Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düğün.

interperez

Öne çıkan mesajlar

bu olaya değinmek istiyorum şu vakit.Yeni geldim şimdi.
5 yıldır katılmıyordum hiç birisine.Üst komşumuz sevdiğim insan hani diyerekten birazda ayıp olmasın mantığıyla 20 dk. anca sabredip durabildim bu etkinlikte.

Midem bulanıp somurttukça kendimde irinli bi durum sezdim.
Lan bi sn bu arada bu entel elitist bi konu filan değil.
Düğünlerden nefret ediyorum... oh bee ohh..

hepinizi seviyorum ama düğüne gelmem hacııııı

rahatladım.
Sosyal ağlarda paylaş

yok hacı bunda içki filan ya.
Abi "let it be" yle dansa başlayıp
ismail yk'yla devam etmeleri çok irrite edici.Eskiden bizim buranın "harmandalı, kerimoğlu bilumum zeybek oyunları" çalınır oynanırdı.Gelinin ,damadın babası annesi vs.. sırayla harmandalı filan oynanırdı öle biterdi.

Düğün çok rerö değil bu ama, bu düğün çok rerörö:(
Sosyal ağlarda paylaş

97 yılında , babamın cok eski bir arkadasinin kızı evleniyordu, düğün de mardin'deydi. Hayatımda ilk defa bir düğüne gitmiştim o da aşiret düğünü. Derken mekanda silahlı çatışma çıktı millet dan dun iniyor önümüzde bana kal gelmiş dururken babam fırlattı benı biyerlere, bacağımda bi acı hissediyorum ama ne olduğunun farkında degilim soktan, bildigin vurulmuşum. Nasıl çıktık ordan bilmiyorum, daha da hayatımda dügün salonunun önünden gecmedim. Düğünlerin allah varsa belasini versin dinimiz amin.
Sosyal ağlarda paylaş

düğün dediğin kırda yapılır.. kır düğünü olur..

sonrasında mangal yakılır, et yenilir pasta yerine.. delikanlı adam zaten hep pirzola falan yer. pasta ne ki?

sonra damatlık adı verilen takım elbisenin upgrade li hali yerine çizgili pijama giymek gerekir. üstüne de en beyazından atlet giyilir. evlilik töreni sonrası taraflar maç yaparlar en güzelinden. hanım kısmısı çabucak evliliğe adapte olup etleri temizlemeye ve pişirmeye başlamalıdır. maç sonunda yeni evlenmiş damat 5sene içerisinde bu piknik alanına baba olarak geleceği temennisi ile dereye karpuz bırakır, dere yoksa karpuz yarlıp güneşte bırakılarak soğuyacağı anlatılır ve bu uygulanır.

yani garip düğünün bizdeki karşılığı budur.. daha garipleri de var tabii..

kedi düğünü..

zombie düğünü;

zombie de olsa resmi nikah şart..

gelini ısırabilirsin

mcdonalds düğünü

burger'da yapsalardı kafalarına taç vericeklerdi halbusi..

törkiş kır düğünü çok da mantıksız değil hani, bunlara kıyasla en azından..
Sosyal ağlarda paylaş

Erkek tarafı atları ile dörtnala gelse, birde Düğünlerde Türk bayrağı ile halay çekiliyor, özellikle erkek tarafı kızı evden almaya gidince.

Aklıma hep iwo jimada bayrak dikken askerler geliyor. http://todaysseniorsnetwork.com/Iwo%20Jima%20Flag%20Raising.gif

Sanki gelin evden çıkınca bir koşu gidip bayrağı geline aynen yukardaki gibi canhıraş saplayacaklar izlenimi uyanıyor bende. Düğün ve bayraklı halayda çol ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...