñol in the Valencia region of Spain. ayrıca valencia hakkında soyle bir site var. bazı bilgileri eski (bazı bar, club ve yemek yerleri filan) fakat gene de ise yarar seyler var. genel olarak bakabilirsin. http://www.valenciavalencia.com alicanteye de gitmedim ama boyle bir site vardır onda da.
Ceronibo Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 sangrada familia'nın içine girme. dışarıdan bak yeter, hem para hem vakit israfı. resmen inşaat içerisi
Zep Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 yeterince anlatmassın zaten çok sağol
Zep Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 kokmuyo mu abi o domatesler sıcakta leş gibi kokar sanki pff nitekim fazla açmıyo beni o domates olayı
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 En sevdiğim 2 şehirden biri Barcelona. Tekrar gitmek istiyorum. Hatta orda yaşamaya razıyım yani. Barcelona'da kesinlikle önce teleferiğe bin ve güzelce tüm şehri bir gör. Sonra marinanın orda in ve akvaryuma git, orda bi balık ziyafeti çek. 20 euro idi en son ama efsane bir tabak var içinde yok yok. Marinanı orda alışveriş merkezi var. Yüzünü karaya verdiğin zaman sol taraftaki kapının ordaki yer. Fotosunu bi ara koyarım yemeğin. Oranın kendi ucuz şarabıda gayet güzel. Ordan La Rambla ye gir oraları gez. Gaudi'nin 2 tane yaptığı bina var onları gör. Picasso'nun evi var onu gezebilirsin. Opera binasını dışından gör en azından. Bunların hepsi birbirine yakın. Sagrada Familia yı dışardan görsende yeter bencede. 2 tarafının tamamen ayrı olması filan çok güzel. Gaudi'nin o parkına çık. Torre Agbar binasını gör. Futbolu seviyosan camp nau'yu gez. kıyı kesimini yürüyerek gez. Dümdüz bi şehir zaten yürüyerek çok eğlenirsin. Zooloji müzesi, hayvanat bahçesi filan buralarıda gezebilirsin istersen. Aklıma geldikçe de yazarım. Barcelona'ya çok özledim. Valencia'ya gelince şu meşhur bilim teknik müzesinin oraya git. Neydi mimarın adı unuttum ama, orayı kesin gör. Calatrava'ymış mimarın adı. Valencia'da turistik gezilecek çok yer var mı bilmiyorum ama genel anlamda güzel şehir. Fazla kalamamıştık orda. Bu arada benim için Desigual'i gez :D Birde meşhur bir sandwich yapan bi zincir var. Adını unuttum ama çok başarılı sandwichleri var, onlardan benim için ye :D
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 bilim teknik muzesine degil de akvaryuma git. bildigim kadarıyla avrupanın en buyuk akvaryumu valenciada. aynı yer zaten (o garip bina). bilim teknik olayı biraz ilkokul cocuklarına yonelik. seni acmayabilir. ama akvaryum baya guzel. verdigin paraya degiyor.
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 yazilanlarin bazilarina cok karsi cikasim geldi de genis bir zamanda yazarim belki. ama cidden ingilizce bilmiyorlar. avrupanin en az ingilizce bilen insani olan ulkesi bile olabilirler. bilip konusmayanlar da yeterince bilmediginden, sadece az bucuk anlayip cevap veremeyecek durumda oldugundan konusmuyor; fransizlar gibi bir durumlari yok yani. edit: ustteki resimdeki bina ve oradaki diger binalari V izleyenler uzay gemisi icinde gormustu
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 alicante-valencia-barcelona gezisini bende yapmıstım ilginc valenciada ozellikle gece hayatı cok canlıdır, bol sans.
jarjar Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 valencia - barcelona arasında sitges denilen şirin bi kasaba var biraz nudist ama güzel valencia - alicante yolu ise ispanya'nın bence en güzel akdeniz kıyısı plaj anlamında . Gandia'da kesinlikle denize gir Valencia'da 2-3 gün rahat rahat geçirebilirsn hem tarihi bişeyler görürsün hem de akvaryum du stadyumdu modern mimariydi bi sürü şey var Alicante küçük paella yesen yeter herhalde orda =) Barcelona'da zaten spontane takıl 2 günde yapacak bir sürü şey bulursun emin ol. O domitez şeysine damlayabiliyorsan kesin katıl birde
enema Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 barbu said: bilim teknik muzesine degil de akvaryuma git. bildigim kadarıyla avrupanın en buyuk akvaryumu valenciada. aynı yer zaten (o garip bina). bilim teknik olayı biraz ilkokul cocuklarına yonelik. seni acmayabilir. ama akvaryum baya guzel. verdigin paraya degiyor. müze vakit kaybı bencede, ama akvaryuma mutlaka git, barcelona'dakine gitmene de gerek kalmaz hem. akvaryumda yunus gösterisine denk gelmeye çalış biz granada'ya gitcektik arabayla bekleyemedik çok içimde kalmıştı anca işte eğitmenler beslerken birkaç hareket yaptırmıştı hayvanlara. o resimdeki binada yarım küre üstünde imax 3d filmler gösteriyorlar 1 saatlik belgesel gibi, dinazorlar falan işte onada gidememiştim değişik olabilir. Plajın adı da Cabanyal dı galiba, baya devasa plaj istesende kalabalık olmaz. Bide çok hamamböceği var valencia da meydanlarda falan yere otururken dikkatli ol:) Barcelona'da Rosa Del Ravala gidebilirsiniz mojitosu güzeldi baya. Bide plaj kenarında 2-3 club vardı Erasmusa gelenlerin genelde takıldığı, Opium du clublardan bi tanesinin ismi taksiciler bilir heralde. ayrıca aynı yerde bide ice bar var içersi -16 derece güzel oluyo o sıcakda girip çıkınca:)
555 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Bella said: çok fazla insanla diyalog halindeydim, çoğu anlıyor ama ispanyolca cevap veriyor, bunu tartışmıştık. belki sana gerçekten bilmeyenler denk gelmiştir. ya valla benim denk geldiklerim harbiden bilmiyodu anlıyor ama ingilizce konuşamıyor büyük bi çoğunluğu.kasıyolar baya konusmak için ama sonunda çat pat anlatıyolardı.
555 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2010 bu arada barcelonada bir tane mamut müzesi vardı.doğru düzgün gezemedim içimde kaldı.onu git gör bence.
Öne çıkan mesajlar