fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 bişey dicem, şimdi biz hepimiz gidip evraklarımızı hazırlayıp hakem heyetine başvursak tek tek. her biri tartışılsa, davaları kazanacağımız kesin çünkü beyanat dışında hareket ediyorlar, ama hakem heyetine gidince mahkeme avukat vs bedelleri de onlara girecek. zarar eder lavuklar belki biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=41049 Burada Gazili isimli üye mesaj atmış Yardımlarınız sayesinde ilk önce bankanın genel müdürlügüne bir dilekçe yolladım.Gelen cevapta da bana yasal dayanaklarını ve bu paranın alınmaması için istisnaları saymışlardı, bunlarda bende olmadıgı için bu parayı hakettiklerini söylüyorlardı ancak görmezden geldiklerii hatta ögrenmek istemedikleri durum benim zaten 3 yıldır ögrenci oldugumduu.. Üniversite ögrencilerine ait hesaplardan bu parayı alamıyorlar ancak bu konuda önceden sizden bi bildirim istemedikleri gibi eger ses çıkarmazsanızz vee de biraz gürlemezseniz=) bu parayı sessiz sedasız çekiyorlr hesabınızdan.neticede bu gibi avantajlarımı da kullanarak paranın iade edilmesini sagladım daha dogrusu bir hafta içinde iade edilecegi söylendi... Yardımlarınız için teşekkürler meblag küçük olsa da benim gibi bi çok kişiden sagladıkları bu haksız kazanç yanlarına kalmamalı.... Demiş. Yapıştırdım yazıyı 10 yere. Bankayı aradım. %100 çalışıyor. :D Şaka bir yana gerçekten bankadan aldım teyidi. Siz de şöyle diyin ararsanız. Hesap işletim ücretinin alınamayacağı durumlardan birinin üniversite öğrencileri olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Ben de öğrenciyim. İadesi için ne yapabilirim? Bu kadar. Hiç var mı yok mu demeyin. Dayatın direkt. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 vaperon said: Yapıkredi bankası da çekiyordu benden 6aylık periodlar halinde. Şimdi bir hukuk sitesinde gördüm, Bazı özel durumlar haricinde bu işletim ücretini almaları haklı olarak gösterilmiş. Haksız aldıkları durumlardan biri de üniversite öğrencisi olmanız. Hemen aradım yapıkrediyi, dedim hesap işletim ücretinin öğrencilerden alınamayacağına dair bir bilgi edindim ve yapı kredi'yi kullandığım süre boyunca üniversite öğrenciliğim devam etmekteydi. Bunun nasıl iadesini sağlayabilirim dedim. Karşıdaki bayan öğrenci belgeniz ile başvurduğunuz takdirde müşterimiz olduğunuz zamanlar arasında öğrenciliğiniz devam ettiği dönemlerin tamamını 3 iş günü içerisinde geri alabilirsiniz dedi. Sevindirik oldum :3 Yapı kredi <3 oha! tüm dönemleri mi geri veriyorlarmış. ben de yapacağım bunu süper! yalnız normal world kart benım öğreci kartlarından değil yine de olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calippo Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 ben şimdi kesmelerine izin verim bari sonrageri isterim birikmiş param olur. çok gereksiz düşüncelere dalıyorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 ekşiye yazdığımı cp'leyeyim sözleşmede hesap işletim ücreti kısmı imzalanmış dahi olsa; satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. bir sözleşme şartının haksız şart olup olmadığı değerlendirilirken, öncelikle sözleşme hazırlanırken sözleşme şartlarının tüketiciyle müzakere edilip edilmediğine bakılır. eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir. sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesi sonucunda sözleşmenin standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmında haksız şartlara ilişkin değerlendirme yapılmasına engel teşkil etmeyecektir. yukarıdaki açıklamalar dikkate alınarak sözleşmenin değerlendirilmesi sonucunda, sözleşmede tarafların hak ve yükümlülüklerde tüketici aleyhine bir dengesizliğe neden olan bir hüküm varsa o hüküm haksız şart olarak tespit edilir. edit: -kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. -sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez. [hr] öğrendiğim ve kesinleştiğinde ilgili mahkeme kararını da koyacağım üzere, (bkz: #19683318) ' da belirttiğim sözleşme maddesinin haksız şart olarak belirlenmesi için gereken koşullardan birisi de müşterinin öğrenci olması ve bunu belgelemesiymiş. neden önemli? çünkü garanti her yerde "2 adet otomatik ödeme talimatı verenden tahsilat yapmıyoruz" demesine rağmen yaptı ama yaptıkları reklamlar firma için bağlayıcı olduğundan hukuksuz sayılabilir. ama öğrenci hesabı olayını yasal olarak duyurmadılar sanırım, sadece müşteri temsilcileri yüzyüze iken bunu beyan ettiler, bunun ispatı için de ya kamera kaydı ya da müşteri hizmetleri ile gizli olmayan bir ses kaydı veya son ihtimal şahitler aracılığıyla bunun ispatına gidilmesi gerekebilirdi. ancak şu durumda, sözleşmedeki "hesap işletim ücreti" maddesinin öğrenciler için haksız şart olması ve sözleşmenin hazır olup tüketici ile müzakereye gidilmemesinden ötürü hukuksuzluğu ispatlanmış oldu. bu durumda, garanti bankası aldığı ücretleri yasal faizleri ile birlikte müşterilerine geri ödemeli, yoksa hakem heyetine bir dilekçe ile başvurup dava açabilirsiniz. davanın kazanılması durumunda ve müteakip temyiz işlemlerinin masrafları da sağlayıcı(garanti) ye ödetilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 100 kişiden alsalar 20 kişi farkedip talepte bulunsa yine kârdalar adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Zegna said: 1. isbankası 2. akbank akbankın internet bankacılıgı super. Akbank'i cok yanlis tanimissin hakkatten. Internet Subeciligi IE6 haricinde hic biseyde duzgun calismiyordu bi ara. Sonra ie7'de falan da calisir oldu. Defalarca sikayette bulundum bununla ilgili cunku hem windows kullanmiyordum hem de cok sik sekilde lazim oluyordu ama adamlar no-reply adreslerinden saka gibi donusler yaptilar e-posta ile. Hayatim boyunca bulasmayacagim yegane bankadir Akbank. Garanti ile hic sorun yasamadim bugune kadar. Ben de bakayim bi hesabima ne olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Bana da 34'er liradan 68 lira gecirmisler bu arada. Arayip bi opeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 parayı alıp iade etmeleri bile suç aslında. o sürede parayı kullanmış oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Abi bayramda seyranda sen islem yapamazken ne yapiyorlar saniyorsun ? Internet bankaciligi falan hadi yine bi nebze de eskiden o da yoktu adam akilli. Senin vadesiz sekildeki paran ustunden inanilmaz rant kaldiriyodu adamlar. Ustune bir de kesintisini yapiyordu yine simdiki gibi. Bu arada yuklu miktarda para tuttum hesabimda 1-2 ay kadar ve bir o kadar da kredi kartlarindan harcadik cesitli sebeplerden. Arayip agizlarina sicmak icin sebep cikti bildigin. O banka kestiginin 10-20 kati kar etmistir zaten o ustunden gecen paradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Bende kesememis ahahaha. PAra yok cunku. Para yatinca kescek ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Hayır benim kızdığım nokta otomatik ödeme hesabı verince işletim ücreti kesmeyeceklerini söylemelerine rağmen ve benim otomatik ödeme talimatlarını vermeme rağmen kesinti oldu. Şubeye gidip hesabımı kapattırmayı düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Bendende kesmişler ey allahım ad değiştir kural değiştirme face değiştirme ile geçiriyorlar.Babamın dediği gibi alayı tefeci hocam.Ne müşterisi ne müşteri hizmeti çaktırmadan tak takyalım.Dava açsanız kesin bilmediğimiz birşey çıkar haklı çıkarlar neyse hocam i love you Türkiye bizde para kum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Geri ödeme yapmışlar kesintiyi... Hesabınızı bir kontrol edin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VashTheStampede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 fastreloader said: öğrendiğim ve kesinleştiğinde ilgili mahkeme kararını da koyacağım üzere, (bkz: #19683318) ' da belirttiğim sözleşme maddesinin haksız şart olarak belirlenmesi için gereken koşullardan birisi de müşterinin öğrenci olması ve bunu belgelemesiymiş. neden önemli? çünkü garanti her yerde "2 adet otomatik ödeme talimatı verenden tahsilat yapmıyoruz" demesine rağmen yaptı ama yaptıkları reklamlar firma için bağlayıcı olduğundan hukuksuz sayılabilir. ama öğrenci hesabı olayını yasal olarak duyurmadılar sanırım, sadece müşteri temsilcileri yüzyüze iken bunu beyan ettiler, bunun ispatı için de ya kamera kaydı ya da müşteri hizmetleri ile gizli olmayan bir ses kaydı veya son ihtimal şahitler aracılığıyla bunun ispatına gidilmesi gerekebilirdi. ancak şu durumda, sözleşmedeki "hesap işletim ücreti" maddesinin öğrenciler için haksız şart olması ve sözleşmenin hazır olup tüketici ile müzakereye gidilmemesinden ötürü hukuksuzluğu ispatlanmış oldu. bu durumda, garanti bankası aldığı ücretleri yasal faizleri ile birlikte müşterilerine geri ödemeli, yoksa hakem heyetine bir dilekçe ile başvurup dava açabilirsiniz. davanın kazanılması durumunda ve müteakip temyiz işlemlerinin masrafları da sağlayıcı(garanti) ye ödetilir. Ben şimdi burada takıldım. 3 yıldır Garanti kullanıyorum. Arada bir bankadan para eksildiği için tırtıkladıklarının farkındaydım ama bir türlü kayıtları göremiyordum. Bu ay tesadüf eseri ödeme yapmak amacıyla parayı yatırdığım gün paranın hepsi (30 milyon) hesabımdan uçtu. Hareketlere baktığımda bu işlem ücreti zımbırtısını gördüm. Şimdi ben 3 yıldır zaten öğrenciyim. Eğer bankaya gidersem (telefonla konuşmak daha zor oluyor genelde bu tür konuları) eski ücretleri de mi geri alabilirim? Baya niyetim var çünkü evlat acısı gibi koydu o 30 milyon yaz döneminde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Şimdi anladığım kadarıyla bu olay hesap işletim ücreti olarak alınıyo.Benimde öğrenciyken yapı kredide vardı hesabım iyi işlettiler valla parayı götürdü adamlar.Şimdi mailime alıcam dökümünü ona göre itiraz edicem.Aynı şekilde kredi kartı olayınada itiraz edebiliyormuyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 isbankasi kesmisti benden 2 yil once, gidip ogrenci belgesi gsterdim geri verdiler. sonra otomatik kredi karti borcu odeme talimati verdim kesilmedi hic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perspective Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 otomatik ödeme talimatı var 2 tane bendende çekmişler şimdi kontrol ettim ... tamamen ilişkimi keseyim ben bu banka ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 beyler iyi banka yoktur, hiç şu banka iyi bu banka kötü demeyin, hepsinin bi yerden namıssızlıkları var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 abi adamlar üniversite işleminin bağlı olduğu hesaptan almıyoruz diyor öğrenciyim diyorum ama para kadiköy hesabında duruyormuş kayışdağında durmuyormuş yani aynı müşteri numarası altında hem öğrenci hem öğrenci değil olabiliyonuz quantum gibi adamlar olm ne parası ne durması sanal para işte ha orda ha burda deli etmeyin ya verin lan paramı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 vermiyor ibneler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 ugras az verirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 aslında vermesi lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 VashTheStampede said: fastreloader said: ... öğrenci olduğunu belirtmiş miydin bankaya? eğer belirtmediysen orayı kullanabilirler ama geriye dönük iade de yapmak durumunda olabilirler lakin bunun için hakem heyetine gitmen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… BioHazarD Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 itler yurt dışında okuyorum diye öğrenci hesabı açmıyolar :P edit: bu arada daha bugün sözleşme elimdeydi gayet var sözleşmede o kesim ücreti hemde 6 ayda bi 34 lira mı ne soygun direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 Sonraki 2.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
BioHazarD Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 itler yurt dışında okuyorum diye öğrenci hesabı açmıyolar :P edit: bu arada daha bugün sözleşme elimdeydi gayet var sözleşmede o kesim ücreti hemde 6 ayda bi 34 lira mı ne soygun direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar