Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boardwalk Empire

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

@Xunn

Dizideki bütün disputeların nasıl sonuçlandığını yazalım o zaman, hepsi tarihi olaylar sonuçta?

Herkesin bildiği belli noktalar var, dizi sadece bunların arasını dolduruyor değil malesef durum, ilk başta da dediğim gibi; bu adamlar Spartaküs ya da Kennedy gibi tarihi bir figür değiller ve birçok kişi bu adamların akibetlerini dizide öğreniyor. Spartaküs'ün savaşı kaybettiğini bilmeyen adam cahildir ama atıyorum Lucy Luciano'nun kaç sene yaşadığını bilen adamın bunu bilmesi onun artısıdır, bilmeyenlerin eksisi değil. Yani bahsettiğin adamın ölüm tarihini müjdelemen bizim diziyi izlerken yaşayacağımız bazı heyecanları yaşamamamıza sebep olacak. Çok zor değil gerçeğe dayalı bilgi yazarken bir tag kullanmak, birşey kaybettirmez sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

said:
"Dizi plotunu önemseyen birinin gerçekte ne olduğunu bilmesi gerekiyor ama dizi plotu gerçekten sapabiliyor."

Wut?

Bak anlatıcam.

Dizi bazı karakterleri timeline olarak esnetebiliyor, çünkü adamların sezon doldurması lazım. Çünkü bütün geyikler karakterlerin birbiriyle dinamikleriyle alakalı. Bi karakter 5 sene boyunca realitede kayboluyorsa onu öyle yapmıyorlar, ona başka bi olay yazıyorlar mesela. Şimdi izlerken bazı şeyleri nasıl işleyeceklerini merak ederek izliyorsun. Sonucta sadece insanların karakterleri, lokasyonları ve meslekleri dogru dizide, geri kalan herşey tamamen fiction. Adamlar Hoover'ı tarihte olması gerektigi gibi güce önümüzdeki sezon da getirebilir, onu es geçebilir, fast forward yapıp great depression da izletebilir. Al Capone'un yükselişini işleyebilir, hiçbir fikrimiz yok ve keyfi burada.

Mesela çok güzel sendika baskısı işledi herifler kaşla göz arasında. Ama sadece karakter üzerinden izliyorsan bunlar gözden kacıyor. Ben sana tarihte AR'ın öldügü timeline'a girmeleri lazım diyorum önümüzdeki sezon, ve sen adamı bu sezon ne kadar fall-from-grace'lediklerini farketmedigin için ve zaten zamanında merak edip okumadıgın için şaşırıyorsun. Bunun spoiler olmamasının sebebi yapıp yapmayacak olmaları değil, bunların çoktan olmuş olan şeyler olması. Ben sana boardwalk kitabını açıp okuyup spoiler vermiyorum, GoT değil bu. Ciddi bi tarihi degeri var dizinin, herkes sapına kadar türk kafasıyla izlemek zorunda değil diziyi.

Ayrı bir perspektif kazanmak yerine zırlıyorsunuz bosuna.

Bir sensin zaten sendika baskısını, cadı avını, siyahilere karşı girişilen devlet eylemlerini okuyan.

Dizi ne tek başına tarihi yüzleşme-yüzleştirme ne de karakter anlatısı, bu ikisinin bir harmanı. Bir tarafını bok edersen, alt-metin olarak verilen şeylerin harmanlandığı üst metinde bekleyeceğimiz bir şey kalmıyor.

Nasıl kıvırıyorsun belli değil, "kız olsam napolyon kasketi takan italyana veririm, uvv beybi adamım rothstein ıslattı beni" söyleminden, "karakterler önemsiz alt metne bakın" söylemine xunnsal bir geçiş.
Sosyal ağlarda paylaş

hay emenike ya spoilera aldığın şeyi tartışırken niye normal olarak yazıyorsun. açmadım spoilerı ama tartışmayı okurken yedim iyi mi..

tarih kısmına gelince ben de aynı düşüncedeyim. diyelim bir kralı konu alan dizi çıktı. wikipedia'dan o kralın hayatını okuyunca dizinin hiç tadı tuzu kalmıyor. bildiğin spoiler bunu diretmenin bir anlamı yok. tarih tarih diye dizide olabilecek birşeyi yazmayın. aynısı got'ta da oldu. walking dead'de de..

dizinin tadı kaçmasın diye ne aldığım al capone'un kitabını okuyorum ne de wikipedia'dan o tarihlerle ilgili yazılara bakıyorum önceden meraklı değildim diziyi izleyince merak sardım dizi bitince araştırıp okuyacaktım ama geldin içine sıçtın şimdi..
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Vizyonda tartışmalara olabildiğince az karışalım, ban olmasın vs. diyoruz ama zorlayanlar var. Sadece sakin olun.

Spoiler kullanmış adam zaten, onun dışında iki tarafında haklı olduğu noktalar var. Gizlenecek bir şeyde yok bir post dışında onu da gizledim. Sakin olun, devam edin asdf
adam kayırmayın abi şimdi. iyi ben de kitapta yazıyor zaten okusaydınız kültürsüz herifler diyip daenerysin dragonlarının başına neler geliyor onu yazayım. adam gelmiş dizinin baş karakterlerinin birinin öleceğini söylemiş gelecek sezon halen bıdı bıdı. 2-3 sayfa da tartışmış. zeytinyağı gibi...

neyse diziye gelecek olursak benim kafama takılan bir şey var:

anladığım kadarıyla kerhane taraması olayında al kıl payı kurtuluyor ve "iyi ki joe erken çıkmış. di mi tabi evet" falan bir şeyler zırvalıyor. o işi masseria yaptırdı yani ben yanlış anlamadım sanırım. ama bu italyan saygısı olayı mevcut olduğundan çok açık seçik söylemedi sanırım al capone aklından geçenleri. nitekim masseria'yı da vurduran al capone oluyor sanırım. çünkü joe'nun son sözleri yine:" you win kiddo" olduğundan bana öyle geldi. yine joe aynı italyan gelenek göreneklerine göre açık seçik söyleyemedi sanırım ve yine aynı saygı çerçevesinde al elini öpüp eyvallah babo dedi çıktı işin içinden.

yani ben götümden mi sallıyorum yoksa olaylar böyle mi gelişti tam emin olamadım.

Sosyal ağlarda paylaş

joe'yu capone vurduruyor ama capone'u kimin vurdurduğu belli değil. sadece joe'nun yaptığını varsayıyorlar. ancak ortada aynen dediğin gibi bir saygı ve gelenek var, o yüzden al joe'nun suratına birşey demiyor. hatta sonra hastanede bile olduğunca ağır başlı ki en ufak birşeyde delirip adam öldüren bir kokainmandan bahsediyoruz.

joe'nun vurulduğu sahnede çiçeklerle mi ne uğraşıyordu, yanda hanımı falan. orada bariz bir mesaj verilmeye çalışmış bence. emeklilik anlatılıyor gibiydi. hastanede de geçti bizden evlat tavrı vardı. biraz da o hamleden artık capone'un vaktinin geldiğini net kabullendi tabii sfsdf.

capone'a kimin saldırdığına gelince. herkes olabilir. polisler frank'i nasıl harcadıydı. onlar bile olabilir. çünkü capone değişik tipte bir suçlu. fazla atarlı. wiseguy kesinlikle değil. oradan da fazla heat doğuyor işte. nucky'i içeriden çökertmeye çalışıyorlar. caponelara direkt mermi yağdırıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
~ bana spoylır verme bana bilgi ver.

capone un yüzündeki yarayla ilgili; altta gerçek olayda yer alan karakterler dizide de mevcut olmasına rağmen, dizide gerçekte nasıl olduğundan hiç bahsedilmiyor.

After his initial stint with small-time gangs that included the Junior Forty Thieves and the Bowery Boys, Capone joined the Brooklyn Rippers and then the powerful Five Points Gang based in Lower Manhattan. During this time, he was employed and mentored by fellow racketeer Frankie Yale, a bartender in a Coney Island dance hall and saloon called the Harvard Inn. After he inadvertently insulted a woman while working the door at a Brooklyn night club, Capone was slashed by her brother, Frank Gallucio. The wounds led to the nickname that Capone loathed: "Scarface". Yale insisted that Capone apologize to Gallucio, and later Capone hired him as a bodyguard. When photographed, Capone hid the scarred left side of his face saying the injuries were war wounds. Capone was called "Snorky", a term for a sharp dresser, by his closest friends.
Sosyal ağlarda paylaş

s05e01

ulan madem topu topu sekiz bölüm var bu sezonda, her bölümün yarısını flashbacklerle harcamak yerine 1931'den biraz geride başlayıp castellammarese savaşına (masseria vs maranzano), al capone'un yükselişine, rothstein'ın ölümüne (housewife drama için margaret ile ilişkiye bile sokabilirlerdi), george remus'a ve ikinci karısıyla olan olaylara falan odaklansalar ya?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...