Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dervish House


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Kitabi okumadim, fakat Turkiye'de gecen hatta tamamiyla Turkiye uzerine olan bir bilimkurgu olmasi sebebiyle dikkatimi cekti. Yabanci yazarlarin Turkiye'de gecen romanlar yazmasi nadir rastlanan bir olay.

http://www.pyrsf.com/DervishHouse.html

It begins with an explosion. Another day, another bus bomb. Everyone it seems is after a piece of Turkey. But the shock waves from this random act of twenty-first-century pandemic terrorism will ripple further and resonate louder than just Enginsoy Square.

Welcome to the world of The Dervish House—the great, ancient, paradoxical city of Istanbul, divided like a human brain, in the great, ancient, equally paradoxical nation of Turkey. The year is 2027 and Turkey is about to celebrate the fifth anniversary of its accession to the European Union, a Europe that now runs from the Arran Islands to Ararat. Population pushing one hundred million, Istanbul swollen to fifteen million, Turkey is the largest, most populous, and most diverse nation in the EU, but also one of the poorest and most socially divided. It's a boom economy, the sweatshop of Europe, the bazaar of central Asia, the key to the immense gas wealth of Russia and central Asia. The Dervish House is seven days, six characters, three interconnected story strands, one central common core—the eponymous dervish house, a character in itself—that pins all these players together in a weave of intrigue, conflict, drama, and a ticking clock of a thriller.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalniz o kapak Amerikan versiyonunun kapagi. Kitabin orijinal yayinevi Ingiliz ve onlarin kapagi da su sekilde:

http://www.amazon.co.uk/Dervish-House-Gollancz-Ian-Mcdonald/dp/0575080531/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1279553472&sr=8-1

Tabii bir yazarin kitaplarinin kapagi uzerinde ne kadar soz sahibi oldugunu bilmek zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Alıp okuyacağım. Ian McDonald biraz niche kalmış, kadersiz ama iyi bir yazar. Bir sürü çok önemli ödül için aday oldu, neredeyse her kitabının böyle bir olayı var, ama sadece 2-3 kere kazandı. Ama kitabın Gollancz'dan çıkmış olması beni asıl umutlandıran.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Gollancz SF'den çıkması en azından bir SF kitabı olarak ortalamanın epey üstünde olacağını düşündürüyor.

Ayrca Ian McDonald non-western toplumlar üzerine çalışmaları ve romanları ile tanınan bir abimiz. Afrika'da geçen, hindisdan'sa geçen geçen kitapları var benim bildiğim kadarıyla. Araştırmasını iyi yapan biri. O açıdan derdin olmasın derim dasaaa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Örnek bölüm buldum: http://www.tor.com/blogs/2010/07/preview-the-dervish-house-by-ian-mcdonald

Türkiye'yi iyi anlatmış. Başı örtülü kadınlar filan var örnek bölümde ama mini etekli olanlar da var yani :) Çok okunası geldi bana örnek bölümü okuyunca. Oryantalist havası pek yok gibi.

Ama Gollancz'dan çıkanı alın, hem kapağı daha güzel, hem de Tor kitapları amerikanlaştırıp batırabilen bir yayın evi. İngiliz versiyonu daha iyi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Alınabilir bir fiyatta ebooku çıkmış. Bu ayki kitap kotamı doldurduğum için alamıyorum ama haber vereyim dedim: http://ebooks.whsmith.co.uk/6FE7C5FD-9E31-46F5-982B-879AB2F98A5B/10/132/en/ContentDetails.htm?ID=5C72F4F7-4E7C-477A-B4C0-1A43FA548C3B Türkiye'ye de satıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...