knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 selamlar beyler ctesi günü powercolor hd 5770 aldım. daha önceden 1950pro vardi. mevcut drivelerı kaldırıp driver sweeperla da temizledikten sonra yenisini takıp driver kurdum. ati ccc'de ayarları yaptıktan sonra auto tune zımbırtısını kullandım. baktım tf2de falan kapatıyo bilgisayarı, normal ayarlara çevirdim. singularity falan kurdum problem olmadı onda. zaten unreal 3 motoru neyse... gece falan oynadım ertesi sabah bilgisayar tuşuna basmamla windowsun tamamen açılması temiz bi 10 dakika sürdü. yanlız windowsu load etmesi değil 10 dakika. tuşa basmamla windowsu yüklemeye başlamasının arasında da bi 5 daika falan bekledim. sonra kasayı açıp rami falan söküp tekrar taktım bu arada dvd ve cdrw söktüm kabloları (power dahil) sonra normal açıldı ama bişey farkettim. sanıyorum hdd'den tık tık, tık tık şeklinde ses geldi gayet soft bi sesti. neyse dedim bugün de tf2 oynarken (ki bu arada tf2yi de HALA dxlevel 81 ve en düşük ayarlarda oynuyorum) bi anda kasılmaya başladı. fps'ye bakıyorum 80-100 arası. az önce de ramleri ayrı ayrı denerken o tık tık sesini farkettim. bu tık tık sesi restartta gelmiyor. power up yaptığımda çıkıyor sadece. bi de diğer sorum şu olacak. amd x2 5600+ var. 2 adet 1gb 800mhz ram ve powercolor hd 5770 var. kaymak gibi oynamam gerekmiyo mu tf2 anlamadım gitti. üstelik normal oynarken bi anda kasılmaya başladı ama fps'ye bakıyorum hala 80 100 oyun takılıyodu ama ne iş lan. pls bi yardım. ben şimdi checkdisk yapıcam. not: singularity ve l4d2 herşey açık oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 tık sesi boot ekranı gelmeden önce geliyor. tık tık, tık tık şeklinde ikili ikili. 4 defa falan oluyor ondan sonra fan hızlanıp anakart bip diyip herşey normal devam ediyor. ram'leri ayrı ayrı denedim bi fark yok. farklı slotta da bakabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 sistem iyi abi rahat oynaman gerekir.donanımsal bir hata var sanırsam. hdd'den şüpheliysen test falan ettir belli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 ısı değerleri normal onu da ekliyim. process explorer ile bakmamı öneri bi arkadaş. system idle process 98% idi. sesin hard disk'ten geldiğini eminim şu an. checkdisk şey edicem şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Makine boot ekranında iken o kadar süre bekliyor ve daha sonra boot ekranına geçiyor ise genellikle DVD HDD kablo ya da bu iki arkadaşın sorunlu olmasından kaynaklanır çoğunlukla. Tıkırtılar her an diskini eline alabileceğin anlamını taşımakta. Yeni bir disk al ve arşivini en kısa sürede kurtar derim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 dün chkdsk sonrasında hiç bir şey bulamadı. o uzun boot olayını zaten dvd ve cdrw'yi söktükten sonra bi daha görmedim. ayrıca dün tf2de bi kaç test yaptım. şöyle ki çözünürlükten, detay ayarlarına kadar hiç bir şeyin performansa katkısı olmadı. ha AA ve AF kapamışım herşeye low'a almışım, ha 4xAA 8xAF ve motion blur+full hdr açmışım. timedemo sonuçlarında hepsi aynı çıktı. çözünürlüğü 1280den 700bilmemkaça indiriyorum gram farketmiyo yav. delirecem anca 6v6 maç yapabilirim bu performansla. şöyle bi 24 kişilik yere giremicek miyim hiç? (isyan) dxlevel81 yapıyorum, m0re's cfg kullanıyorum oyuncuların gözleri bile yok o derece. hala fps 60 90 arası. bi düşünün söyleyin yav sebebi nedir. bu kadar cpu dependent olamaz diye düşünüyorum oyun. amd x2 5600+ hd5770 1gb 2x 1gb vitesta 800mhz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Sorun ne tam yorum yapamicam ama harddisk'inde önemli bilgilerin varsa bir an önce yedeklemeye bak. Harddisk sorunuysa genelde çözümü olmuyor ve bir süre sonra tamamen patlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 tamam harddisk'i geçiyorum bu makinenin tf2 kaldırması gerekmez mi? hiç bir ayar etki etmiyor resmen. çözünürlük değiştiriyorum hala aynı fps. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 power supply kaç watt? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 500w bluestorm II var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 hmm :/ elektrik yetmediğinde benim usb sürücü de benzer tıkırdamayı yapıyo. yeni ekran kartın da bol elektrik çeker diye düşündüm. ama 500W yeter gibi be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 source engine'in mantıksız kastırması da olabilir hepsi. sonuçta $200 civarı bayaa ii kart aldım. işlemci yetersiz belki. tf2de grafik ayarı ne değişsem aynı performans veriyo hatta düşürünce sıçıyo var mı böyle bi olay ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 FPS o kadar yüksekse grafik kartından değildir. Grafik kartı görüntüyü üretiyor ama başka bir etken frame'lerin ekrana verilmesini bir şekilde yavaşlatıyor gibi. O kartla FPS'nin uçması lazım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 amd x2 5600+ var. 4 senelik sanırım. bunun bi etkisi olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 amd forumuna yazdım cpu kaynaklı dedi eleman. boğuyomuş ekran kartımı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 cak bi format olm sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 knoxville said: amd forumuna yazdım cpu kaynaklı dedi eleman. boğuyomuş ekran kartımı :( velkom tu da niu eyc of hardvee asdasd dediği mantıklı. sana ekran al demiştim ben di mi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 5600x2nin 5770 için o kadar bottleneck oluşturması çok zor gibi geliyor bana ya. ne bileyim 4200x2 ile 4650yi rahatça kullanıyorduk mesela biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Yani bottleneck oluştursa da %100 performans alamazsın da sallıyorum %70 falan alırsın. TF2 vb oynayamayacak kadar bottleneck oluşturmasına imkan yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 başka türlü bi açıklama gelmiyor aklıma. tf2de ne ayar değişsem bi farkı falan yok. yükseltirsem daha iyi hatta. source da deli gibi cpu'ya abanıyo diye biliyorum. full detail, 12v12 practice açıyorum denemek için, abartısız 9 fpsye kadar düştüğünü gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 anakart nforce560 chipset bu da bi sebep olabilir. bios upgrade ettim bazı vga kartlarıyla uyumsuzluk diyordu. hatta tesadüf olduğunu zannetmiyorum o tık tık sesi de yok oldu. muhtemelen pc bağırıyor gene değiştir beni diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 abi o derece bi bottleneck olması için işlemcinin p4 1.8 falan olması lazım ya. mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2010 peki abi ne olabilir bottleneck deilse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar