Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anlam veremediğim hw problemi

knoxville

Öne çıkan mesajlar

selamlar beyler
ctesi günü powercolor hd 5770 aldım. daha önceden 1950pro vardi. mevcut drivelerı kaldırıp driver sweeperla da temizledikten sonra yenisini takıp driver kurdum. ati ccc'de ayarları yaptıktan sonra auto tune zımbırtısını kullandım. baktım tf2de falan kapatıyo bilgisayarı, normal ayarlara çevirdim. singularity falan kurdum problem olmadı onda. zaten unreal 3 motoru neyse... gece falan oynadım ertesi sabah bilgisayar tuşuna basmamla windowsun tamamen açılması temiz bi 10 dakika sürdü. yanlız windowsu load etmesi değil 10 dakika. tuşa basmamla windowsu yüklemeye başlamasının arasında da bi 5 daika falan bekledim. sonra kasayı açıp rami falan söküp tekrar taktım bu arada dvd ve cdrw söktüm kabloları (power dahil)

sonra normal açıldı ama bişey farkettim. sanıyorum hdd'den tık tık, tık tık şeklinde ses geldi gayet soft bi sesti. neyse dedim bugün de tf2 oynarken (ki bu arada tf2yi de HALA dxlevel 81 ve en düşük ayarlarda oynuyorum) bi anda kasılmaya başladı. fps'ye bakıyorum 80-100 arası. az önce de ramleri ayrı ayrı denerken o tık tık sesini farkettim. bu tık tık sesi restartta gelmiyor. power up yaptığımda çıkıyor sadece.

bi de diğer sorum şu olacak. amd x2 5600+ var. 2 adet 1gb 800mhz ram ve powercolor hd 5770 var. kaymak gibi oynamam gerekmiyo mu tf2 anlamadım gitti. üstelik normal oynarken bi anda kasılmaya başladı ama fps'ye bakıyorum hala 80 100 oyun takılıyodu ama ne iş lan. pls bi yardım. ben şimdi checkdisk yapıcam.

not: singularity ve l4d2 herşey açık oynuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Makine boot ekranında iken o kadar süre bekliyor ve daha sonra boot ekranına geçiyor ise genellikle DVD HDD kablo ya da bu iki arkadaşın sorunlu olmasından kaynaklanır çoğunlukla. Tıkırtılar her an diskini eline alabileceğin anlamını taşımakta. Yeni bir disk al ve arşivini en kısa sürede kurtar derim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

dün chkdsk sonrasında hiç bir şey bulamadı. o uzun boot olayını zaten dvd ve cdrw'yi söktükten sonra bi daha görmedim.

ayrıca dün tf2de bi kaç test yaptım. şöyle ki çözünürlükten, detay ayarlarına kadar hiç bir şeyin performansa katkısı olmadı. ha AA ve AF kapamışım herşeye low'a almışım, ha 4xAA 8xAF ve motion blur+full hdr açmışım. timedemo sonuçlarında hepsi aynı çıktı. çözünürlüğü 1280den 700bilmemkaça indiriyorum gram farketmiyo yav. delirecem anca 6v6 maç yapabilirim bu performansla. şöyle bi 24 kişilik yere giremicek miyim hiç? (isyan) dxlevel81 yapıyorum, m0re's cfg kullanıyorum oyuncuların gözleri bile yok o derece. hala fps 60 90 arası. bi düşünün söyleyin yav sebebi nedir. bu kadar cpu dependent olamaz diye düşünüyorum oyun.

amd x2 5600+
hd5770 1gb
2x 1gb vitesta 800mhz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...