Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notebook Batarya Bakımı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bilgisayarım yeni 2 aylık falan. Bataryasını nasıl kullanmalıyım? Hep kullanırken şarjda mı bırakmalıyım laptopu? Batarya ömrünü nasıl kullanırsam en çok uzatabilirim vs. Bu şekilde bir küçük guide yazabilriseniz çok sevinirim.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
batarya yarı doluyken çıkar, serin bir yere koy. sadece elektrik giderse kaybın olacağı anlarda tak. ayda bir filan da bir kullan ama, öyle kaldırıp unutma.

budur.
Mesaj tarihi:
abi onlar efsane diye biliyorum ben. normal kullan iste bozuldukca yenisini alirsin. ben oyle yapiyorum en azindan.

bide bataryayi cikardigin an mobilitesi sifirlaniyor aletin.
Mesaj tarihi:
tekrar yazim 3593:
batarya dolu oldugu surece laptop yada herhangi bi alet AC ye bagliysa bataryayi kullanmaz. pil olesine durur. eger pil bossa pili doldurur sadece. ne zamanki sen prizden cekersin aleti o zaman batarya devreye girer.

her kul yapisina oldugu gibi bu bataryada da bi omur vardr. naparsan yap kullandikca eskir. her pilin bir omru vardir 250 dolum 500 dolum 1000 dolum gibi. sapa saglam kalsin diyosan en guzeli gergenin dedigi. hic takma hic bozulmaz. hatta laptopu acmassan oda hic bozulmaz. lambalarida yakma tungsten eskimesin. ayrica hucrelerin her oksijen yakisinda yaslaniyor eger nefes almassan yaslanmazsin.
Mesaj tarihi:
tek bisi war farinal
yane dikkat etmen sart deilde aklinda olsun
pil yavasca oldugunden
eger hic sifirlamassan (ki lithium ion piller sifirdan dolumu pek sevmiyolar sifirlamak yararli bisi deil yane) ayda 2 ayda bir sifirlarsan pili
pilin kalibrasyon olayi oluyo
yane pil kac dakkada biticegini soluyo ya
onu ayarliyo

onun disinda dedigim gibi lithium pillerin sifirlanmasina felan gerek yok

ki zaten normal bi insansan ayda ir felan pilin biter yane
Mesaj tarihi:
bu arada batarya derken ben şarjda kalma olayından bahsediyordum ha yoksa içinden çıkarıp buzdolbına koyma falan uğraşmama hayatta öle işlerle bataryayla falan :D
Mesaj tarihi:
durduk yere 100 lira masraf çok koyuyo ama ya.

Benim pil de bozuldu yeni (2ay falan yani sdf) garantisi de var ama hiç uğraşasım yok resmen artık sadece prizle kullanıyorum.

En çok tuvalete götüremediğime yanıyorum :( onun dışında zaten mobil kullanmıyormuşum onu farkettim eheh
Mesaj tarihi:
Farinal said:

bu arada batarya derken ben şarjda kalma olayından bahsediyordum ha yoksa içinden çıkarıp buzdolbına koyma falan uğraşmama hayatta öle işlerle bataryayla falan :D

bu postu gördüm ya içim rahatladı az daha ambulansı, polisi fln arıyordum.
Mesaj tarihi:
dadada said:

Sürekli üstünde dursun batarya, hep de şarjda dursun. Bişicik olmaz. 4 yıl hp bataryası kullandım öyle, hala 2 saat gidiyor.

heh iyi. zaten çok nadir anca tuvalete falan gidiceksem yada 5-10dk için başka odada duracaksam şarjdan alıp götürüyorum yoksa full şarjda alet. peki şarj bilgisayara takılı değilken prizde dursa yada bilgisayar kapalıyken şarj bilgisayara bağlı prize bağlı dursa bişi olur mu?
Mesaj tarihi:
dadada said:

Sürekli üstünde dursun batarya, hep de şarjda dursun. Bişicik olmaz. 4 yıl hp bataryası kullandım öyle, hala 2 saat gidiyor.

önceki toshiba hiç sorun çıkartmadıydı aynen ama şimdiki hp tam 1 sene sonunda iflas etti. sorunlu seri varmış sanırım ona denk geldim.

nasip kısmet bu tip teknoloji işleri valla
Mesaj tarihi:
Farinal said:

dadada said:

heh iyi. zaten çok nadir anca tuvalete falan gidiceksem yada 5-10dk için başka odada duracaksam şarjdan alıp götürüyorum yoksa full şarjda alet. peki şarj bilgisayara takılı değilken prizde dursa yada bilgisayar kapalıyken şarj bilgisayara bağlı prize bağlı dursa bişi olur mu?

olmaz
Mesaj tarihi:
hp probook 4320s , 2 aylik , gecen hafta pil oldu. ama sanirim sicaktan :D arabada kaldi gecen gun, ertesi gun pil hic calismiyordu.

ben devamli pili kullaniyor, %10 olara geldiginde sarja takip fulluyor, full olunca da tekrar pile veriyordum. devamli elimde tasiyip ofis arasinda goturup geliyorum bu arada.

garantiye soledim, yeni pil bekliyorum, gelince eskisini verip yenisini alicakmisim.

simdi bu yeni gen pillerde emin miyiz hic sarjdan cikarmaya gerek olmadigina, sadece aradabir pili kullanip ben burdayim havasi vermek yeterli mi ?
  • Yeni Oluştur...