Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KFC barbekü sosun sağlık bakanlığı tarafından yasaklanması

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Necro said:

Bariz pahalı 12liralık şeyin ucuz olduğunu savunmayalım lütfen

12 liralık şey dediğine 2 insan doyuyor, kişi başı 6 lira yani. Hadi 1.5 insan de, 8 lira.

Dışarıdan yemek olarak düşünüyorsan gayet makul bir ücret. Tek kişilik yemeğin çok daha fazlası bir miktar çünkü. Ha, anca kesiyo beni dersen, zaten o zaman herhangi bir kebapçı, pideci ya da başka bir fastfood restoranında da daha ucuza kalkamazsın zaten o mideyle. Evde 3 liraya makarnamı yapar sosumu koyarım diyosan klasmanı farklı evde yapılan yemek her zaman daha ucuz olur tabii ki, simit yiyorum diyosan zaten yemek pahalı olduğundan değil sen normali bile reddettiğinden o.

Genelde yarım insan bulamadığım için yanımda bana pahalı geliyor nedense.Ondan dedim.Evde makarna 3 lira değil 800 kuruş maksimum.Neyse tartışmak mantıksızmış ucuz veya pahalı diye o yüzden afiyet olsun yiyebilene.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen bi fesleğen soslu makarna yapayım dedim akşam romantik hesabı, süpermarkete yığıldım herşey dahil 180 lira tuttu, tabiki bi sürü şey aldım almayabileceğim şaraptı bilmemneydi

sonra düşündüm en kral yere gitsem bu menü bana 150 lira tutardı.. evde bişeyler yapmak lüx
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Bone said:

Longshanks said:

KFC çok pahali hiç biz fakirlere göre değil ya

12ytl'ye Zinger Burger + 6'lı Hot Shots + 3'lü Hot Wings + Coleslaw + Normal boy patates kızartması + Kola
veriyorlar
halen "biz fakirlere göre değil" diyorsun.

bizim asagidaki simitci 12tl ye tezgahi veriyor.

elma ile armutu karşılaştırıp popülizm faili olmayın gençler
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

yasak olmasının sebebi çok büyük ihtimalle açık sos satmaları. mesela burger king'in barbekü sosları kapalı geliyor, ketçap mayonez gibi, onlar hala duruyor.

sağlık bakanlığına mı telefon edelim, bu işi anca kfc sorunu çözmek isterse çözer.

mantıklı açık olduğu için olabilir ama piyasada milyörlerce restorant var açık sos koyan masaya. belki içindeki bişeydendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

pahalı ucuz diye tartışmanız çok manasız.
belki insanların çok düşük gelirleri vardır, olabilir.

insanların çok düşük gelirleri olabilir, ama ben insanların kesesine göre pahalı ya da ucuz demiyorum. Genel olarak dışarıda yemek / restoran / fastfood standartlarına göre pahalı veya ucuz karşılaştırması yapıyorum, ki zaten ilk karşılaştırmalar da bu yönde yapılmış. bunlara göre de kabul edilebilir bir ücreti var.
Sosyal ağlarda paylaş

12liralık dediğiniz aslında 13,75liralık Extreme menü mü? bir de nasıl 2kişi doyuyor onunla?

diğer yandan alışveriş yapılan evde tencere yemeğinin doyma başına fiyatı haliyle 13,75yanında devede kulak kalıyor.. hani içine yemek yaparkene izlediğin tv'nin yaktığı elektriği bile koysan çoğu yemeğe, tam doyumluk 13,75 harcamazsın. (tam doyumluk dediğim, mesela iki tabak yemek + pilav falan diyin siz)

13,75lira bu ev yemeklerine göre pahallıdır. dışarıdan alacağınız yemeğe göre uygundur..

gerçi bende hep "lan yemek gelene kadar -30 ila 45dakika süre- ben zaten yemek yapardım pişmanlığı oluyor. öyle aç aç beklerken "şimdi daha da geç kalır diye bişiler koysam mı ben?" diye düşünüyorum hep..

elbette evde malzeme yoksa temini ve yapımı pahallıya geliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...