Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Sam, toplumun nüfusunu azaltmaması için çocuk oranı istatistiksel olarak 2.1-2.3 arasında olmalı. 2.1'in altı riske giriyor, 1.8in altı kritik sınır, altına düşünce toplum iyice çöküşe geçiyor. Almanya'da mesela oran şu anda 1.6. 1.4ün altından bugüne kadar geri dönebilmiş bir millet yok. Ancak dediğim gibi şu anki nüfusa baktığımız zaman zaten Türkiye haddinden çok daha fazla kalabalık. Daha şimdiki nüfusu kaldıracak kaynak ve altyapı yok, üstüne mi çıkacaz? RTE'nin dediği oran avrupa ülkeleri için çok doğru. Ama Türkiye için tam zıttı, azalması şart nüfusun. Hepsini geçtim İstanbul oldu 16-17 milyon, nereye nüfus arttıracaz daha? Dediğim gibi yaş ortalaması 22 civarında bu ülkenin. Önce bir onu 30'a çekmek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 en fazla 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ist. nufüsunun yarısını göndersin öteki şehirlere ondan sonra 5 çocuk bile istesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Rewendor said: Sam, toplumun nüfusunu azaltmaması için çocuk oranı istatistiksel olarak 2.1-2.3 arasında olmalı. 2.1'in altı riske giriyor, 1.8in altı kritik sınır, altına düşünce toplum iyice çöküşe geçiyor. Almanya'da mesela oran şu anda 1.6. 1.4ün altından bugüne kadar geri dönebilmiş bir millet yok. Almanya o zaman ikinci bir göç dalgası almaya başlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ama ideali 2 bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Tam tersine göç dalgası istemiyorlar, kendi vatandaşlarını çocuk yapmaya yöneltiyorlar. Çünkü "alman ırkının kaybolmasından" korkuyorlar en çok. Şu anda bildiğim kadarıyla çocuk yaptıkça (ve çocuk sayısı arttıkça) devlet inanılmaz bir maddi destek sağlıyor, üstüne çocuğun çoğu masrafını üstleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Zep said: Zep said: Rewendor said: dasaaa said: çocuk istemeyenleri merak ediyorum ben.. Almanlar istemiyo mesela genelde. Tamamen kendi hayatlarını düşünerek. Zaten bir garip orada, herkes kendi özgürlüğüne inanılmaz düşkün, kimseyi kendine layık görmüyor, herkes single geziyor. Evliler de işi matematiğe vurmuş durumda. "Bir çocuk yapsam yıllık masrafı bu kadar, benim sosyal hayatımı kısıtlayıcılığı şu kadar, oysa o parayla tatil seyahat şu kadar, istediğim araba bu kadar" falan diyip kendi sosyal imkanlarını geliştirmeyi genişletmeyi tercih ediyorlar. yanlız bu direk benim alman değilim ama sdf. sene 2010 hala evlilik kurumunu övenler var ha bide almanlarla falan alakası yok tabi aslında bunların. diğerlerine göre sanat,bilim,teknoloji alanında önde olan toplumlarda bireysel gelişim,kendini gerçekleştirme hissiyatının daha belirgin olduğu bir gerçek.bunun sonucunda da toplumun individualizme yönelmesi gayet normal çünkü bu gelişim için gerekli olan gerekli ortamı,özgürlüğü o sağlıyor.ikisi birbirinin sonucu gibi. nitekim 3 çocuk sahibi ebeveynlerin kendi gelişimleri,ilgi alanları ya da hayatta gerçekleştirmek istedikleri şeyler için zaman/imkan bulması pekte olası değil. yalnız annenle baban da böyle düşünseydi sen olmazdın biliyorsun değil mi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 1 den fazla cocuk yapabilmenin birşeyi olmalı yasa gibi ekonomik anlamda pek gelişmiş ülke değiliz.fakirlik içinde kendini besleyemeyen aileler cocuk basıyor.onlarıda besleyemiyor. ya tinerci oluyor tinerci olmazsa sefalet içinde yaşayıp ölüyorlar.mahallede kedileri köpekleri pert ediyorlar falan filan besleyemediğin cocugu okulada gönderemiosun tabi türkiyede böyle kesim gerçekten baya yüksek o yuzdende bizden bir cacık olmuyor.okula gidebilen normal ailelerde büyüyen 1 cocuk doguyorsa aynı anda 10 tane tinerci doguyodur hani eşitlik özgürlük bıdı bıdı diye düşünenler içinde bu olay öyle birşey değil.kim öyle bir hayata doğmak ister.az insan öz insan olmalı bana göre nerde çokluk orda bokluk boşa söylenmiş bir laf değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Onun yasası olmaz ki. Adam prezervatif yırtıkmış dedi, hap işe yaramadı dedi ne diyeceksin? Sevişmeseydin mi diyecen adama? Onu geçtim adam yaptı 2. çocuğu hiç sallamadan, yasana uymadan napacan? Çocuğu mu öldürecen? Ya da ailesinden mi ayıracan? Kendini besleyemeyen aileye para cezası mı verecen? Yoksa hapse mi atacan ebeveyni? Hiçbir yaptırım uygulayamazsın, yasa da sözde kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 çükünü kesip yedirmekten sonra olmaz başka bir yaptırım ve ya kendini kısırlaştıranlara makarna kömür vereceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 uygularsan mantıklı bir ceza gayet caydırabilir insanları yani yasa uygulanmasa bile o yasanın varlıgı bile işe yarar bence prezervatif üzerinden değilde kadınlara ertes igün hapından girmek lzm olaya prezervatif güzel birşey değil.türk erkeği cüküne düşkün kondom mondom sevilmiyor misal ben nefret ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 3 isterim, ama iki yaparım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Karşısındakine sevgiyi geçtim insan olarak bile en ufak bir saygısı olan erkek ertesi gün hapının lafını bile ağzına almaz. Bu kadar fazla yan etkisi potansyel tehlikesi, hatta kansere varan hayati riski varken, sırf çükünün keyfi için prezervatif olmasın o olsun demek hakkaten ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ertesi gün hapıyla iglili duydugum en önemli yan etken kıl tüy yapmsıydı kanser riski olmayan şey var mı ? yediğimiz dokundugumuz herşeyde kanser riski var düşündüğün zaman. ayrıca bildiğim kadarıyla ayda 1-2 defa kullanımdan fazlası etki etmeyebiliyormuş.yani sürekli kullanılacak bireşy değil.ama kadınların cogunun gerektiği zamanlarda kullanmadıgı ortada ve dediğin kadar aşırı bir yan etkisi yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 sırf o kadar bile hasarı olsa (ki değil) bunu istemek hakkın mı? değil. kanser riski, göğüs kanseri riski spesifik olarak fazla olmasa zaten vurgulanmaz. Bunun dışında hani standart mide bulantısını ve hastalık hissiyatını geçtim vücut dengesinden hormonlara kadar her şeyi altüst ediyor bünyede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Abi kılı tüyü geçtim hakikatten çok pis kanser riski olduğu söyleniyor ertesi gün haplarının. Zaten az biraz biyoloji bilgisiyle düşünsen, hormon dengesini alt üst ettiğini farkedersin yau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Hani kırk yılın başı bir kaza olmuştur, ne bileyim sarhoşluk olsun dalgınlık olsun bişi olmuştur son çare olarak kullanırsın anlarım, başka şans yoktur riske girmemek istersin. Ama düzenli doğum kontrol yöntemi olarak önermeyi düşünemiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 abi kahvaltından sora 1 tne aksam 1 tane demiyorum ztn ayda 1 kereden fazlası gereksiz olan birşeymiş. kazara doğan çok cocuk var duyuyoruz goruyoruz.kondomun yada ertesi gün hapının ne olodugunu bilmeyen insan çok evliliği boyunca 5 defa birlikte olupta 5inde de cocuk yapıyor insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 e "kondom sevmem ben ertesi gün hapı kullansın" dersen "sabah bi tane akşam bi tane"ye giriyor ama o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Rewendor said: sırf o kadar bile hasarı olsa (ki değil) bunu istemek hakkın mı? değil. ya kız isterse? illa ben prezervatif istemiyorum derse ne yapacaksın hı? (yani zorunluluktan değil de sadece keyfi sebepten hap kullanmak isterse manasında) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ben sevmiyorum ama kullanıyorum :).yani ben genel olarak gereksiz kazara vs gibi dogumlarda hani erkek kondom taksın o zaman demek yerine birazda kadınları ertesi gün hapı konusunda bilinçlendirmek lzm nasıl kullanılır ne zaman kullanılır gibisinden karikatür iyimiş ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 kondom tehlikeli biraz, bazen içerde kalabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 E o zaman kendi bilir tabii. bahsettiğim zararı bana değil ki, kıza. kendisi ona rağmen istiyosa tamam. Benim sözüm erkeğin diretmesi içindi. Ama ben güvenemiyorum yine de, işe yaramama riski falan fazla gibi gözüküyo. makine mühendisiyiz sonuçta, arada mekanik bir önlem olunca daha rahat ediyo insan kafa olarak. Bi de Coupling'de Steve gibi oltaya gelmek var o ayrı konu hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar