Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lys Topici

Red

Öne çıkan mesajlar

Bu sene yerleştirmeler çok çılgın olacak.

Bu sene 484 yapan bir öğrenci 320 civarı bir puana denk geliyor eski sistemle ve bu puanla 26000. oluyor diyelim (aşağı yukarı böyle) sonra da ösymnin açıkladığı sıralamalara göre makine mühendisi vs. olabiliyor. Benim zamanımda 340 puanla falan anca ytü vs. tutuyordu üç aşağı beş yukarı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi halt anlamadım bu ösymnin işlerinden.
bizim bölüm geçen sene 32 kişi almıştı bu sene 45 kişi alacakmış kontenjanlar baya artmış, yüzdelik dilimler kalkmış, sıralamalar tutarsız tercih yapanların işi zor valla.

tavsiyem çok geniş aralıklarla tercih yapın helede düşük puanlarda.

teknik eğitim fakülteleri olmuş teknoloji fakültesi. teknoloji fakültelerindeki mühendislik bölümleri nedir amaçları ne bunların.
mesela Marmara Müh Fak Makina Müh ile Marmara Tekno. Fak Mak Müh arasında fark varmı yoksa niye ayrı fakülte bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sıralamalar tutarsızdan kastınız ne ki? ikinci öğretimin birinci öğretimden daha yüksek alması neden bu kadar kafanızı karıştırdı? adam akşam okumak istemiş çalışıyor vs ya da güvenmemiş puanına 2. öğretim yazmış girmiş. sonuçta üste hangi, tercihi yaparsan ona giriyorsun.

ayrıca 26k ile makine müğhendisi olunur pek tabi. ben 34k ile okuyorum birinci öğretimimiz de 33k ile almıştı
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

abi sıralamalar tutarsızdan kastınız ne ki? ikinci öğretimin birinci öğretimden daha yüksek alması neden bu kadar kafanızı karıştırdı? adam akşam okumak istemiş çalışıyor vs ya da güvenmemiş puanına 2. öğretim yazmış girmiş. sonuçta üste hangi, tercihi yaparsan ona giriyorsun.

ayrıca 26k ile makine müğhendisi olunur pek tabi. ben 34k ile okuyorum birinci öğretimimiz de 33k ile almıştı

geçen sene 20bin ile alan bu sene 60bin ile alıyorsa, hatta net örnek veriyim boğaziçi tarih 1300.yi almış geçen sene bu sene çıkan klavuzda 12.700 diyor sence ne kadar mantıklı olabilir bu ?

bu da geçen senenin kılavuzu kıyaslarsın.
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2009/2009_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/tablo4.pdf
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bu sene yerleştirmeler çok çılgın olacak.

Bu sene 484 yapan bir öğrenci 320 civarı bir puana denk geliyor eski sistemle ve bu puanla 26000. oluyor diyelim (aşağı yukarı böyle) sonra da ösymnin açıkladığı sıralamalara göre makine mühendisi vs. olabiliyor. Benim zamanımda 340 puanla falan anca ytü vs. tutuyordu üç aşağı beş yukarı.

hayır abi öyle denk gelmiyor sıralama

En azından sayısalda ben 323 yaptıydım geçen yıl, 36.900 idi sıralama.
Sosyal ağlarda paylaş

Necro said:

Wisslett said:

lololo dil 1 de 7333 oldum iyimidir kötümüdür bişi diyin lololo...

Ne istediğini bağlı.Çok iç açıcı değil açıkcası ama istanbulda fransız/alman dili ve edb tutabilir sanırım ya da diğer diller.Ankara ispanyolca vs.

valla ben 17 bininci oldum.özellere burssuz rahat girerim diye düşünüyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

Necro said:

Wisslett said:

lololo dil 1 de 7333 oldum iyimidir kötümüdür bişi diyin lololo...

Ne istediğini bağlı.Çok iç açıcı değil açıkcası ama istanbulda fransız/alman dili ve edb tutabilir sanırım ya da diğer diller.Ankara ispanyolca vs.

valla ben 17 bininci oldum.özellere burssuz rahat girerim diye düşünüyorum :)

Özeller dilden kontenjan dolana kadar alıyor bildiğim kadarıyla
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aklımı kaybetcem, kardeşim mimarlık olur heralde fena değildi sınav diyordu, şimdi mf-3 9660. mf-4 8300. oldu; diş hekimliği falan diyordu ntvmsnbc listesiyle. ÖSYM açıklanınca da puanıma yazık Boğaziçi Endüstri yazayım vs. diye girişti.

Ben bu kızı nereye yönlendiriyim, bana bir yardım; korkum en sonunda inşaat mühendisliğine falan girecek çılgın tercihler yapıp İTÜ'de 500 tane gün görmemiş abazanın içinde kalacak.

İki sene boyunca sadece ders çalışmaya odaklanmış, şu anda elinde puanı ne yapacağını bilemez şekilde puanı yüksek herşeye saldırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu merak etme, itü inşaatta okuyan kız abazalara karşı çılgın bir koruma kalkanı geliştirir zaten, 3 ayda kendini korumayı öğrenir. gerçi erkekleşebilir giderek, o ayrı mesele.

önce nereler mümkün, onları düşün, sonra oralardan hangileri ilgi alanında ? çünkü inşaat mühendisliğiyle direk ilgilendiği için seçen kız, hatta erkek tanımadım ben hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...