fir3blad3 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Öncelikle şunu söyleyeyim, overclock işinden pek anlayan birisi değilim. İşlemci 2.6 ghz. Biostan fsb çarpanını değiştircek bi yer aradım fakat bulamadım. onun yerine cpu freq. değiştirilcek bi yer var ve şuan 200 de duruyor ve voltage ayarı max 1.2 ve 1.3 yapılabiliyor ve default olarak autoda. Sistem özetini gösteren bi yerden fsp çarpanının 13 olduğunu gördüm. 2.78 ghz çıkarabildim sadece cpu freq i değiştirerek. Tabi biraz daha artırmayı planlıyorum 3 gibi ama işin açıkçası tırstım extra bi soğutucu bişey de yok. Devam edeyimmi yavaş yavaş yoksa fazla örselememeliyim ? Yardımlarınızı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Yanlış bilmiyorsam bu OC işlerinde mesele nerde trak orda bırak şeklinde ilerliyor. Ne zaman ki işlemci ısısından reset yemeye başlarsın, o zaman bir önceki evreye dönüp orada kalmayı deneyebilirsin. Ya da tabi OC manyakları gelip anlatsın durumu, şenlenelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 işlemci hızı = cpu freq x çarpan yani 2600 = 200 x 13 200fsb yi artırman ile yaptığın oc için ramlerinin de o hızları görebilmesi gerek uygun timinglerle. mesela ramlerin ddr 500 ise fsb yi 200 de kullanabilirsin ancak ısınma problemi başlayacak tabi. dolayısıyla extradan soğutma sağlayamıyorsan direk işlemciye fsb de düşüş yaşaman gerekecek. Çünkü asıl artışı sağlayan max hız değil yüksek cpu freq'dır. Çarpan değişikliği bulamamışsan ya işlemcin kilitlidir, ya da biosun kilitlidir. Modlu bioslar var onları araştırabilirsin ancak başlangıç seviyesinde denemeni tavsiye etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 amd islemcilerde frontsidebus olmadigini hatirlatmak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 intelden ağız alışkanlığı sorry :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 özet ekranda max 13x fsb yazıyor zaten muhtemelen cpu freq i artırarak yapılcak fakat şöyle bi durum var. açılmama veya sürekli reset atma gibi bi durum olursa o zaman ayarları nasıl eski haline getirecem? Bide yanma gibi bir durum olurmu? Dahada açık yazayım. 2.78 de sorun çıkmadı ama 2.9 yaptığımda reset atmaya başladı alet diyelim veya açılmadı (?). O zaman nasıl eski ayarlara çekecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Aleti bu sıcakta süper bir soğutma sistemi kullanmıyorsan hiç overclock etme. Ben makine çoğunlukla stabil çalışssın, gürültü çıkarmasın diye 5200+ (2.6GHz) işlemciyi 2GHz'de çalıştırıyorum. AMD sıcağı sevmiyor. Ramlerine güveniyorsan biraz daha yükseltebilirsin. Açılmadığı takdirde yapman gereken şey sadece kasayı aç, pili çıkart 5 dakika bekle pili tekrar tak. Ya da CMOS Reset jumper'ını bulabilirsen jumper'ın yerini değiştir birkaç saniyeliğine ve sonra tekrar eski yerine tak. Bios sıfırlanmış olur. Ama ne yapayım dersen: Bu sıcakta AMD overclock ip cambazlığı. Her an eline alabilirsin işlemciyi söylemedi deme. Sen de declock yap yani çarpanı düşür diye tavsiye edeyim. :) İnanılmaz stabil ve sessiz çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2010 fir3blad3 said: özet ekranda max 13x fsb yazıyor zaten muhtemelen cpu freq i artırarak yapılcak fakat şöyle bi durum var. açılmama veya sürekli reset atma gibi bi durum olursa o zaman ayarları nasıl eski haline getirecem? Bide yanma gibi bir durum olurmu? Dahada açık yazayım. 2.78 de sorun çıkmadı ama 2.9 yaptığımda reset atmaya başladı alet diyelim veya açılmadı (?). O zaman nasıl eski ayarlara çekecem. öyle yanması baya zor pcyi falan kitler eheh. pc açılamadığını anlayınca default ayarlara geçiyor genelde ama geçmezse bios pilini çıkarıp 5dk sonra takarak default haline çevirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar